Thule Glide 2 - Urban vs. Jet

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
230
2.5.23 18:16

Thule Glide 2 - Urban vs Jet

Zdravím,

vybírám kočárek na sport. Hlavně na běhání a jízdu na bruslích. Vybrala jsem si Thule Glide 2, ale nevím zda mám pořídit Urban nebo Jet.

Vidím rozdíl v kolech, je ještě jiný rozdíl? A zkušenosti? Dceři jsou 4 měsíce, nesedí, muže být už ve sporťáku v lehu? Hlubokou korbu kupovat nechci, jako hlavní kočár máme Cybex e-priam.

Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11785
2.5.23 18:42

S Thule zkušenost nemám ale jinak vozím 4m ve sporťáku v lehu…měla jsem na něj vloznou tašku místo korby ale teď už ho začalo rozčilovat že z ni nevidí…starší dítko jsem taky tak vozila..od cca 5m ve sporťáku v lehu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
2.5.23 18:52

4 m bude v tomhle typu sedaku dost „plavat“ :think:, zvlast jestli je drobnejsi a pak bez fusaku. To bych uplne nedelala, nebo mu tam dat aspon nejakou miminkovskou vlozku.

Rozdil je pevne predni kolo, Glide ma otocne s moznosti aretace. To pevne kolo musis vzdy zatacet lehkym prizvednutim celeho kocaru, ale vyhradne na kazdodenni a dlouy beh a brusle je asi lepsi.
Kocar s otocnym prednim kolem je vsestrannejsi, skladnejsi ve slozeni, lepsi (kratsi) do vytahu, do obchodu, obratnejsi pri beznem jezdeni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5837
2.5.23 19:26

Děti jsem v Urban Glide2 vozila cca od 4m a hlavně z důvodu, že jsme dost aktivní a chtěla jsem mít i miminko fixované pásem. Fusák, vložka…není problém.
Otočné kolo mi vadilo (myslela jsem, že bude fajn) ale na mě moc „divoké“. Kočárek byl na mě moc"měkký", lítal do stran. V terénu se zase kolo bloklo / zmáčklo, často jsem musela v terenu tahat opačně, zády, aby projel mezi kořeny, kameny.
Snad nikdy jsem to neodblokovala :lol: jen děti ze srandy.

Mám raději pevnější jízdu a znova bych volila Urban Jet. Ted jsme v Croozeru, takže s pevným kolem a to pevné kolo mi vyhovuje nejlépe. Nevím jak brusle, ale na běh a terén raději pevné kolo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2904
2.5.23 21:06

Pokud bych brala na brusle, behani a ciste teren asi bych vzala Glide. Jako kocarek do mesta a zaroven takovy co s prehledem zvladne teren, beh, brusle pak Urban Glide. Mam UG. Jsem maximalne spokojena. Projedeme vse. Mimo sporty, vylozene teren a snih nearetuji. Fakt miluji tu jeho obratnost. Ale vetsinove potrebuji ty mestske vlastnosti. Pro 4 mesicniho bych asi jeste koupila vlozku Thule Inlay.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6897
3.5.23 08:01

Já jsem asi jediná na světě, ale s Thule nejsem spokojená, Takhle malé dítě, nevím.. Já tam syna dala poprvé asi v 8 měsících, protože byl extrémně velký a v korbě dělal hrozné věci :mrgreen: Na sed jsem musela koupit speciální pásek (jinak by pololežel a neustále se měl tendenci přitahovat), Při fusaku jsem zase dokupovala prodloužení pásů. Jako jo, jede to dobře, ale jinak mi to nepřijde jako fajn, praktický kočár. A jak někdo píše nade mnou - do města ho tedy netahám, je to hodně široká „kráva“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2904
3.5.23 11:34

Ja ve meste zadny problem neshledavam. Naopak proklickuji vsude a to jednou jednou rukou. Pravda jednou jsem neprojela mezi kasama. Za rok a trictvrte. Mhd taky pohoda. Puvodne jsem mela Cybex… strasny. Nepohodlny (i pro me). Pamatuju jak pri koupi Thule jsem rikala prodavacce, ze si Cybex necham do obchodu atp. Rekla, ze nenecham a mela pravdu. Mam jeste klasicke golfky hozene v malem aute, ale mimo dovolene jsem je pouzila asi trikrat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
3.5.23 12:51

Zkoušela jsem oba a na sport je proste lepší glide s pevným kolem. V terénu to s nim bylo taky jednodušší, projel snáz než urban, díky větším kolům. Navíc urban není určen na brusle a na běh, uvádí to přímo výrobce. Kupovali jsme na střídačku a ve finále už používáme jen glide 😂. Jinak 4mesicni bych do sportaku u glidu nedávala, bude tam hodně plavat a pro nesedící tenhle kočár fakt úplně není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2904
3.5.23 14:06
@sarik90 píše: Navíc urban není určen na brusle a na běh, uvádí to přímo výrobce.

V tomhletom nemáš úplně pravdu. Vím že v manuálu to je (nebo bylo) že není určen na běh. Také jsem to řešila s výrobcem a odpověď je taková, že je to hybridní kočárek který je určen do každého terénu a na rekreační běh, tedy ne jako “výkonostní tréningový”.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
3.5.23 15:08

Jinak ja preferuju spis Baby joggery a obdoba (predobraz) Thule je Summit a s pevnym kolem Fit, maji par detailu jinak nez Thule plus cena, dobre porovnat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
3.5.23 19:52
@Maggdallena píše:
V tomhletom nemáš úplně pravdu. Vím že v manuálu to je (nebo bylo) že není určen na běh. Také jsem to řešila s výrobcem a odpověď je taková, že je to hybridní kočárek který je určen do každého terénu a na rekreační běh, tedy ne jako “výkonostní tréningový”.

Tak to se přiznám, že jsem nevěděla. Mě na to upozorňovali na prodejně a četla jsem to v manuálu, ale úplně jsem to nekoumala. :) Mě úplně na běh nevyhovoval (je fakt, že to beru hodně na polňačky a lesní cesty), na brusle atd. jsem ho nezkoušela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

S4

• (3.6) + 69 recenzí