Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Anonymní píše:
Nejsem. Nic se nezměnilo. Dneska bych až brečela. Je teda fakt, že včera mi nebylo vůbec dobře, motala se mi hlava, bylo mi slabo. Dneska toho mám plné zuby.
Já tě chápu
Někdy mi taky vadí, že neustále slyším hlučnou klimatizaci v kombinaci s pískáním staré lednice
Máš horší dny, ty nevolnosti s tím souvisí. Já mám často kvůli tomu nechutenství, a pak celé dny ani nejím
Na psychiku je to někdy náročné. Ale je potřeba si říct, že takových šílených dnů je naštěstí docela málo ![]()
@Anonymní píše:
Já chvilku brala betaserc, ale ne dlouhodobě, tak mi to asi nemělo šanci pomoct. Nic jiného jsem nedostala. Z čeho to mám, to netuším.
Tinnitus, existuje několik druhů a i příčin. Já ho třeba mám kvůli tomu, že mám poškozené nervy. ![]()
@Izumi Miyako píše:
Tinnitus, existuje několik druhů a i příčin. Já ho třeba mám kvůli tomu, že mám poškozené nervy.
Jaké druhy a jaké příčiny? Jak máš poškozené nervy a jak se to stalo?
Tak dík, díky této diskuzi zase slyším pískot o 106 ![]()
Ne vážně, chci tím říct, že je to dost o vnímání a psychice a jestli si “vzpomenu”. Jsou dny pekelný a dny kdy o tom ani nevím..
@nototo píše:
Tak dík, díky této diskuzi zase slyším pískot o 106
Ne vážně, chci tím říct, že je to dost o vnímání a psychice a jestli si “vzpomenu”. Jsou dny pekelný a dny kdy o tom ani nevím..
Promin. Já si nevzpomenu, já to najednou prostě slyším. A dneska je mi obzvlášť blbe. Pořád. Myslela jsem, že doma to bude lepší, ale opravdu mi vadí skoro všechny zvuky. A že jich děti udělají. I jejich hlasy. Dneska opravdu trpím.
@Anonymní píše:
Jaké druhy a jaké příčiny? Jak máš poškozené nervy a jak se to stalo?
Protože bych podstatě citovala tak: https://www.ftn.cz/tinnitus-716/
https://www.resound.com/…nnitus/types
Máme v rodině dědičné zatížení k tomu poslech hudby z walkmanu. No a mám kombinovanou ztrátu sluchu. Možná dostanu i naslouchadlo. ![]()
Byla jsem i o víkendu alergická na jakékoliv zvuky, bohužel i od děti. Strašný. Rozhodla jsem se, že zase začnu brát léky, které jsem dostala, přestože mi nepomáhaly. Ale musím něco zkusit, protože takhle to dál nejde. Včera jsem začala. No a dneska jsem si jeste nic nevzala, protože mám šílenou migrénu - už mám dva prášky v sobě a nezabírají, přestože jindy většinou zabírají. Skoro si říkám, jestli to nemá nějakou souvislost. Jak vydrzim v práci, to netuším. ![]()
Rozhodla jsem se, že přece jen zkusím zase Betaserc. Máte pocit alespoň trošku zlepšení? Brala jsem ho dva týdny a bylo mi pak strašně špatně. Myslela jsem, že jsem chytla nějakou virózu od dětí (bolest hlavy, paleni od krku směrem k žaludku, bolest kloubů) - vysadila jsem to a za dva dny jsem se cítila skoro dobře. Tak teď nevím, jestli je to náhoda nebo nežádoucí účinek léku. Vaham, jestli je znovu nasadit. Jaké máte zkušenosti?
@Anonymní píše:
Rozhodla jsem se, že přece jen zkusím zase Betaserc. Máte pocit alespoň trošku zlepšení? Brala jsem ho dva týdny a bylo mi pak strašně špatně. Myslela jsem, že jsem chytla nějakou virózu od dětí (bolest hlavy, paleni od krku směrem k žaludku, bolest kloubů) - vysadila jsem to a za dva dny jsem se cítila skoro dobře. Tak teď nevím, jestli je to náhoda nebo nežádoucí účinek léku. Vaham, jestli je znovu nasadit. Jaké máte zkušenosti?
Já trpím tinnitem už dlouho. Začalo to když jsem byla v extrémním dlouhodobém stresu a měla jsem pak do toho i angínu. Nic mi nezabralo. Musím se s tím smířit. Moje teta, už starší ročník, to má taky a ten betaserc bere, 3× denně, a prý ji pomáhá. Tak to zkus.
@Anonymní píše:Četla jsi, že jsem ho brala a nejspíš mi bylo špatně po něm? Ptám se spíš na to, jestli někdo neměl nějaké potíže po něm. Ty jsi ho brala?
Já trpím tinnitem už dlouho. Začalo to když jsem byla v extrémním dlouhodobém stresu a měla jsem pak do toho i angínu. Nic mi nezabralo. Musím se s tím smířit. Moje teta, už starší ročník, to má taky a ten betaserc bere, 3× denně, a prý ji pomáhá. Tak to zkus.
@Anonymní píše:
Já ho brala asi měsíc a vůbec mi to teda nepomohlo a to jsem ještě měla vysokou dávku (asi šest tablet denně), ale taky mě bolela víc hlava. Takže osobně bych do toho znovu nešla
@Mánička 420 píše:
Já ho brala asi měsíc a vůbec mi to teda nepomohlo a to jsem ještě měla vysokou dávku (asi šest tablet denně), ale taky mě bolela víc hlava. Takže osobně bych do toho znovu nešla
Ja tedy jen 2 denně. Vyšší dávku si nejsem schopná ani představit. Dám si teď pauzu. Možná to byla jen náhoda a nebylo to tím. Ale stejně tomu moc nevěřím, že by to pomohlo. Je vůbec někdo, komu to pomáhá? Já si naivně koupila Audiron. Akorát mi to tady leží. Samozřejmě mi to nepomohlo. Ještě jsem četla o CBD oleji. Ale do toho jsem neinvestovala.
@Anonymní píše: Četla jsi, že jsem ho brala a nejspíš mi bylo špatně po něm? Ptám se spíš na to, jestli někdo neměl nějaké potíže po něm. Ty jsi ho brala?
Promiň, nečetla. Co vím tak teta si na vedlejší účinky nestezuje.
@Anonymní píše:
Ja tedy jen 2 denně. Vyšší dávku si nejsem schopná ani představit. Dám si teď pauzu. Možná to byla jen náhoda a nebylo to tím. Ale stejně tomu moc nevěřím, že by to pomohlo. Je vůbec někdo, komu to pomáhá? Já si naivně koupila Audiron. Akorát mi to tady leží. Samozřejmě mi to nepomohlo. Ještě jsem četla o CBD oleji. Ale do toho jsem neinvestovala.
Podle toho co mi říkal lékař na ORL, když jsem s tinnitem přišla poprvé, že prášky a všechny tyhle věci na to fungují do prvních 3 měsíců, pak už je pozdě. Osobně mám tinnitus už asi čtyři roky, takže asi žádná pomoc pro mě, nevím jak pro Vás.