Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, pomalu začínám přemýšlet, co letos dám 2,5 letému synkovi do adventního kalendáře. Musí to být maličké dárky, v kapsách není moc místa… Loni jsem dávala každý den samolepku a pak různě na střídačku kinder tyčinku a dvojici puzzle. Letos mám připravené malé dřevěné mašinky na stromeček a pak mě napadly malé razítka, možná magnetky. Dále chci dát „vstupenku“ do herny nebo výlet vlakem, když se to bude časově hodit… Máte ještě někdo další tip na drobnost, která potěší malého klučinu?
Tetovačky bych tam dala někde dala, pak třeba razítka (v Pepcu je set razítek). Tak ho rozdělit. Nějakou skládačku koupit, kterou rozdělíš do jednotlivých dílků. Možností je nespočet. Kouzlit se dá hezky do kalendáře.
Syn miloval auta. Angličáky měl kdysi některé dny. Někdy v okně větší a další den něco menšího. Vždycky jsem dětem dávala i nějakou malou sladkost. Takže za sebe bych někde dala třeba malé lízátko atd.
Já jsem teď najela na igelitové balónky ![]()
Jen praktický dotaz (pro mě do budoucna) do těch dní to strkate po jednom, nebo to dáváte dítku už nacpane?
@Temnástranasíly píše: Více
Děkuji za tip s balónky
S tím plněním kalendáře zatím sama váhám… Loni jsem měla kalendář zavěšený ve výšce, kam malý nedosáhl, takže byl od začátku plný. Jenže synek krapet povyrostl a už mi bude moct vykrádat kapsy
takže pravděpodobně budu plnit vždy večer na další den…