Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahojte, chtěla bych se vás zeptat na názor. Čekáme druhého chlapečka a jediné jméno, které se manželovi líbí je Theo/Teo. My moc vybírat nemůžeme, jelikož máme dost tvrdé příjmení, takže Teodor to být nemůže. Jen se chci zeptat na názor zda byste v České republice sáhli po Theovi nebo Teovi? Jasně chápu, že někdo může být názoru, že ani jedno, ale takový názor mi s mou problematikou nepomůže, pokud mě chápete
. Děkuji všem za přínosné rady ![]()
@21Monika95 píše: Více
Jo nejí zač, kamarádi mají pejska Theonka.
Náš prvorepublikový herec byl Theodor Pištěk. Mi se víc líbí varianta bez h.
Ale jinak je to jedno. Tak i tak je to hezké jméno.
@Kelsey1 děkuji za názor
většina lidí nás odrazuje, ale s manželem se shodneme jen na tomto jméně.
Pohybuji se mezi dětma a setkala jsem už s pěknou škálou jmen. Takže podle mě je to jedno. Budete to muset sem tam vysvětlovat, opravovat - hlavně na kroužcích - vypisování diplomů a tak. Ve škole si zvyknou, na oslovování je to jedno.
Jen moc nechápu důvod, že nemůžete mít tvrdší jméno. To je totiž jen věc názoru. My máme v příjmení r a všechny tři dcery mají ve jméně taky r.
Ale je to samozřejmě na vás. Jen se někdy lidi nechají hrozně ovlivňovat tím, že by to nemělo být tak a tak… my vybírali, co se nám líbí a víc jsme neřešili.
Ani jedno, pokud to nutně musí být, tak Theodor. On to navždycky nebude malý chlapeček a generální ředitel Ing. Theo Vomáčka zní úplně šíleně. ![]()
@Aries6 děkuji, no my to nemáme pouze o R, za svobodna jsem také měla příjmení s R, ale tak tvrdé nebylo
nechci to příjmení tady vypisovat, pokud to nevadí.
@Serpentini nemame typické české příjmení, to by mě pak samozřejmě nenapadlo
naše příjmení v češtině neznamená nic
Vyrůstá nám generace, která je tolerantní k různým jménům. Nikdo normální nebude řešit/neřeší Ing. Thea Vomáčku. Pokud nebude mít „milé“ rodiče, kteří budou nasazovat do hlavy své poznámky. Tuhle výsadu si drží jen někteří.
@21Monika95 píše: Více
Ne, jasně, to jsem ani nečekala. Jen jsem chtěla říct tady ten svůj názor. Někdy nestačím zírat, jakými „pravidly“ jsou někteří lidi svázáni.
@Aries6 to chápu, ne opravdu, kdybyste znala to příjmení tak určitě byste sama uznala, že chudák dítě to nebude umět pořádně vyslovit
Mně samotné to dělá problém rychleji říct.
Z těchto dvou variant bych dala Theo. Příjmení nemáte české, takže to bude něco jako Theo Richter třeba? Za to se podle mě nemůže stydět ani v dospělosti ![]()