Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Antonie Bolavá píše:
jenže tohle jméno už zdrobnělé je. Tak to nejde říct jinak.
Ale teda mně to ze všeho nejvíc opravdu připadá jako zdrobnělina Matyldy. Není to tak? Nebo je to fakt ofiko jméno?
Mám doma knihu jmen Knappové a Tilly tam není ani samostatně, ani pod Matyldou ![]()
@Fíková píše:
V ČR už jsou dvě Tilly, jak jsem koukala. Posudek potřebovat nebudeš.
A kde se to dá takhle zjistit?
Ty jo a koukám, že věkový průměr je 39 let, to jsem nečekala. ![]()
@kristynaa vůbec se mi to nelíbí. ani jedna varianta. promiň, ale připadá mi to jak jméno do hanbatýho filmu
@Fíková píše:
Ty jo a koukám, že věkový průměr je 39 let, to jsem nečekala.
a ročník 1941 ![]()
@kristynaa jo, koukala jsem, jedna 1941 a druhá 2010. To asi dostala jméno po babičce.
Tak určitě bych dala jenom jedno jméno. Obě jsou poměrně neobvyklá, z mého pohledu je tedy jedno, tkeré zvolíš. Ber to podle příjmení a jak říkáš - aby jich kolem nebylo moc.
Mně se nelíbí ani Sofie ani Tilly ani kombinace těchto jmen. Ale to ti k ničemu není. Když se ti to líbí a matrika ti to povolí, dej dítěti takové jméno, jaké chceš. ![]()
Jestli se ti líbí, tak ho dej. Ale já bych ho svýmu dítěti nedala.
@Jitka1976 Tak jasně ale zase nemyslím si, že to dělají všichni rodiče myslím si, že to spousta dětí má odposlouchaný od jiných děti, je to začarovanej kruh…a děti si ani neuvědomí jak tím ubližují
Můžu vědět, proč se vlastně dávají jména dvě? Chápu to u kmotrů/kmotřenek, kdy druhé jméno je po nich…ale jinak je důvod jaký? Aby se jim říkalo pokaždé jinak nebo si v dospělosti má jedno z toho vybrat, příp. je to neshoda rodičů, že každý chce „to svoje“ jméno a tak jsou ve finále dvě nebo jak??