Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Fíková píše:
Mně se to líbí, mám doma Matyldu, takže taky Tyli. Akorát mám problém, když někdo použije zdrobnělinu jako oficiální jméno. Nepřijde mi to moc prozíravé, poněvadž to dítě nebude dosmrti sladké miminko.
Natož kdyby se vypapala do stočtyřicetikilové Tillinky… Nevím, přijde mi to ujetý, ale každýho věc.
To je jak Til. Sofinek podle me teda moc neni, ja nevim o zadne. Jinak se mi to i celkem libi, mozna vic Lili Sofie.
Tilly je zdrobnělina od Matyldy. Přijde mi to jako by někdo měl v občance napsáno Pepinka Dvořáková místo Josefína.
Jako jméno se mi nelíbí, možná tak jenom jako zdrobnělina jména pro malou holčičku, ale nedovedu si představit ji tak oslovovat v pubertě, nebo pak jako dospělou.
Raději bych dala tu Sofii, i když je jich hodně, já mám Kláru a Lucii a to jsou taky častá jména. ![]()
Teda me se to nelibi. Prijde mi to jako preklep od emily a lilly ![]()
A co je univerzalni prijmeni?
My mame cizi prijmeni bez ova a i tak mi to prijde jako silena exotika. Nutnost se lisit.
@Krkael píše:
Natož kdyby se vypapala do stočtyřicetikilové Tillinky… Nevím, přijde mi to ujetý, ale každýho věc.
a když máte vypapanou 140kg Marušku jaký je v tom rozdíl?
Znám spoustu holek např. Ester, které celý život všichni říkají Esterko-nikdy ne jinak a je to dospělá ženská. A právě to Tilly je konečná, žádná Tillinka- takhle zhnusit se dá téměř každé jméno…
@kristynaa píše:
Znám spoustu holek např. Ester, které celý život všichni říkají Esterko-nikdy ne jinak a je to dospělá ženská. A právě to Tilly je konečná, žádná Tillinka- takhle zhnusit se dá téměř každé jméno…
na co se ptáš když si rozhodnutá??? ![]()
@kristynaa píše:
No jo, ale 140kilová Maruška se alespoň oficiálně bude představovat jako Marie. A to už tak směšně nezní.
Příspěvek upraven 06.11.13 v 18:39
@kristynaa píše:
Jenže „Marušce“ se dá říct taky „Marie“ nebo „Mařeno“. Tilly na mě působí jako Lilly a pod Lilly si představím malý, drobný, roztomilý
@Fíková píše:
No jo, ale 140kilová Maruška se alespoň oficiálně bude představovat jako Marie. A to už tak směšně nezní.Příspěvek upraven 06.11.13 v 18:39
Kua bylas rychlejší ![]()
@ikyki Jasně…ale „někde“ to muselo vzniknout…co se objevuje v televizi…jak kolikrát rodiče doma komentují zprávy…
Je to blbý…ale v dětech samotných, tohle nevzniklo…jasně, jedno přijde a řekne…„Hele, blbej Rom…nemaká…chlastá…bere dávky…“ Kde toto vzal? Tuhle informaci?
Nebo: „Hele…debil…má křivý ruce i nohy…“ Nevěřím, že JEHO rodiče o postižených doma mluví s respektem a pochopením…když se takhle vyjadřuje venku… ![]()