Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, potřebuji se zlepšit v angličtině a zjistila jsem, že mi hodně pomáhá sledovat seriály v angličtině s českýma titulkama. Nemáte nějaký tip na dobrý seriál, který se dá na netu stáhnout v aj s cz titulky? Koukala jsem takto na upíří deníky, jinak si představuji něco jako Jak jsem poznal vaši matku, Přátelé, Teorie velkého třesku… apod. Ale tyhle zmíněné už znám. A ne všechny seriály jsou v téhle verzi, třeba Halo tady Indie jsem našla čistě jen buď aj nebo čj. Předem díky za tipy ![]()
@bisonka Ahoj, za mě s manželem určitě Big Bang Theory. Manžel o sobě tvrdí, jaký je antitalent na jazyky, ale pomalu se chytá a občas z něj vypadne nějaká kratší anglická hláška ze seriálu
Nebo se mě osobně osvědčil Dr. House. Vše stahujeme na uloz.to, ale lze myslím sledovat i online.
Myslim, ze cj titulky ti moc nepomuzou, zkus s aj titulky ![]()
jinak, stahni si kdekoliv jakykoliv serial a pak na titulky.com titulky v cj. Velky vyber serialu najdes na edna.cz
IT Crowd je boží. A krásná britská angličtina.
No a já celkem slušně jedu v Medvídkovi Pú v AJ
. Prckům to neva, aspoň si něco naposlouchaj a já se zdokonaluji ![]()
Docela se mi líbilo Panstvi downton, v orig. Downton Abbey. Lze stáhnout i v originále, teď jsem dokoukala IT crowd… taky docela legrace. Celkem zábava je i Suits a rozhodně mě hodně bavili i Podfukáři - Hustle.
Ja jedu v Midsomer murders, maji krasnou anglictinu. jenom k tomu asi nejsou ceske titulky. Ja stahuju jenom anglicke. A pak jeste Futurama.
Opravdu hezkou angličtinu jsem objevila v Game of Thrones.
Ale jak psala @pikola, určitě je lepší v anglickém znění s anglickými titulky. Jednak se naučíš daleko víc z výslovnosti, jednak jsou české dialogy hodně upravované podle obrazu (aby dobře seděly na „otvírání pusy“) a tudíž zhusta překlad úplně neodpovídá.
Děkuju, už mám tedy pomalu z čeho vybírat
s těmi aj titulky máte vlastně asi pravdu, já se snažím vnímat tu angličtinu a pochytávám takhle nějaké fráze, ale spíš ty, kterí jsem už dřív znala a zapomněla, ale víceméně vím, co znamenají a neberu pak v úvahu „doslovný překlad“, ale víc bych se asi naučila s těmi aj
Díky, nevím proč mě to nenapadlo
jen mám obavy, že nebudu stíhat, abych vůbec věděla, o co v tom seriálu jde
No přinejhorším si jeden díl pustím víckrát ![]()
Tady je odkaz na jeden můj článek, kde jsem psala o shlédnutých seriálech:
http://101ciluve1001dnech.blogspot.cz/…serialu.html Je jich tam dost uvedeno.
Z těch uvedených nedoporučuju Shameless, tam je ta angličtina děsná.
Stejně jako holky doporučuji, pokud už na to stačíš, anglické titulky, hodně se naučíš.
@bisonka píše:
jen mám obavy, že nebudu stíhat, abych vůbec věděla, o co v tom seriálu jdeNo přinejhorším si jeden díl pustím víckrát
Vždycky můžeš mít vedle otevřený google translator. ![]()
Kromě výše uvedeného je dobrý ještě Dexter, i když teda je to jiný žánr
, nedávno jsem dosledovala Gilmore Girls - kde teda především hlavní postavy šíleně drmolí, takže je třeba se na to fakt dívat (ne jak já u toho vařím a pak to musím vracet, protože nevím, co říkali
a napadají mě třeba ještě X-Files. Dobrý je i Sherlock (ale to má jenom 3 díly). Nebo co třeba Desperate Housewives?
Jako fakt v zásadě cokoli - jak píše @pikola, titulky se dají sehnat skoro ke všemu. Ty anglické určitě ![]()
@Lucella píše:
Docela se mi líbilo Panstvi downton, v orig. Downton Abbey. Lze stáhnout i v originále, teď jsem dokoukala IT crowd… taky docela legrace. Celkem zábava je i Suits a rozhodně mě hodně bavili i Podfukáři - Hustle.
Kde jde stáhnout Downton? na uložto ne…
Jinak doporučuju Modern family. ![]()
Black Books, IT Crowd, Game of Thrones. Nebo koukat na filmy v originale s titulkama ![]()