Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Na tiky je dobré dávat B-complex v kapkách. Syn měl taky tiky očí. Dávala jsem b-complex na doporučení psychologa. A syn už tiky skoro nemá, míň se stresuje.
Jestli je doma stres neudělaš s tim nic, dokud to doma neporesite.
Chapu, lepe se rika nez dělá.
@Anonymní píše:
Na tiky je dobré dávat B-complex v kapkách. Syn měl taky tiky očí. Dávala jsem b-complex na doporučení psychologa. A syn už tiky skoro nemá, míň se stresuje.
Děkuju a můžeš mě říct který jste brali?
@Elen8 píše:
Jestli je doma stres neudělaš s tim nic, dokud to doma neporesite.
Chapu, lepe se rika nez dělá.
Ano už na tom pracuju…
Normálně jsem v lékarně řekla že chci b-complex v kapkách a dali mi takové oranžové balení. Jmenuje se to prostě jenom b-complex.
https://www.emimino.cz/…-let-443398/ máme tu s holkama diskuzi…
Dcera to měla jednu dobu taky, mrkala očima. Mluvila jsem o tom s doktorkou také radila na to hlavně neupozorňovat, takže jsme dělali jakoby nic, snažili se, aby byla co nejvíc v klidu a přešlo to samo.
@Adaneli píše:
Dcera to měla jednu dobu taky, mrkala očima. Mluvila jsem o tom s doktorkou také radila na to hlavně neupozorňovat, takže jsme dělali jakoby nic, snažili se, aby byla co nejvíc v klidu a přešlo to samo.
A po jaké době prosím tě?
Asi po měsíci ji to přešlo, už jsem z toho byla špatná, říkala jsem si, taková hezká holčička (chápej, moje
) a tohle. Tak snad se jí to nevrátí, už to je dva roky zpět.
@Adaneli píše:
Asi po měsíci ji to přešlo, už jsem z toho byla špatná, říkala jsem si, taková hezká holčička (chápej, moje) a tohle. Tak snad se jí to nevrátí, už to je dva roky zpět.
Tohle je přesně i malej.. pěknej chytrej kluk a děla tohle…
No budu doufat, děkuju…
Držím pěsti
. Hlavně ho na to neupozorňujte, oni se to pak snaží nedělat a rozjede se jim to ještě víc (musí si to vykompenzovat).
Neupozorňovat, vyřešit/odbourat napjatou atmosféru doma, a za měsíc bude klid.
Syn se mi vrátil s tikem z dovolené s babičkou. Poslala jsem tam zdravého kluka a vrátil se mi uzlík nervů s tikem ( jakoby si otíral ucho o rameno, neustále). Trvalo to docela dlouho, možná 2 měsíce, než se dal dokupy. Neříkala jsem mu nic, neupozorňovala ho na to. Doma v klidu se pak pomalu lepšil až mu to přešlo. Nic extra jsem mu nedávala, ale ten b-komplex si budu pamatovat.
Hezký den. Tento víkend u nás máme osmiletého synovce. Zjistila jsem, že se u něj objevil tik - krčí nos. Dělá to pořád.
Rodiče k tomu řekli, že to vědí. Dělá to prý od začátku září a postupně se to zhoršuje. Co bylo spouštěč, nevědí.
Zatím to nikde neřešili, prý to přejde ![]()
Já bych mu nereda uškodila. Jaká je „první pomoc“ u tiků?
Upozorňovat, aby to nedělal? Nebo si toho nevšímat?
Ahoj všem, už jsem z toho tak trochu nešťastná a přemýšlím co jsem udělala špatně…a hlavně co s tím…jeho Mudr tvrdí, že o tom nemám před ním mluvit a dál to neřešil napsal mu kapky do očí které k ničemu nebyli. K věci…asi pred měsícem než syn chytil ode mě virózu, tak tvrdil, že ho pálí oči…poté začal mrkat obouma očima zároveň…do toho se nervozne olizuje jazykem kolem pusy…stal se z toho tik.Ma někdo s tímhle zkušenosti? Syn má 5 a půl roku…už je to tak viditelny, že si toho všímají lidi venku, jedna ženská dneska -,,podívej jak na Tebe mrka"…(mluvila na svého syna).Samozřejmě ho pošlu na oční vyšetření a budu to dál řešit, doma je atmosféra napjatá uz delší dobu…