Jméno Tilly

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
75
6.11.13 18:44

Nejsem rozhodnutá, docela jste mě rozhodili, nečekala jsem, že to bude mít takový neúspěch :)
Jen říkám, že spojovat zdrobnělé jméno s nadváhou bude každé jméno divné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jitka1976
6.11.13 18:45
@lleennttiillkkaa píše:
@Jitka1976 jo i rodiče jsou zlí, ale třeba rodiče mých spolužáků mě nikdy neviděli a přesto ti kluci byli docela zlí.

No..ono stačí, že ty děti doma řeknou (1. září): Mami, víš koho máme ve třídě??? Holčičku/kluka na vozíku!!!" (pouze zajímavá informace sdílená rodiči…sdílí novinku…nic víc dítě neočekává)a čeho se (třeba) dočká? „Cože??? Vy máte ve třídě kripla??? A kdo se o něj bude starat? Jako, jestli si ta úča myslí, že ho budete tahat po schodech, tak si s ní rychle promluvim…aby pochopila!“ :pocitac:
A je to…je zaděláno…
Neříkám, že to tak bylo…ale bývá to tak…

• Citovat
  • Upravit
2880
6.11.13 18:46

Mě se to jméno do našich končin teda nelíbí. Kdybyste žili v cizině, je to o něčem jiném. Na druhou stranu ho máte v úmyslu dát až jako druhé, čili beztak se bude asi představovat jako Sofie, ne? Jinak mi to připomíná anglický slovčíka: telly (hovorově televize) a silly (hloupý), takže asociace nic moc, ale pokud se to líbí vám, tak to je nejdůležitější. Nicméně určitě by se našli přijatelnější cize znějící jména…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
6.11.13 18:46
@kristynaa píše:
Nejsem rozhodnutá, docela jste mě rozhodili, nečekala jsem, že to bude mít takový neúspěch :)
Jen říkám, že spojovat zdrobnělé jméno s nadváhou bude každé jméno divné.

Ano, ale většina jmen (vyjma třeba české Elišky) má i normálnější formu, u které nebude ta stočtyřicetikilová mařena znít tak divně…

A nevím teda, ale mně se něco líbit, tak to dám a na okolí prdím. Hermenegilda se taky nelíbila nikomu a když se řekne hezky, Hermi, Hermínko, Míni atd., tak to zas taková divnota není

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
n.evill
6.11.13 18:47
@kristynaa píše:
a když máte vypapanou 140kg Marušku jaký je v tom rozdíl?
Znám spoustu holek např. Ester, které celý život všichni říkají Esterko-nikdy ne jinak a je to dospělá ženská. A právě to Tilly je konečná, žádná Tillinka- takhle zhnusit se dá téměř každé jméno…

Já myslela, že tady to bylo myšleno tak, že Tilly zní jako „Otylá“ :think: Ale chápu asi jinak… :lol:

• Citovat
  • Upravit
896
6.11.13 18:50

Mě se to jméno taky nelíbí, ale pokud máš pocit, že nosíš Tilly dej Tilly..S jménem mojí dcery mělo okolí problém, ale dala jsem ho..a jsem za to fakt ráda, strašně jí sedí. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17630
6.11.13 18:51
@kristynaa píše:
Jen říkám, že spojovat zdrobnělé jméno s nadváhou bude každé jméno divné.

jenže tohle jméno už zdrobnělé je. Tak to nejde říct jinak.
Ale teda mně to ze všeho nejvíc opravdu připadá jako zdrobnělina Matyldy. Není to tak? Nebo je to fakt ofiko jméno?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7740
6.11.13 18:53
@Antonie Bolavá píše:
Ale teda mně to ze všeho nejvíc opravdu připadá jako zdrobnělina Matyldy. Není to tak? Nebo je to fakt ofiko jméno?

Ano, určitě to bude osamostatnělá zdrobnělina Matyldy, případně jiné -tyldy. Jak tady někdo řešil, že chce místo Ondřeje Ondru, to je podobné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2880
6.11.13 18:55

@Fíková Mě to přije jako zdrobnělina od Tildy (existuje např. herečka Tilda Swinton)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17630
@Fíková píše:
Ano, určitě to bude osamostatnělá zdrobnělina Matyldy, případně jiné -tyldy. Jak tady někdo řešil, že chce místo Ondřeje Ondru, to je podobné.

v tom případě bych dala rovnou Matyldu a říkala bych jí Tilly, když už. Alespoň by se jí dalo říkat i nějak normálně :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75
@Antonie Bolavá píše:
Ale teda mně to ze všeho nejvíc opravdu připadá jako zdrobnělina Matyldy. Není to tak? Nebo je to fakt ofiko jméno?

Je to používané v Anglii, tady asi není, v knížce od p. Knappové není-takž to bude chtít posudek, pokud bych se rozhodla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45688
6.11.13 18:56

Jj, jedna znama ma Matyldu a říká ji Tily.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4200
6.11.13 18:57

@kristynaa - tak mě to připomíná babičku. Jmenovala se Otýlie a říkali jí právě Tily, takže v žádném případě. Navíc je to takové divné do našeho prostředí a příliš tvrdé. Ale bude to vaše dítě, takže jestli se nám tohle jméno líbí nebo ne, je vlastně jedno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7740
6.11.13 18:57
@kristynaa píše:
Je to používané v Anglii, tady asi není, v knížce od p. Knappové není-takž to bude chtít posudek, pokud bych se rozhodla.

V ČR už jsou dvě Tilly, jak jsem koukala. Posudek potřebovat nebudeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7740
6.11.13 18:58
@Rakosnicek1983 píše:
@Fíková Mě to přije jako zdrobnělina od Tildy (existuje např. herečka Tilda Swinton)

Ale Tilda už je taky zkrácenina Matildy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze