Tina nebo Týna

IamSherlocked
8.11.13 20:27

Tina nebo Týna

Pěkný den. Chtěla bych se zeptat na názor. Čekám druhé miminko, holčičku, a zalíbilo se mi jméno Tina/Týna. Spíše se mi líbí ta verze Týna, ale co jsem tak pátrala tak je to hodně neobvyklý. Příjde vám lepší (hezčí) Tina nebo právě ta Týna. Zatím jsem rozhodnutá pro verzi s ý, ale jen mě zajímá názor ostatních. Přeci jen to jméno by pak měla na celý život :) Děkuji!

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2873
8.11.13 20:29

@posibilities za mě:Týna je jako Kristýna to se mi nelíbí. Takže Tina, a zdrobněle Týnka :) :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ikyki
8.11.13 20:30
@BabyBella píše:
@posibilities za mě:Týna je jako Kristýna to se mi nelíbí. Takže Tina, a zdrobněle Týnka :) :srdce:

a on je rozdíl i ve vyslovování jo?

• Citovat
  • Upravit
2445
8.11.13 20:31

@posibilities Týnu znám jen jako zkratku Kristýny.
Já bych byla pro klasickou TINU, ať nemusí malá pokaždé vysvětlovat, že je s tvrdým dlouhým ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ikyki
8.11.13 20:31

Pokud mluvená verze bude stejná tak pak jde jen o tu psanou a tam bych rozhodovala dlepříjmení

• Citovat
  • Upravit
10631
8.11.13 20:33

Tina za mě ne, připomíná mi to ten časopis :D. A Týna je hezké, jen si pod tím představím taky Kristýnu. Ale líbí se mi to :palec:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2873
8.11.13 20:33

@ikyki ale prosimtě..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14973
8.11.13 20:35

Mam kamosku Tinu, libi se mi to asi vic jak Tyna… ale treba hodne lidi ji RIka mekce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
8.11.13 20:41

Já jsem pro Týnu…Tina je divný to jsem ještě ani neslyšela:o) teda jo, myslím že se tam jmenuje ta slovenská zpěvačka..
Jinak já chci pro druhé pokud bude holka Kristýnu, taky bych nedala Kristinu i když je ten výběr, to mi připadá nepřirozený.. :think: :nevim:

• Citovat
  • Upravit
12959
8.11.13 20:41

Týna se mi líbí víc, ale přijde mi to jako zkratka od jména Kristýna (popř. Justýna apod.), kdežto Tina mi už jako zkratka nepřijde, takže dala bych Tinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ikyki
8.11.13 20:42
@BabyBella píše:
@ikyki ale prosimtě..

no tak se ptám, protože jsem ještě nikdy neslyšela někoho Týnu vyslovovat měkkce :nevim: :zed:

• Citovat
  • Upravit
ikyki
8.11.13 20:43
@smurfka píše:
Já jsem pro Týnu…Tina je divný to jsem ještě ani neslyšela:o) teda jo, myslím že se tam jmenuje ta slovenská zpěvačka..
Jinak já chci pro druhé pokud bude holka Kristýnu, taky bych nedala Kristinu i když je ten výběr, to mi připadá nepřirozený.. :think: :nevim:

No to je Tina ( Martina ) ale nikdo to stejně nevyslovuje měkkce takže já rozdíl akorát vidím v psaným projevu

• Citovat
  • Upravit
31672
8.11.13 20:47

Kamarádka má Tinu, přijde mi to lepší, Týna, to je zdrobnělina Kristýny, to můžeš dát rovnou kristýnu, a říkat jí tak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2873
8.11.13 20:54

@ikyki tak jsem to napsala, jak jsem to napsala.
Kristýna se mi nelíbí za mě Tina. Týna nevím jestli vůbec existuje.
a obojí vyslovuji hrubě.
Pro psanou formu Tina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
385
8.11.13 20:54

Týna ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek