Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky. Nemáte tip na prodloužený víkend v zahraničí, nejlépe Itálie, Francie? Bude to naše svatební cestička. Díky za reakce ![]()
Itálie - Řím, to je přece romantika a Francie Paříž - to už ale taková romantika není
Prodloužené víkendy máme celkem často. Do Itálie zrovna jedeme 17.2, do Benátek, probíhá tam karneval masek. Řím byl také pěkný. Z Francie znám Paříž a v dubnu jedeme Nice. Řešíme to levnými letenkami a ubytování přes Booking (nevím jestli to mám správně). Najdeš to na internetu. Jinak je super i Maďarské lázně. Mame rádi Sarvár- hotel Park Inn.
Zapoměla jsem dodat, že v Benátkách, Římě a Paříži jsme byli. Nemusí to být jen Francie nebo Itálie. Hlavně aby let byl do 2hodin.
Na které období to chcete? To je docela důležitý ![]()
Francie - Provence - jih Francie, Nice, Cannes, Saint Tropez…
Levandule, sluníčko, moře, pohoda ![]()
V Itálii třeba Florenci a okolí…
Nizozemí - Maastricht a okolí… je to nádherné starší město a tak…
Jinak třeba Maďarsko a Budapešť, případně maďarské lázně…
APuccelli píše:Ahoj Apu
Na které období to chcete? To je docela důležitý![]()
Francie - Provence - jih Francie, Nice, Cannes, Saint Tropez…
Levandule, sluníčko, moře, pohoda
V Itálii třeba Florenci a okolí…
Nizozemí - Maastricht a okolí… je to nádherné starší město a tak…
Jinak třeba Maďarsko a Budapešť, případně maďarské lázně…
Ahoj ![]()
Hm, tak to by mělo být pěkně celkem všude, co jsem popsala… jen moře nebude na koupání, ale procházky a tak, to je super! Já vůbec prostě miluju jižní Francii, tam bych mohla být každé léto a stejně je to pořád krásné! ![]()
A v dubnu určo bodnou i ty maďarské lázně… jakoby wellness pobyt… budete mit masáže, saunu, užijete si sebe… a když vyberete pěkné prostředí, tak i procházky… ![]()
Mimochodem na to wellness jsou krásná místa i v ČR - Chateaux Mcely, na ty nedám dopustit. Ale jsou trochu dražší a hodně pořád plné… nebo Špindl… super wellness i procházky atd. ![]()
Určitě chceme jet mimo ČR, docela mě láká to S. Tropez
Uvidíme, co vymyslím. Nastávající to nechal celé na mě, tak snad dobře vyberu
Díky…
Jasný, tak ať se hlavně líbí a užijete si to! Ten jih Francie opravdu stojí za to! I když ono třeba Holandsko taky ![]()
Do sT. Tropez je strašná cesta, jela jsem tam kaamrádce na svatbu, musí se přes PAříž do Nice a pak ještě 2hodiny autem, nebo můžeš letět přes švýcarsko, ale pak taky z Nice autem.
Florencie je usper, ale my tam byli v září a všude hodně lidí,ale báječné, je to malé městečko s úžasnou atmosférou. Jen nedoporučuji Academiku - je to šíleně předražené a stojí za vidění jen David.
Řím je parádní, byli jsem s manželem nadšení, jen totálně uchozelý, protože je tam toho tolik, co vidět.
Paříž miluju, ale za prodloužený víked je to málo - ta je fakt velká a je tam toho strašně moc k vidění.
Krásná je i Barcelona, nebo Valencie, ale i Krakov.
Lázně v Maďarsku jsou parádní, byli jsem tam na svatební cestě.
Souhlas s jižní Francií, je tam pěkně a v dubnu by nemuselo být přeturistováno
jinak je to sice cca 2,5hodiny,ale já miluju Barcelonu! ![]()
Jo, to je fakt - Španělsko!!! Valencie, Barcelona, Toledo! Krásné, skvělé!
Budoucí švagr žije už 13 let v Madridu, takže tohle máme proježděné! ![]()
Doporucuju Spanelsko - Barcelona, Madrid, Granada, Toledo apod…
APuccelli píše:
Jo, to je fakt - Španělsko!!! Valencie, Barcelona, Toledo! Krásné, skvělé!Budoucí švagr žije už 13 let v Madridu, takže tohle máme proježděné!
Ani mi nemluv! Letos nevyjdou finance, navíc jsme teď v létě byli v Chorvatsku, takže bude dovolená v Mariánkách a Berlíně, ale už teď koukám na letenky do Španělska, abychom vyjeli příští rok
jéje, jela bych hned a rozplácla se v parku Guell a šla si zaplavat do moře! ale v Madridu jsem ještě nebyla, dobrý? ![]()
sterezie píše:APuccelli píše:Ani mi nemluv! Letos nevyjdou finance, navíc jsme teď v létě byli v Chorvatsku, takže bude dovolená v Mariánkách a Berlíně, ale už teď koukám na letenky do Španělska, abychom vyjeli příští rok
Jo, to je fakt - Španělsko!!! Valencie, Barcelona, Toledo! Krásné, skvělé!Budoucí švagr žije už 13 let v Madridu, takže tohle máme proježděné!
jéje, jela bych hned a rozplácla se v parku Guell a šla si zaplavat do moře! ale v Madridu jsem ještě nebyla, dobrý?
Já tím, jak znám Paříž, jsem prostě Pražák srdcem a tak, tak jako dobrý… prostě dobrý… ale žádný wooow… to ta Barcelona a Valencie jsou podle mě o něčem jiném, no… Ale za pokoukání stojí… jen toho podle mě není tolik jako v té Valencii třeba! Nebo ještě Toledo! To je moje ![]()
Jo, v Madridu ale pokaždé musím do Prada - muzeum - to snad neprojdu celé do konce života. Jak miluju umění, tak třeba Louvre mě nikdy nebral, ale Prado jooo
I když nejvíc Musée d'Orsay ![]()