Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahojky, chtěla bych se Vás zeptat na názor ohledně jména pro holčičku. Už mnoho let mám vybranou Sofii. Problém je v tom, že teď je to jméno tak oblíbené, že Sofinku potkáte na každém kroku. Takže jsem začala uvažovat o jiném nevšedním jménu Tilly. Popřípadě dvě jména Sofie Tilly nebo Tilly Sofie. Co si o tom myslíte? Zatím těhotná nejsem, ale zajímají mě vaše názory.
Díky ![]()
@kristynaa asi záleží na příjmení, protože jestli by to měla být sofie tilly nováčková, tak věř, že děti umí být zlé ![]()
Podle příjmení, mě osobně se to až tak nelíbí…podstatně je co se líbí vám a taky je důležité popřemýšlet zda se to v 15 bude líbit malé
Příjmení je docela univerzální. Mě to přišlo zpočátku taky divné, ale naposlouchá se to, je to hlavní postava v kreslené anglické pohádce. Běží to na „déčku“. A když to slyšíte denně tak je to úplně v pohodě. Jen když to bude samotné, tak to nepůjde zdrobnit ![]()
@kristynaa
prijde mi, ze to vypada jak preklep od „Lilly“ ![]()
jinak jsem pro zvastni jmena, jde o to, co se vam libi a jak vam to sedi k prijmeni.
@Ali-Ali píše:
@kristynaa
prijde mi, ze to vypada jak preklep od „Lilly“
jinak jsem pro zvastni jmena, jde o to, co se vam libi a jak vam to sedi k prijmeni.
Tak, mně se to také zdálo jenom jako překlep jména Lilly
.
Každý podle chuti a vkusu.
Mně samotné se hodně nelíbí.
@kristynaa píše:
Příjmení je docela univerzální. Mě to přišlo zpočátku taky divné, ale naposlouchá se to, je to hlavní postava v kreslené anglické pohádce. Běží to na „déčku“. A když to slyšíte denně tak je to úplně v pohodě. Jen když to bude samotné, tak to nepůjde zdrobnit
nelibi se mi to a prijde mi to srandovni prave, ze je to v te pohadce, koukam na to denne s malou
@kristynaa píšeš univerzální já si to nedovedu vůbec představit k jakémukoli příjmení s koncovkou ová
Mně se to líbí, mám doma Matyldu, takže taky Tyli. Akorát mám problém, když někdo použije zdrobnělinu jako oficiální jméno. Nepřijde mi to moc prozíravé, poněvadž to dítě nebude dosmrti sladké miminko.
@Ali-Ali píše:
@kristynaa
prijde mi, ze to vypada jak preklep od „Lilly“
Souhlasím, vypadá to jako překlep a určitě se všichni budou ptát, zda je to překlep…Ale to je asi fuk, lidi se furt na něco ptaj… ![]()
Jméno samo o sobě se mi nelíbí vůbec. Nelíbí se mi ovšem ani zmiňovaná Lilly, od které bych si myslela, že je to překleplé.
Pro mě je to hrozný. Ale já jsem v tomhle konzerva. Malá má jednoduché nyní velmi rozšířené jméno a jako druhé má velmi klasické české jméno (ale krásné) po babičce a po tatínkovi.
@ikyki píše:
@kristynaa píšeš univerzální já si to nedovedu vůbec představit k jakémukoli příjmení s koncovkou ová
Ani třeba Tilly Schwarzová? Mi spíš u takových příjmení přijde navíc ta koncovka ová. Takhle nějak si představuji univerzální jméno.