Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj, za pár týdnů bych měla rodit v Krči. Prosím maminky, které tam v poslední době rodily o nějaké reference.
Díky předem všem.
Petra
já osobně tam nebyla, ale sousedka ano, před 6 týdny a byla moc spokojená, úžasné a milé sestřičky. Prý jenom trošku pokulhávala hygiena ![]()
držím palce,
maya
Ahoj,
taky jsem tam byla, jsou to už ale 4 roky. Hygiena nevím, sestřička mě málem přerazila, když jsem jednou nechala špinavou vložku chvíli na pokoji (odpadkový koš tam na pokoji nebyl
), ale na druhou stranu ty záchody teda vypadaly docela strašně. Jinak jsem tam byla celkem spokojená, akorát nevyspalá, mají málo jednolůžkových pokojů (nadstandart). A na kojení jsou supr, to doporučuju, měla jsem pocit, že by to naučili i tatínka
.
Eva
Rodila jsem v Krči v listopadu.
Sestřičky některé milé některé ne. Asi jako všude. Snaž se o nadstandartní pokoj, ten je moc hezký (ale pořád plný). Já jsem se tam nedostala. Standartní pokoj je celkem dobrý, ale sociálky na patře dost hrozné. No, jde to přežít. Jídlo celkem ubohé, ale já stejně neměla chuť jíst. Blbé jsou návštěvy. Jsou pouze na chodbě. Byla to hrůza, hlavně když si tam vezmeš svoje novorozeně ukázat prarodičům a okolo tebe se prochází jiné kašlající návštěvy.
Já tam byla vloni v říjnu a maximální spokojenost.
Měla jsem nadstandart a dobrý, akorát mě štve, že tam nemají digi váhu a zvážit na tý předpotopní váze mrskající-se dítě je fakt umění, nás pouštěli proto o den později, že nepřibrala…doma na nás čekala digi váha a málem mě omylo ![]()
Sestřičky jinak supr, jak dětský, tak pro maminky a o sálových už vůbec nemluvím, to jsou chodící andělé.
Sice sály nic extra moderního, ale o tom si myslím, že to není, mě by bylo fuk i kdybych rodila ve škarpě ![]()
Jídlo mě teda chutnalo, asi jsem měla kliku, nosili mi ho až pod nos do pokoje. S těma návštěvama je fakt výhoda nadstandartu, představa, že po porodu sedím na tý dřevěný lavici, která je na normálním šestinedělí, tak to raději všechny návštěvy odřeknu ![]()
Vložek je tam dostatek, něco jsem si nabrala i domů
kam se na ně hrabou nějaký Samu, ty jsou proti nim prkenný, tyhle byli krásně měkoučký a jemný.
Jinak hygiena nemůžu posoudit, jak jsem byla na NS, tak tam mi uklízeli 2× denně.
Linda
ahoj
rodila jsem v Krci v minuly rok v zari, bohuzel taky bez sance na nadstandart, ale jak pisi holky, tak hoooodne zalezi, jake sestry te maji na sestinedeli…pro me nic moc, protoze jsem nemela stesti ty prvni 2dny co jsem je po cisari potrebovala.....neprijemne…najedla jsem se jen diky spolubydlici, ktera mi to ochotne podala!!!
ale to fakt zalezi, ja chytla tu horsi smenu!!!
jinak doktori super, anesteziologove vyborni!!! celkove Krci duveruji, samozrejme je to stara nemocnice a je videt, ze by potrebovali dotovat, aby mohli neco rekonstruovat, takze vse je stare…cistota teda taky trochu pokulhava…
jinak bych tam rodila asi znova, je pravda, ze nas krasne rozkojily i s dvojcatky, sestry z JIP, kde byli dvojcatka jsou andele a sestry na nedonosencich, taky nebyli spatne, jako vsude je neco…
Ahoj,
ja v Krci rodila v unoru 2007 a nemuzu napsat jedine osklive slovo . Je to pravda, ze zalezi na lidech, ale tim padem zalezi i na Tobe,takze pokud jdes rodit jakoze jedes na zajezd do hotelu, urcite se Ti (a komukoliv jinemu) nebude libit nikde,ale pokud jdes rodit s tim,ze chces porodit zdrave detatko a ze chces aby o Tebe i o malinke bylo dobre postarano, tak si myslim,ze v dnesni dobe neni spatne porodnice. Vsude se dostane rodicce dobre pece a pece odborne. Protoze nase predstavy jsou jen laicke a muzeme si predstavovat tisice veci, jak co vylepsit, ale tu odbornost, za kterou jsem v desni dobe rada, proste my matky (vetsinou) nemame. Ale mame cit a to je leckdy vic, to ano. Jen jsem chtela, ze Krc byla vyborna a pokud budu jeste nekdy rodit, urcite tam .
Po vsech strankach za vybornou.
Ahoj,
děkuji Vám za reference ![]()
Byla jsem na prohlídce sálu a chodím na ty jejich přípravné kursy.
Co mne však zarazilo, bylo prohlášení PA, že každou prvorodičku automaticky nastříhávají a že masáž hráze je zcela k ničemu ![]()
Ale jinak jsem z nemocnice zatím měla spíše dobrý pocit. Budeme se také snažit o nadstandard - uvidím, zda nám štěstí bude přát.
Mějte se hezky a ještě jednou díky.
Sice už to není v tuto dobu aktuální, ale i já napíšou svou zkušenost z Krče. U porodu byli všichni super a na odd. šestinedělí taky, bohužel však sestřičky na novorozeneckém stály za to. Možná se tam nějaká vyjímka našla. Sice se specializují na kojení, ale my jsme od začátku měli hroznej problém s blinkáním a protože malá opravdu moc zvracela začala se hledat příčina. Prvně mi jedna sestra řekla, že se nedivý, že malá tak zvrací, když mám tak nalitá prsa, že ona by blila taky. No já koukala jako blázen. A protože ty problémy přetrvávaly celý náš pobyt, byly jsme s malou pro ně asi otravné, nikdo nám neporadil co s tím dělat a nakonec jsem musela dávat před kojením zahušťovadlo. Taky nepomohlo
Abych řekla pravdu připadala jsem si jako neschopná matka, která se neumí postarat o prcka. Nakonec nám sestra řekla, že jestli budeme muset v porodnici zůstat dýl, tak je to jen proto, že nejsem schopna nakojit své dítě. On si člověk sice může přečíst spoustu knih, ale skutečnost je nakonec jiná
Zajímavé je, že po příjezdu domů jsme přišli na to, jak malou správně kojit a nakonec jsme přestali dávat i zahušťovadlo. Asi jsem měla smůlu na sestry, ale myslím si, že jestli někdo dělá na novorozeneckém, tak má počítat s tím, že se tam semtam objeví někdo, komu všechno nepůjde hladce. Ještě k pokojům. Bylo plno, takže jsme byli s malou na pokoji s těhotnýma a dovedete si představit, jaké to asi bylo, když začaly rodit. Ani my ani ony jsme neměli žádné soukromí. Teď jsem četla podobnou zkušenost jedné maminky a asi chybu jsem udělala v tom,že jsem jim nedonesla kafe, bonboniery, asi by jsme se měli s malou líp. Bohužel u mě proběhla i poporodní deprese, která mě ale doma naštěstí přešla. Já už tam nikdy více nepojedu !!!!! Ale každá má zkušenost jinou a je těžké to porovnávat. XY
Ahoj,
ja jsem rodila v Krci a byla to docela krize, tezko ale rict, jestli je to bezne, nebo to bylo zpusobene jen tim, ze byl zrovna ten uragan Kyril…
Bylo uplne narvano, takze jsme s dalsima rodickama cekaly na nakym pokoji na gynekologicko-operacnim oddeleni, takze chudinky operovane tam musely poslouchat to nase hekani. Nebyly porodni saly, takze maminka, ktera chtela epidural, ho malem nedostala, protoze ji chteli odrodit nekde na chodbe. Takze jsem se nedostala nikam k mici, sprse…, porod popisovat nebudu, ten probihal asi standardne, ale po zasiti se prislo na to, ze se mi vytvoril naky hematom a musi me zase znovu rozrezat a presit (udajne chyba doktorky, ktera me rodila a sila). Takze narkoza, ja to vubec nevnimala, ale tatka si do pekne vyzral, cekal na chodbe, bez zeny, bez ditete, nevedel vubec, co s nama je… Pozoroval doktory, ktery tam bezradne pobihali a privazeli a odvazeli dalsi a dalsi pristroje…
JIPka byla vyborna, tam se ale doufejme nebudes muset kouknout, oddeleni sestinedeli taky v poho, sprchy a zachody hnusny na chodbe, nikdo kdo by pohlidal miminko, kdyz jsem se chtela osprchovat (coz jsem musela x krat denne), ale sestry prohlasily, ze se mi o mimi staraly, kdyz jsem byla na JIPce a ted uz nemam narok. Takze jsem se vzdycky vyplizila, kdyz mala spala, a modlila se, aby se neprobudila, vyrvavala by tam mamine po cisari, ktera nemohla ani vstat…
Sestry zdanlive mile a ochotne, ale kdyz jsem konecne vypadla, tak mi doslo, ze prestoze jsem v Krci, kde je kazda sestra proskolena jako laktacni poradkyne, kojit me nenaucily a zapasily jsme s tim jeste devet tydnu.
Nasledky porodu pocituju doted - jizva vpredu a uvnitr a hemoroidy, krize…
Do Zpravy o rodicce mi jaksi informaci o narkoze a presivani neuvedli, asi ze statistickych duvodu, info pro gynekologa jsem si musela vyzadat nasledne mailem…
Popopodni depku jsem mela kvuli tomu, ze mela mala nemocny kyclicky - to zjistili hned v porodce, takze velikansky plus, nekde se vysetreni nedela !!
Doufam, ze budes mit nejakou prijemnejsi zkusenost, hodne mamin co znam, tam bylo vazne spokojenych, asi jsem mela proste smulu ![]()
ještě jsem chtěla dodat,rodila jsem až ve 43.týdnu a jim se to zdálo v pohodě. Na KO jsem chodila co cca 4dny a když byl ty dva státní svátky, tak si mě pozvali až po nich. To měla být poslední KO a taky rovnou vyvolání. Bylo to ale za 5 dnů. Nemluvím o tom, co se dělo nejen v mé hlavně, aby byla malá v pořádku. Můj gynekolog se k tomu nechtěl vyjadřovat a prý mám být ráda, že jsme obě v pořádku! Malá měla nakonec dvakrát omotaný pupečník a na poslední chvíli šla císařem, potom jí rozdýchávali a nemluvím o zkažené plodové vodě. Radši nevzpomínat. A co se mi ještě fatk nelíbilo bylo, že mi malou donesli na kojení a na sobě měla třeba rozepnutý kabátek, prostě halabala. Příště si vezmu svoje věci, ale to už budu zkušená mamina
To je ale jen moje bohužel né příliš dobrá zkušenost s Krčí, kde jsem rodila v červenci .....XY
Ahoj holky,
tak jsem se před časem ptala, jaký je to v Krči. Protože jsem tam skutečně odrodila, tak dám své zážitky.
Poradna - nic moc, pokaždé jiný Dr., nedělají monitor. Rodila jsem v 41 tt.
Měla jsem nastoupit do nemocnice, že porod vyvolají (byla jsem 41 tt a malý byl dost velký). Čekala jsem tedy s partnerem na příjem a na chodbě mi sama praskla voda. Rozběhl se porod nakonec bez vyvolání a do 5 hod byl malý venku. Porod velmi rychlý a bolesti cca 3 hodiny. Skoro celou dobu jsem byla sama s partnerem ve srpše (byla ale náhoda, že zrovna jiná maminka nerodila a tudíž jsme v těch sprchách mohli být spolu, jsou totiž společné pro celý porodní sál). PA trochu studený čumák, ale přišla za námi jen asi 3×, tak byl klid. MUDr. u porodu skvělá, malého nám hned dali na mé břicho, partner v klidu přestřihl šňůru.
Sestry dětské z mého pohledu byly OK. Některé takové „od rány“, ale já s těmito lidmi vycházím většinou dobře (protože jsem asi taky taková). Když jsem něco potřebovala, šla jsem seprostě zeptat. Měly toho fakt hodně, takže je jasné, že tomu, kdo se tváří, že pomoc nepotřebuje, se tolik nevěnují. Neměli jsme v podstatě žádné problémy, jen malý z počátku moc nepřibíral (narodil se ve čtvrtek odpo a mléko se mi začalo tvořit v sobotu odpo), a já chtěla v neděli už jít domu, ale dětská Dr. nás nepustila. Tak jsme šli až v pondělí. Ženské sestry na oddělení celkem OK.
Dětské MUDr. co jsem viděla vždy pečlivé a ochotné vysvětlovat. Ženská MUDr. (setkala jsem se jen s jednou, co mne rodila a chodila na vizity - zrovna měla službu) (MUDr. Vacková) velmi příjemná, odpovídala na mé dotazy - bez problémů.
Když jsem šla do sprchy, tak malý byl na pokoji a doufala jsem, že se neprobudí. Ani jsem netušila, že je možné dát dítě pohlídat sestřičkám - to jsem zjistila až poslední den, že některé maminy ho tam dávali. Ale zvládli jsme to i tak.
Hrůza je ale toprostředí - stará nemocnice, hnusný sprchy, záchody… ![]()
Obecně ale musím přiznat, že bych byla radši, kdybychom domu mohli jít druhý den (po porodu jsem hned mohla sedět, s kojením nebyly problémy) - cítila bych se více v pohodě, kdybych byla doma, v bezpečí a se svým partnerem. Ale to je zase na jiné téma.
a ještě jsem zapomněla ty sprchy 3 na patro a 3Wc jedocela hrozný!!!Večer se čekala fronta na sprchu a to též ráno.a hygiena no zas tak strašný to nebylo
ahoj holky,
jsem tu nová ![]()
tak jen přidám svůj názor na Krč. Rodila jsem tam v únoru 07 a byla jsem naprosto spokojená. Porod - super přístup, jak doktor, tak žákyňky, co mě rodily. Prostě, je příjemný, když je někdo milej… ![]()
Sestřičky na šestinedělí - měla jsem štěstí, super přístup. Dětské sestry - malinko arogantní, nechápu proč?? Jinak hygiena v pohodě, sice to tam není nové, ale rozhodně čisté. Pokoje jsme měly po dvou a prostě hrozně dobrej pocit. Určitě tam budu chtít rodit podruhé. Nemám si na co stěžovat. Jestli jsou tam fronty na sprchy, tak je to asi tím babyboomem
) Jinak já se vždycky sprchovala sama, maximálně tam někdo druhý přišel…
Já fronty na WC či do sprchy také nezažila, max. že jsme tam byly 2. Ale jak jsem psala - byly fakt hnusný ![]()
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.