Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Znala jsem jen jako příjmení, navíc muže.
Každopádně nechala bych to jako zdrobnělinu Matyldy a říkala bych jí Tilly.
@rachel55 píše:
Ale ted mi rika dcera, ze v UK je to bezne jmeno
To se asi takhle moc brát nedá. Oni také mají v UK jiná příjmení než máme my a Květoslava Cooper taky nezní zrovna skvěle ![]()
@lleennttiillkkaa píše:
@kristynaa asi záleží na příjmení, protože jestli by to měla být sofie tilly nováčková, tak věř, že děti umí být zlé
Ne…věř mi, že děti ne…rodiče jsou zlí a necitliví…to oni doma zpochybní jméno nové spolužačky…oni si o ní budou povídat a děcko to bude pouze parafrázovat ve škole…tak to je…ve školce děti absolutně neřeší jména (u nás neřeší ani kamarády a PAS a že nejsou jako oni ani v nejmenším…dětem nepřijdou „divný“…berou je jako sobě rovné…v první třídě toto taky nikdo neřeší…dnes, kdy máš v takřka každé škole/třídě minimálně jednoho cizince s exotickým jménem a spoustu spolužáků se zvláštními jmény…tam se to ztratí… Často to bývá odposlouchané od rodičů…bohužel…
Ale máš pravdu v tom, že je potřeba být soudný ohledně příjmení…jestli se to hodí dohromady
Jinak mě se to jméno líbí…Pokud máš neutrální příjmení @kristynaa a jméno se ti líbí…jdi do toho…
Našla jsem spisovatelku, která se tak jmenuje- Tilly Bagshawe.
@N. evill píše:
Ani třeba Tilly Schwarzová? Mi spíš u takových příjmení přijde navíc ta koncovka ová. Takhle nějak si představuji univerzální jméno.
Ne myslela jsem si, že mi to nebude sedět k příjmení ale ono to není hezké jméno…přinejhorším by tohle ale šlo…nedovedu si ji představit někde ve 20 na prac. pohovoru jak se představuje ![]()
@Imane tak to uz si musi rozhodnout zakladatelka, v CR se dava tolik cizich jmen, ze uz je jedno zda k tomu pribude Tilly, me se to nelibi, ale pokud ji jo
@ikyki píše:
Ne myslela jsem si, že mi to nebude sedět k příjmení ale ono to není hezké jméno…přinejhorším by tohle ale šlo…nedovedu si ji představit někde ve 20 na prac. pohovoru jak se představuje
Mě spíš blesklo hlavou „Paní prezidentka Tilly Vokurková“ ![]()
Pokud nemate klasicke ceske prijmeni, tak proc ne… a vis co to jmeno znamena???
@Jitka1976 Nene děti jsou zlé…mám sestru se Touretovým syndromem ( snad se to tak píše ), spousta rodičů ani nevím, že ve třídě takové dítě je a děti ve škole na chodbách na ní volají hele už de dement debilní…takže za mě jsou děti prostě zlé…ale je to dobou za mě v první třídě byla holčička na vozíku a nic takového by nás nenapadlo…
Líbí se mi to, ale jak už tu padlo, než jako jméno mi to zní jako přezdívka.
@meringa píše:
Mě spíš blesklo hlavou „Paní prezidentka Tilly Vokurková“
Tak zakl. píše, že mají univerzální příjmení tak jsem předpokládala, že to není Nováková, Vomáčková, Novotná atp ![]()
@Jitka1976 jo i rodiče jsou zlí, ale třeba rodiče mých spolužáků mě nikdy neviděli a přesto ti kluci byli docela zlí.