Tiky u dítěte

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5591
28.5.16 12:44

Jo a jeste rikala, ze ji nemame upozornovat, at nemrka. Deti ve skole to neresily, ptala jsem se na to, resila jsem to i s ucitelkou. Nejvice se ty tiky objevuji pred Vanoci a letnimi prazdninami, ze se deti strasne tesi a muze to tiky umocnit. Navic mi rikala, ze ten, kdo ma sklon k tikum, tak pri setkani s tikajicim ma tendence tikat taky. Pravdou je, ze mladsi se rozjelo jedno ocko taky, jak byly stale spolu, ale magnesium to upravilo a po nejake dobe uz jej ani nepotrebovala. V soucasne chvili nema tik ani jedna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
28.5.16 20:06
@Petulka1234 píše:
@lumi1 Ahoj, s tímhle zkušenost žádnou nemám, ale zkusila bych si se synem sednout, naladit se na stejnou vlnu a zeptat se ho, kdy tiky začali, proč si myslí, že to dělá, jestli si je uvědomuje, jestli s tím potřebuje pomoc, aby jste to společnými silami zvládli napravit a pokud by se nic nedělo a nepřišli společně na příčinu, tak až pak bych šla za odborníkem.

On si to prave ani neuvedomuje, ze to dela :-( A dela to cely den uz od rana, takze nedela to jen v urcitych situacich.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
28.5.16 20:12
@jana32 píše:
Starsi mela ocni tiky, uplne pak u toho krcila i celo jak usilovne mrkala. Rikala, ze si to neuvedomuje, a pokud ano, tak to nejde ovlivnit. Zasla jsem s ni za psychiatrickou, mela jsem obavy z Tourettova sy.,ta mi rekla, ze ma nedozralou NS, i dle popisu, ze od malinka musi mit neco v rukach atd. Ale vzhledem k tomu, ze je vychovana a vi, ze musi byt ve skole v klidu, tak se to napeti projevuje u ni nejdrive v ockach, ze je to k mozku nejblíže. Doporucila nam Esprico, z toho jsem nasledne presla jen na Magnezko, ktere bere denne uz asi dva roky.Kdyz jsem ji snizila davku, zacala opet mrkat, takze je na tabletce denne. Ted mela odbery krve a hladinu magnezia i pres leky ma uplne spodni hranici ( hranice je 0,8 a ona ma 0,84)
Urcite to chce vysetreni a ev i vys. krve

Takze dceri ty tiky uplne nevymizely, kdyz ma nizkou hladinu magnezka, tak se to zase objevuje? Dr synovi zjistovala jestli mu nechybi nejaky vitaminy a mineraly a rikala, ze to mel v poradku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
28.5.16 20:51
@Tunrida píše:
Já mám tiky. Zůstalo mi všechno až na ty oči. Ty se mi zklidnily, resp. ta nejhorší forma těch tiků v očích ustoupila.

Takze tiky mas porad? A nezjistili ti, proc je mas?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5591
29.5.16 12:36

Ano, pokud ji vysadim magnezko, tak zacina opet mrkat ockama. Ale tak me to netizi, magnezko muze brat x let, ptala jsem se na to u nas v praci. Jen dcera obcas mrci, ze je musi furt jist…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
3.3.25 18:59

Zdravím můžu se zeptat jak vám to dopadlo dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie