Ve 22-24.tt na dovolenou do Egypta

348
2.2.12 20:14

ve 22-24tt na dovolenou do Egypta

Ahoj holky :mavam:
Mam dotaz..Máte některá zkušenosti s dovčou v těhotenství v Egyptě??
Chtělibychom s přítelem letět na poslední dovču ve dvou :hug: a v termínu kdy budu ve 22-24tt..Nebojim se letu ani Egypta, je mi fajn a těhotenství jde velmi tiše bez jakých koliv problémů… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16631
2.2.12 20:18

No já sama bych neletěla, ale je to o zkušenosti - tzn. když jsme byli, měla jsem docela silnou zácpu, manža zase průjem.Bála bych se střevních infekcí a potažmo pak řešení potíží s jejich lékaři. Pokud by něco bylo miminku, tak si vůbec nedovedu představit…

Ale samo, pokud se rozhodneš, užijte si.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20662
2.2.12 20:23

Obdivuji maminky,které v těhu letí někam k moři.čert nikdy nespí,dneska je všechno ok a zítra může být všechno uplně jinak :nevim: Jak psala Navli,bála bych se střevních potíži.A dalších milionu věcí.Co když ti začně děsně tvrdnou břicho?špinění?Myslela si na takové věci?No ale to si asi slyšet nechtěla,že :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tarfinka
2.2.12 20:26

Já byla v Egyptě ve 13tt a super :-) i kdyby jsi dostala místní faraonovu pomstu, tak můžeš ty léky co proti nim v Egyptě prodávají :-) mě bylo akorát při letu dost blbě, tak mi přítel pořád lítal pro vodu :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
241
2.2.12 20:28

Mi tedy bylo celé těhu dobře. ani ranní nevolnosti, prostě nic. ale už jen tím jak se udržovala více voda v těle a byla jsem celá nějaká nafouknutá, jsem byla ráda, že mi termín vyšel na září a já mohla být od poloviny července (i plus dovolená) doma a nikam v těch vedrech nechodit.
Taky jsem si prošla nepříjemnou střevní chřipkou, kdy jsem neudržela ani čaj a kdy mi bylo řečeno, že pokud to nepřejde do 24 hodin tak nástup do nemocnice skrz doplnění tekutin /nejspíš infuzí/ aby mimi netrpělo.
a za další do Egypta bych po tom kdo tam vyhrál volby a po včerejším fotbalovém excesu neposlala ani vlas z hlavy, natož abych tam jela těhotná :)
Vždyť u nás nebo tady v okolí je taky hezky a zdravotní péče na úrovni na dosah ruky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16631
2.2.12 20:29
Tarfinka píše:
Já byla v Egyptě ve 13tt a super :-) i kdyby jsi dostala místní faraonovu pomstu, tak můžeš ty léky co proti nim v Egyptě prodávají :-) mě bylo akorát při letu dost blbě, tak mi přítel pořád lítal pro vodu :mrgreen:

No ono hlavně nikdo pořádně neví co ty „jejich“ léky obsahují a spoléhej na ujištění, že miminku nic neudělají.. :think: :nevim:
Zde se koupit nedají- jen u nich v lékárně .. a zde dostupný na Rp. Ercefuryl cps - co si lidé běžně vozí se v těhu nesmí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
HelenaPEL
2.2.12 20:30

Muzes mit kliku a nic se nastane a nebo taky pech a neco se stane… cena muze byt prilis vysoka… Ja po zkusenosti z predchoziho tehu pujdu v dalsim tak nejdal do LIDLu :mrgreen: :mrgreen: - letela jsem v prvnim do USA a nedopadlo to dvakrat nejlip :(
Ale mam znamou, co byla v tehu v Egypte a ustala to… :nevim:

• Citovat
  • Upravit
1823
2.2.12 20:30

Zrovna do Egypta bych nejela. Do Itálie nebo Španělska jo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
220
2.2.12 20:31

Leckam ano, ele do Egypta bych teda zrovna nejela. Krome zminovanych prujmu je to kulturne vyrazne odlisna zeme, byla jsem tam dost casto ve stresu z mozneho okradeni a neustaleho obtezovani na ulici. Se zdravotnictvim je to tam take hodne odlisne. Nejde vymyslet dovolena v Cechach nebo Evrope?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1238
2.2.12 20:33

Ahoj, taky jsem v těhotenství uvažovala o dovče u moře a nakonec jsme jeli do Maďarska do lázní a bylo to super, skvělej relax. Myslim si, že let neublíží, akorát bych rozhodně nevybrala Egypt - je tam špína, riziko střevních potíží téměř stoprocentní a kdyby se něco stalo, tak do tamní nemocnice bych si netroufla, možná bys tam chytla ještě něco horšího. Já bych vybrala Evropu, třeba Řecko je fajn a zdravotnictví mají určitě na lepší úrovni než v Egyptě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tarfinka
2.2.12 20:35
Navli píše:
Tarfinka píše:
Já byla v Egyptě ve 13tt a super :-) i kdyby jsi dostala místní faraonovu pomstu, tak můžeš ty léky co proti nim v Egyptě prodávají :-) mě bylo akorát při letu dost blbě, tak mi přítel pořád lítal pro vodu :mrgreen:
No ono hlavně nikdo pořádně neví co ty „jejich“ léky obsahují a spoléhej na ujištění, že miminku nic neudělají.. :think: :nevim:
Zde se koupit nedají- jen u nich v lékárně .. a zde dostupný na Rp. Ercefuryl cps - co si lidé běžně vozí se v těhu nesmí.

No já se ptala delegátky a říkala mi, že to normálně můžu..byla tam ještě jedna těhotná maminka a na té už to šlo pěkně znát. Já to naštěstí nepotřebovala…ale po pravdě jsem se taky na dovču bála odletět..nikdo neví co se kdy stane, navíc miminko bylo vymodlené, ale my už to plánovali dávno před otěhotněním, takže jsme jeli :)

• Citovat
  • Upravit
69235
2.2.12 20:36

Já bych neletěla, do Egypta ani za nic, už vlastně vůbec, byla jsem loni 14-15týdne v Řecku, pohodář a frajerka, cestovatelka, bez dovolené u moře jsem si to neuměla představit, nejsem přeci nemocná, jsem těhotná, vše bylo naprosto v pořádku, letadlem dvě hodiny, Řecko je infekčně bezpečné, je to Evropa. Druhý den po příletu zpět domů jsem začala krvácet, nepřišli na to proč, měla jsem níž placentu, jestli z ní :nevim: nasadili mi absolutně klidový režim s nohama nahoře. Stát se to na té dovolené, zešílím hrůzou, než se dostanu k domů k doktorovi. Od té doby jsem dřepěla doma, nejela ani 400km ke tchýni, hezky v dojezdové pětiminutové vzdálenosti od svého skvělého doktora. Jen můj názor. Pokud se rozhodneš letět, prober dopředu možné užívání léků na průjem, musí se s ním počítat, nemyslím si, že jsou vhodné, bez léků se to může rozjet, jinak nejíst zeleninu, vůbec žádnou, nejíst zmrzliny, za každou cenu se vyhnout výletu na lodi s konzumací jísla teta, teta si před třeni roky z Egypta přivezla břišní tyfus. Miluju Egypt, muluju jejich moře, létám tam jednou ročně určitě, kašlu na průjmy, žeru zmrzlinu po kilech, zeleninu na tuny, jezdím po výletech, miluju tu zemi neskutečně, jela jsem tam ikdyž byliy nepokoje, to mě nezastraší, těhotných se tam povaluje hafo, vesměs cizinky ze západní Evropy. Já bych tam těhotná neletěla, ne ne ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tarfinka
2.2.12 20:38

Jinak my byli na jaře i na kanárech a taky krásna dovolená a teploučko a cenově to výjde skoro na stejno, tak zkuste pouvažovat o jiné destinaci ;)

• Citovat
  • Upravit
348
2.2.12 20:40

To že se tam bijou to se bijou už leta,ale co nám je dotoho, my chceme letět do jejich míst, kde jsou určené pro turisty..A my je živíme atd atd..Je tam delegátka, prášky si vemu klidně sebou, stín najdu, tekutiny v petce tam mají a jídlo?? nebudu jíst co vím že není pořádně upraveno, klidně si vše omyju…Jinak néé že bych měla strach,ale nevidím nic extra strašného..Spíš mi přijde že v dnešní době se maminky extrémně bojej o sebe a mimčo a pak se vyděsí při každém píchnutí v těle a letěj k lékaři..Jde mi o miminko to je jasné,ale zase nejsem blbka, co by pila vodu, kterou nikdo jinej nepije..jedla jídlo,které je na oko vidět že je humus..jim zdravě furt a tomuto se umim vyvarovat..MÁTE NĚKTERÁ S TÍM ZKUŠENOSTI??? NEPTÁM SE NATO KDO SE ČEHO BOJÍ..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucineeccka
2.2.12 20:42

Jela bych.S tím zdravotnictvím to není pravda.Jsou tam krásný nemocnice a perfektní servis.Sama jsem tam ležela.Stejně tak v Tunisku a to dokonce třikrát :roll:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí

Juno Fix