Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@posibilities za mě:Týna je jako Kristýna to se mi nelíbí. Takže Tina, a zdrobněle Týnka
![]()
@BabyBella píše:
@posibilities za mě:Týna je jako Kristýna to se mi nelíbí. Takže Tina, a zdrobněle Týnka![]()
a on je rozdíl i ve vyslovování jo?
@posibilities Týnu znám jen jako zkratku Kristýny.
Já bych byla pro klasickou TINU, ať nemusí malá pokaždé vysvětlovat, že je s tvrdým dlouhým ![]()
Pokud mluvená verze bude stejná tak pak jde jen o tu psanou a tam bych rozhodovala dlepříjmení
Tina za mě ne, připomíná mi to ten časopis
. A Týna je hezké, jen si pod tím představím taky Kristýnu. Ale líbí se mi to
.
Mam kamosku Tinu, libi se mi to asi vic jak Tyna… ale treba hodne lidi ji RIka mekce
Já jsem pro Týnu…Tina je divný to jsem ještě ani neslyšela:o) teda jo, myslím že se tam jmenuje ta slovenská zpěvačka..
Jinak já chci pro druhé pokud bude holka Kristýnu, taky bych nedala Kristinu i když je ten výběr, to mi připadá nepřirozený..
![]()
Týna se mi líbí víc, ale přijde mi to jako zkratka od jména Kristýna (popř. Justýna apod.), kdežto Tina mi už jako zkratka nepřijde, takže dala bych Tinu.
@BabyBella píše:
@ikyki ale prosimtě..
no tak se ptám, protože jsem ještě nikdy neslyšela někoho Týnu vyslovovat měkkce
![]()
@smurfka píše:
Já jsem pro Týnu…Tina je divný to jsem ještě ani neslyšela:o) teda jo, myslím že se tam jmenuje ta slovenská zpěvačka..
Jinak já chci pro druhé pokud bude holka Kristýnu, taky bych nedala Kristinu i když je ten výběr, to mi připadá nepřirozený..![]()
No to je Tina ( Martina ) ale nikdo to stejně nevyslovuje měkkce takže já rozdíl akorát vidím v psaným projevu
Kamarádka má Tinu, přijde mi to lepší, Týna, to je zdrobnělina Kristýny, to můžeš dát rovnou kristýnu, a říkat jí tak
@ikyki tak jsem to napsala, jak jsem to napsala.
Kristýna se mi nelíbí za mě Tina. Týna nevím jestli vůbec existuje.
a obojí vyslovuji hrubě.
Pro psanou formu Tina.
Pěkný den. Chtěla bych se zeptat na názor. Čekám druhé miminko, holčičku, a zalíbilo se mi jméno Tina/Týna. Spíše se mi líbí ta verze Týna, ale co jsem tak pátrala tak je to hodně neobvyklý. Příjde vám lepší (hezčí) Tina nebo právě ta Týna. Zatím jsem rozhodnutá pro verzi s ý, ale jen mě zajímá názor ostatních. Přeci jen to jméno by pak měla na celý život
Děkuji!