Tiky u syna

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15419
5.11.22 11:19
@Anonymní píše:
Hezký den. Tento víkend u nás máme osmiletého synovce. Zjistila jsem, že se u něj objevil tik - krčí nos. Dělá to pořád.
Rodiče k tomu řekli, že to vědí. Dělá to prý od začátku září a postupně se to zhoršuje. Co bylo spouštěč, nevědí.
Zatím to nikde neřešili, prý to přejde :nevim:
Já bych mu nereda uškodila. Jaká je „první pomoc“ u tiků?
Upozorňovat, aby to nedělal? Nebo si toho nevšímat?

nevšímat si toho

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5008
5.11.22 12:02
@Anonymní píše:
Hezký den. Tento víkend u nás máme osmiletého synovce. Zjistila jsem, že se u něj objevil tik - krčí nos. Dělá to pořád.
Rodiče k tomu řekli, že to vědí. Dělá to prý od začátku září a postupně se to zhoršuje. Co bylo spouštěč, nevědí.

Nevšímat si toho a neupozorňovat, nezakazovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
748
5.11.22 13:09
@Anonymní píše:

Už jsem tady možná někdy psala. U mého syna to začalo taky krčením nosu, o prázdninách před první třídou. A protože trpěl na krvácení z nosu, tak jsme byli na orl, jestli mu něco nevadí v nose. Dr. že tam má krusty, tak dostal mastičku. Ale nic se nezlepšilo. Mně nejdřív nedošlo, že to je tik. Ale postupně se to začalo zhoršovat a přidalo se ještě docela šílený protahování krku. Tak to už jsme šli k dětské doktorce (šel třeba dva metry, zastavil se a protahoval krk), ta nás poslala na neurologii. Doktorka ho vyšetřila a dala mu léky, nasazovaly se postupně a postupně se i vysazovaly, celkem je bral asi měsíc. Přestalo to celkem hned a od té doby se již neobjevilo - synovi je 14. Říkala, že to je hlavně kvůli tomu krku, že to dělá dost a že měla případy, kdy si děti neskutečným způsobem hnuly s krční páteří, tak proto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
6.6.23 08:55

Dobrý den, Helen 78…řeším ted také tipy syn 6,5 let je před nástupem do školy…nějak moc nechápu co by ho mohlo stresovat, možná ten nástup i když říká že se těší…každopádně naše tiky nejdřív bylo foukání do rukou, poté mrkání, ted protahuje krk (nejdříve mi nedošlo, že jsou to tiky..mrkání mi u dr, říkali, že je to alergie), až jsem sama došla k závěru, že to budou určo tiky, kteří se mění, možná protože jsme to nevěděli a upozorňovali na to…Neuro máme za 3 měsíce..ted tedy protahuje ten krk, dělá to už fakt často a hodně, občas k tomu nakrčí ramena…Co jste dostali za léky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí