Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj holky, už začínám byt zoufalá… přítel trpí atopickym ekzémem, už jsme vyzkoušeli kdejakou mastičku, ale pokud to nezhorší tak pomůžou jen na chvilku. Neustále ho hlidam aby se neškrabal(hlavne ve spaní), ale taky musím někdy spát atd. Prosím, máte nejake(jakékoliv) tipy a triky jak se s tim vypořádat? Třeba obklady atd. Ale v podstatě cokoliv co vas napadne. Indulonu jsme zkoušeli, zmírní svědění na chvilku, ale ne zlepšuje dlouhodobý stav, konopne masti všeho druhu včetně domácí ho pálí, LRP kosmetika pomáhala vloni ale letos už moc ne, Teď trochu pomáhá sudocream:) ale spíš nez kosmetiku ocením přírodní a praktické tipy:)
No, já trpím na atopický ekzém od dětství. Měla jsem x mastí a zkusili jsme snad všechno. Teď jak jsem dospělá, je to mnohem lepší, ale i teď mě to občas chytne, na prstech ruky, strašně to svědí a mám pocit, že zblázním
. V zimním období je to vždy nejhorší, mráz a vítr a je to. Jediný co mě zabere je mast Triamcinolon, ale to je s kortikoidy, takže to asi nechceš. Je to jen na recept, vždy na noc namažu a do rána mám klid. Jinak jsem si vařila kaši z ovesných vloček, to tu kůži pěkně zklidnilo, fajn je i konopná mast, ale teď čtu, že ta u vás být nemůže. Ale stejně to vše jen zklidní, ale nevyléčí. Jinak jsem zkoušela i drahé masti z lékárny, ale ty byly k ničemu.
Nejdřív jsem se lekla co to je „atomický ekzém“
![]()
Typ mám - dal mi ho kdysi starý, kožní lékař (dlepřízvuku odněkud z bývalé Ruské federace). Doporučil mi si jakýkoliv ekzém „koupat“ v silném černém čaji! Obklady, oplachy, lázeň…
Pak měla mamka ekzém na nohou - tak jsem koupila levný černý čaj (sypaný) a dělala jsem jí lázeň…
Jako- nevím, jak moc to účinkuje, ale nic se tím nezkazí… Zkusit to můžeš ![]()
Ahoj, kortikoidni krémy pomůžou jen dočasně a pak se ekzém zase vrátí. Trpim ekzemem už 16 let a teprve teď jsem přišla na to, že všechno to je stravě a očistě těla. Už jsem půl roku bez kortikoidni mastí a to se mi povedlo teprve letos, troufam si říct, že jsem téměř vylecena. Nejlepší krém z lékárny od avene xera calm na parfums je levnější a nebo od aderma exomega emoliecni balzam. Hodně mě inspiroval blog jak na atopický ekzém, výhledej si netu. Mám hodně zkušenosti, ale musí fakt chtít to změnit. Pokud chcete ještě nějak poradit, nápis do SZ. ![]()
Staršímu prckovi se začal teď v zimě dělat ekzém na rukách, pomáhá mu na to měsíčková mast. Po pár namazáních je to OK…
@Destinka
Můžete zkusit kúru pití aloe + k tomu brát kolostrum. Dcera měla v létě dost ekzém na nohách, pila aloe 2× denně, k tomu 1 tabletu kolostra, nejdřív se to zhoršilo, po měsíci bylo vidět zlepšení za 6 týdnů to úplně zmizelo. Kúra má trvat 3 měsíce, pak měsíc pauza a může se začít znova. dcera byla po dobrání kúry 2 měsíce bez ekzému, teď v zimě se to trochu vrátilo, tak zase začala s kúrou a už je trochu vidět zlepšení.
Dobrý den,
na eMiminu je nově otevřená Poradna zdravé výživy a terapie pro celou rodinu. Trápí Vás nějaký zdravotní problém? Napište svůj dotaz a dozvíte se více o vyvážených a praktických jídelníčcích pro děti i dospělé a terapii nemocí jako např. alergie, astma, ekzémy a jiná kožní onemocnění, diabetes I i II typu, zvýšený cholesterol a krevní tlak, dětská infekční i neinfekční onemocnění aj.
Zdravíme ![]()
Tým eMimino.cz
Dobrý den,
s ohledem na popisovanou přecitlivělost pokožky na některé přípravky, a mohou to být i kortikoidy, bychom Vašemu příteli doporučili vyzkoušet biologický přípravek jménem Biodelta. Přípravek obsahuje Chytrou houbu (Pythium Oligandrum) a využívá se formou koupelí, zábalů anebo k oplachování vlasové pokožky. Přípravek je vhodný pro péči o suchou pokožku, která má sklony k atopickému ekzému, a co je hlavní – nemá žádné nežádoucí účinky. V případě přesušení pokožky je možné na promaštění použít i mast s chytrou houbou Pythie Biogama jemná mast. Seženete je v lékárně nebo v e-shopech.
Souhlas s anonymem z 10:13. Kolega s tím bojoval a zbavil se toho změnou jídelníčku. Jedině takhle se toho zbavíte. Lze mírnit i příznaky, ale já bych to nedoporučoval, není to vhodné pro organismus a problémy se můžou nakupit. Musíte se na to dívat jako na obranu těla proti něčemu a zjistit proti čemu. Mě to trvalo 8 měsícu a zjistil jsem, že jsem měl příliš zanesený organismus. Tělo když nestíhá detoxikovat a vyplavovat škodlivé látky, tak je musí nějakým způsobem likvidovat nebo neutralizovat. První mechanismy jsou pufry. Jak je vyčerpete, tak přicházejí další náročnější mechanismy. Mi se třeba na berci levé nohy udělá velká hyperpigmentace a výrustky na kůži skrze které čistím.
Konopná mast. trpím na ekzém od dětství, vyzkoušeno vše a domácí konopná mast pomohla hned.