Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Manželovi se líbí jméno pro holčičku Lea, problém je, že máme krátké čtyřpísmenné příjmení bez -ová a tak se bojím, aby to nebylo moc krátké. Navíc, jak byste jí říkali?
Nechapu, nekdo ma moc dlouhe nekdo kratke.
Jinak normalne Lea, ne?
Mam Patricii a nasli jsme si svoje, jak ji rikat.
Leo, Leinko, jinak nevím. Když máte krátké příjmení, tak by šla Leontýnka, manžel by měl Leu a bylo by víc variant oslovení
. Jinak to krátké příjmení by až tak nevadilo, když je Lea dvouslabičná (já z tohoto důvodu zavrhla jméno na kluka Max, protože máme krátké, jednoslabičné příjmení, znělo by to jak štěkání).
No jo, ale miminku říkat Leo je divný
Leuška je takový ruský (omlouvám se), Lejinka je divný
Říkali jsem Lilinko, Leuško, Lili, když zlobila tak Leonida:-)
My máme v rodině tři Ley a oslovujeme je jen Leo nebo Leuš. Pro menší Leuško.
No vis co, jmenem a prijmenim dohromady ji nikdo oslovovat moc nebude - bud ji budou rikat Leo nebo slecno xxx. A pak se jednou stejne treba vda a bude.
Takze na prijmeni bych moc ohled nebrala. ![]()
To je těžký, když Lea už je evidentně zkrácenina jinýho jména (Leony nebo Leontýny), tam hledat další varianty oslovení… ale nakonec miminku stejně budeš říkat beruško, zlatíčko,… ![]()
Babicka a sestrenice jsou Ley. Rika se jim-Leusko, Lilo, Lelko, Lilinko. Je to moc hezke jmeno. Svatek slavi na Leonu.
Lilinka je super, chtěla jsem Lilianu, ale to neprošlo, tak by to byla i varianta pro mě ![]()
Příspěvek upraven 24.02.19 v 12:35
@Lucija.c U holky na délce nezáleží
Tohle bych neřešila
A oslovovat? Leo? Lei? Leinko?
Me osobne se to moc nelibi, mi by se k tomu libila treba Karolina nebo neco delsiho
Nechci jméno s R, stačí v příjmení, takže Karolína padá… taky bych si dovolila delší jméno, líbí se mi Denisa, na tom se s manželem docela shodneme, ale on je hlavně pro tu Leu