Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@kristynaa píše:
Ahojky, chtěla bych se Vás zeptat na názor ohledně jména pro holčičku. Už mnoho let mám vybranou Sofii. Problém je v tom, že teď je to jméno tak oblíbené, že Sofinku potkáte na každém kroku. Takže jsem začala uvažovat o jiném nevšedním jménu Tilly. Popřípadě dvě jména Sofie Tilly nebo Tilly Sofie. Co si o tom myslíte? Zatím těhotná nejsem, ale zajímají mě vaše názory.
Díky
Pokud nemáš problém s cizím jménem tak já bych asi vynechala Sofii a jdala jméno jen Tilly
mě se to vcelku líbí jen asi budeš mít běhání s žádostí o nějakou vyjímku neboi tak a to by se mi nechtělo ![]()
V kouzelné školce dávají pohádku Tilly a přátelé, tuhle jsem se synem koukala a to jméno mi uvízlo v paměti, protože je neobvyklé. Ale svojí dceři bych ho nedala. ![]()
@Lishaa píše:
V kouzelné školce dávají pohádku Tilly a přátelé, tuhle jsem se synem koukala a to jméno mi uvízlo v paměti, protože je neobvyklé. Ale svojí dceři bych ho nedala.
Já na to nekoukám, můžeš mi prosím napsat, jak vypadá?
Já si jí totiž představuju jako hubenou, dlouhou, dva culíky, samá ruka,… ![]()
@Lishaa Na Tilly and friends taky koukáme, ale ta Tilly je tak otřesně dabovaná, že bych jí nejradší kolikrát vrazila
jak můžou tak příšerně nadabovat holčičku z tak úžasné pohádky, která žije v domečku se slonem, krokodýlem, slepicí, vepříkem a zajícem?
http://www.tillyandfriends.com/
@Lizzi píše:
@Lishaa Na Tilly and friends taky koukáme, ale ta Tilly je tak otřesně dabovaná, že bych jí nejradší kolikrát vrazila![]()
jak můžou tak příšerně nadabovat holčičku z tak úžasné pohádky, která žije v domečku se slonem, krokodýlem, slepicí, vepříkem a zajícem?
http://www.tillyandfriends.com/
Pohádka se mi moc líbí i ta holčička
ale je pravda, že hlas jí měli dát úplně jiný
@kristynaa v originále má takovej vysokej hlásek - prostě jak malá holčička, ale u nás musí mít hlas jak kdyby byla v pubertě a navíc vůbec neintonuje..
KDE JSTE PŘIŠLI NA TO JMÉNO? To jste poskládali písmenka? ![]()
No mě se nelíbí, ale dej co se líbí Vám, nikomu do toho nic není
![]()
@Sandra752 píše:![]()
KDE JSTE PŘIŠLI NA TO JMÉNO? To jste poskládali písmenka?
No mě se nelíbí, ale dej co se líbí Vám, nikomu do toho nic není![]()
No jasně
psala jsem výhružný anonymní dopis a jak jsem stříhala ty písmenka, tak se to poskládalo nějak samo ![]()
A teď vážně, je to anglické jméno a údajně běžně používané ![]()
@kristynaa Doufám, že jsem se tě nijak nedotkla, ale slyším to prvně…ale tak proč ne?! Lidi si na to zvyknou,,jde taky o to, jak si na to zvykne dcerka
![]()
@Sandra752 píše:
@kristynaa Doufám, že jsem se tě nijak nedotkla, ale slyším to prvně…ale tak proč ne?! Lidi si na to zvyknou,,jde taky o to, jak si na to zvykne dcerka![]()
Vůbec ne, beru to
je to o naposlouchání, slýchám to denně v pohádce http://www.tillyandfriends.com/ a začlo se mi to líbit.
Na Tilly taky koukáme, mně se to líbí, ale já nejsem zastáncem toho, aby se dětem dávala cizí jména
Když už, tak dát Matyldu a říkat jí můžete klidně Tilly ![]()
Mně zase vadí, jak je nadabovaná Laura (seriál Laura a její hvězdička). U Tilly mi to ani nepřijde ![]()
@Lizzi píše:
@kristynaa v originále má takovej vysokej hlásek - prostě jak malá holčička, ale u nás musí mít hlas jak kdyby byla v pubertě a navíc vůbec neintonuje..
Tak jméno Tilly slyšim poprvý a fakt se mě nelíbí
Já bysem svýmu dítěti cizí jméno nedala, ale každej máme jinej názor. Sofie taky nic moc, navíc se tak teď jmenuje každá druhá
Každopádně dejte takový jméno, jaký se líbí vám ![]()
@sylwikk píše:
Tak jméno Tilly slyšim poprvý a fakt se mě nelíbíJá bysem svýmu dítěti cizí jméno nedala, ale každej máme jinej názor. Sofie taky nic moc, navíc se tak teď jmenuje každá druhá
Každopádně dejte takový jméno, jaký se líbí vám
Od té doby co jsem četla knížku Sofiin svět(je to dost dlouho, to jsem neznala žádnou)…jsem se do něj zamilovala…ale právě těch Sofií je teď tolik, tak mě to odrazuje.