Tikají mi biologické hodiny

5768
22.10.12 11:21

Tikají mi biologické hodiny

Hezký den všem. Můj problém se týká touhy po miminku. Vysvětlovat celou situaci by asi bylo na dlouho, tak se to budu snažit trochu zestručnit, možná to bude trochu zmatené a nepřehledné, ale vynasnažím se. Mám za sebou sedmiletý vztah (první dlouhodobý-skončil před dvěma lety). Teď už jsem rok a půl s novým přítelem (vrstevníkem). Bydlíme spolu, všechno je skvělé, máme se rádi. Já jsem vždycky chtěla děti, ale v poslední době (cca rok) skoro nemyslím na nic jiného než na miminko. O dětech jsme mluvili, naštěstí máme stejný názor, oba je chceme. Můj problém je ale kdy. Možná to je trochu i kvůli mně, protože nejsem schopná přímo se zeptat přítele, nebo mu jasně říct že už je čas. Možná se bojím reakce, přece jenom je to dost velký závazek, veškeré finance by byly na něm, ale mě to začíná trápit čím dál víc. Vím, že jsou i maminky, které měly první dítě později než v 27 letech, ale já mám pořád černé myšlenky, že to nepůjde, že už je pozdě, co když se bude plánovat něco jinýho (dovolená, pes a podobně) a co když se to bude pořád odsouvat. Spíš než radu potřebuju uklidnit, abych zbytečně nepanikařila a zbytečně se tim netrápila. Případně poradit něco originálního, jak rozumně naznačit, že už by to chtělo toho sviště. Abych se zbytečně netrápila. Děkuji všem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
101812
22.10.12 11:24

Upřímně :-) nenaznačuj, prober to s partnerem na rovinu, oni chlapy na nějaké naznačování moc nejsou…
A mě 27 let nepřijde jako nějak pozdě, spíš jako takový rozumný věk v dnešní době, kdy se začít o mimčo pokoušet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5768
22.10.12 11:30

Já vim, že naznačování je uplně zbytečný :-) Jenže já mam takovou blbou povahu, že se mi některý věci říkají těžko (a hlavně se bojim reakce… nedokážu si připustit, že by byla negativní)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17629
22.10.12 11:35

Možná se pletu, ale řekla bych, že jde i o tvou nejistotu a váhání jestli už. pokud jsi si jistá, tak to posuň o krok dál. budete muset mluvit i o mnohem intimnějších, těžších věcech a projít jimi, tak to můžeš vzít jako zajímavou výzvu. odmítnutí se bojí každý, ale odkládání v téhle oblasti jaksi ničemu nepomáhá :mrgreen:

když se takhle v něčem zaseknu, tak mi pomáhá jít víc k sobě, sledovat, co se děje ve mně, v těle, hledat souvislosti a hlavně klid. pokud pak stojím pevně nohama na zemi, zvládám věci líp.

a já to v tomhle věku měla taky. přesně jak říkáš, pocit, že by mohlo být pozdě a co když to nepůjde atd…je to normální :) jesti máte hezký vztah, tak třeba by tě partner uměl uklidnit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5768
22.10.12 11:36

Tak on mě uklidňoval, ale slova typu Vždyť nejsi stará, ty teprve uzráváš, mě nějak nepřesvědčily…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17629
22.10.12 11:39

Pokud se ho nezeptáš, tak se můžem jenom dohadovat, na čem jsi? a pokud to nejde říct, nešlo by to nějakým činem, aby pochopil? A mluvíte spolu o tom aspoň teoreticky, jak to bude doma vypadat, až tam bude miminko, jak všechno uspořádáte, co se změní atd?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5768
22.10.12 11:41

Tak až takhle ne právě :-( Zatim jen tak všeobecně, jak se budou děti jmenovat, jestli by chtěl být u porodu… Ale to jsou právě jen řeči, asi se budu muset nějak odhodlat…a konečně něco říct. Sice vůbec netušim jak..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3222
22.10.12 11:47
@Hadí ocásek píše:
Tak on mě uklidňoval, ale slova typu Vždyť nejsi stará, ty teprve uzráváš, mě nějak nepřesvědčily…

tak já nejsem stará prý ještě v 35 letech :mrgreen:…takže mladá můžeš být ještě hodně dlouho…chlapi mají na vše čas, takže to chce opravdu řešit vše na rovinu :lol:…já se nedala a jsem v 33 tt :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17629
22.10.12 11:48

Souhlasím, že to neříká nic o tom, že už jste připravení, ale je to hezký, vypovídá to o vztahu :) těžko radit, ty znáš chlapa a hlavně sebe nejlíp. takže říct mu večer v posteli, co takhle už zkusit založit rodinu, nepůjde?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17629
22.10.12 11:51

A když ne říct, tak mu to napsat do dopisu i s vysvětlením, proč to nedokážeš říct

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11750
22.10.12 11:57

@Hadí ocásek Ja jsem s manzelem vzdycky resila ze dite bude tak do 4 let, par mesicu po svatbe jak kdyby me nekdo vymenil a mimco jsem chtela hned, nac taky cekat, bydleni mame svoje, oba jsme uz pracovali, psa uz mame davno taky a cestovani jde i s detma, takze jsem toho nazoru, ze nam zivot neskonci, jen treba nebude tak jednoduchy. Manzelovi jsem rekla, ze chci a zeptala jsem se, jestli chce on… brala jsem prasky a rekla jsem mu, ze je chci vysadit trochu dopredu, takze to potrebuju vyhledove vedet, v podstate jsem mu tak jako navrhla, ze par mesicu budu mit vysazeno a pak zacneme. Bral to uplne v pohode a kdybych nebyla otevrena, tak na to dite klidne cekam doted. Vim, ze spolu nejste tak dlouho atd. ale opravdu je nejjednodussi to rict proste narovinu. Negativni reakci by si asi zadna holka neprala, ale je to lepsi nez nevedet na cem jsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4062
22.10.12 11:59

No a co takhle vykašlat se na naznačování a jako dospělý člověk na rovinu říct, že bys chtěla dítě a že si myslíš, že už je na to váš vztah připravený? Tvůj přítel asi není telepat, aby ti přání vyčetl z očí. Jestli dítě opravdu chceš, budeš muset překonat obavy a promluvit si s ním, nic jiného se snad ani poradit nedá. Nejhorší co se může stát je, že ti řekne, že on ještě nechce. Pak bych se zkusila domluvit aspoň na tom, v jakém časovém horizontu si o tom promluvíte znovu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31290
22.10.12 12:08

Já chlapovi neříct, že chci mimčo (myslím, že sem to podala nějak, že nehodlám být třicetiletá prvomatka a že to taky nemusí klapnout hned, tak jestli si nemyslí, že už je čas), bylo mi 28, tak sme bezdětní ještě ve čtyřiceti.
Nakonec to klaplo na třetí cyklus, což chlapa trochu vykolejilo, počítal tak do roka, nicméně bylo zaděláno a tak se s tím srovnal rychle :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
111
22.10.12 12:23

Jejda, mladá kočka!
27 není velký věk,..téměř všechny mé kamarádky z moravy mají prvního mimíska až těsně před 30-pravda je, že to byla vytoužená miminka už, ale tak by to mělo být!! :)
A když si na mimíska myslíš, tak šup šup na přítele s tím :)
Držíme tady všichni pěstičky a až budou dvě čárky, dej nám vědět!! :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
22.10.12 12:28

Tak mu řekni, žes potkala kamarádku, co má mimi a že tě ty mimina poslední dobou nějak dojímají a že ti asi tikají ty hodiny. No a uvidíš, co on na to - buď řekne, že se klidně můžete rozmnožit, nebo řekne, že jemu zatím nic netiká (to ti nepřeju, ale budeš vědět, na čem jseš), nebo nebude vědět, o jakých hodiných mluvíš a pak mu to budeš muset vysvětlit :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí