Tiky u dítěte

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
27
27.5.16 22:26

Tiky u ditete

Nemate nekdo zkusenosti s tiky u ditete? Syn ma 5let a asi tak pred mesicem a pul zacal mit tiky, ktere se stupnuji. Zacal mrkat jednim okem, pak k tomu pridal I krceni nosu a ted uz vzdycky jakoby skubne hlavou, da oci vsloup a sklebi pusu.Cim by to mohlo byt?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9918
27.5.16 22:29

@lumi1 tak lepe nez resit to tady by bylo to resit s lekarem. At vas deckarka opbjedna na neurologii, at se vylouci nejake spatne scenare. Pokud se vam to podari natocit, tak to bude pro neurologa super.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15409
27.5.16 22:30

@lumi1 Příčinu Ti na netu nikdo neřekne. Ale já už bych byla dávno s dítětem u neurologa. Nechápu na co čekáš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6836
27.5.16 22:32

U neurologa bych byla už s tikem, natož koukat na to, jak dává oči v sloup. Na co čekáš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30383
27.5.16 22:32
@lumi1 píše:
Nemate nekdo zkusenosti s tiky u ditete? Syn ma 5let a asi tak pred mesicem a pul zacal mit tiky, ktere se stupnuji. Zacal mrkat jednim okem, pak k tomu pridal I krceni nosu a ted uz vzdycky jakoby skubne hlavou, da oci vsloup a sklebi pusu.Cim by to mohlo byt?

Na to se ptáš tady? Neuvěřitelné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4700
27.5.16 22:33

@lumi1 Třeba reakce na očkování? :nevim:
(musíš si napsat co před tím měsícem prožil, co dělal, prozkoumat co všechno se událo,… příčin tiků je mnoho - od neshod v rodině, stres ve školce, vnější vlivy, strava, úlek,… zkoumej) TČM myslím bere tiky obecně jako napadení těla větrem, což by TČM odborník odstranit mohl hladce. Ale jestli dává oči v sloup, napadlo tě třeba i epi? Nebo jiné neuro nemoci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
748
27.5.16 22:42

Ahoj, můj syn to měl přes nástupem do školy. Taky nejdřív krčení nosu, to říkal, že ho tam něco svědí, pak poulil oči a nakonec začal divně škubat krkem, jako kdyby si ho protahoval, ale bylo to fakt hodně a často. Šli jsme k dětské, ta napsala doporučení na neurologii, kde nás celkem rychle vzali. Dr. ho vyšetřila, řekla, že je hodně citlivý a citově nevyzrálý a protože to protahování krku bylo fakt výrazné, napsala léky. Ty bral tři týdny, už po týdnu byl bez tiků. O dalších prázdninách začal zase zvláštně rozhazovat rukama, ale s nástupem do školy to přešlo a zatím se nic nového neobjevilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
27.5.16 22:46

Na neurologii je davno objednany, jdem tam pristi tyden.Ale je to uz proste dlouha doba, tak se ptam, jestli s tim treba nekdo nema zkusenosti… Detska mi rekla, ze mam pocitat s tim, ze na neurologii mi nejspis jen reknou, ze nemame na to upozornovat a cekat az to odezni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9659
27.5.16 22:54

@Helen78 jaké léky jste na to dostali?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15409
27.5.16 22:55
@lumi1 píše:
Na neurologii je davno objednany, jdem tam pristi tyden.Ale je to uz proste dlouha doba, tak se ptam, jestli s tim treba nekdo nema zkusenosti… Detska mi rekla, ze mam pocitat s tim, ze na neurologii mi nejspis jen reknou, ze nemame na to upozornovat a cekat az to odezni.

Mě dítě obracet oči v sloup a škubat hlavou, tak jsem v tu ránu na pohotovosti v dětský nemocnici. Držím palce, ať má doktorka pravdu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
27.5.16 23:01

Já mám tiky. Zůstalo mi všechno až na ty oči. Ty se mi zklidnily, resp. ta nejhorší forma těch tiků v očích ustoupila.

• Citovat
  • Upravit
27
27.5.16 23:07
@hanka.br. píše:
Na to se ptáš tady? Neuvěřitelné.

Ptam se na zkusenosti tech co se s tim treba setkali, co je na tom neuveritelneho???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
748
27.5.16 23:08

Rivotril. Radši jsem nečetla příbalový leták :?. Nasazovalo se to postupně a vysazovalo též. Měl to opravdu hodně, kdyby se jednalo jen o to krčení nosu, tak bych mu léky dát nenechala. Ale dr. říkala, že tam měla i případy, kdy si děti tím škubáním krkem něco udělaly s krční páteří a pak chodily po rehabilitacích.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
27.5.16 23:14
@mgdln píše:
@lumi1 Třeba reakce na očkování? :nevim:
(musíš si napsat co před tím měsícem prožil, co dělal, prozkoumat co všechno se událo,… příčin tiků je mnoho - od neshod v rodině, stres ve školce, vnější vlivy, strava, úlek,… zkoumej) TČM myslím bere tiky obecně jako napadení těla větrem, což by TČM odborník odstranit mohl hladce. Ale jestli dává oči v sloup, napadlo tě třeba i epi? Nebo jiné neuro nemoci?

Ockovani ted zadny nemel.Dr se mne hned ptala na problemy ktere by to mohly vyvolat, neco co by ho nejak mohlo rozrusit, ale o nicem nevim.On je takovej docela cita, ale nevim o nicem, co by to mohlo zapricinit. Epi myslis jako epilepsii?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9659
27.5.16 23:14

@Helen78 díky! Hlavně, že to pomohlo :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie