Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj, řeší se tady spousta témat, tak jsem si říkala, že by mi tady třeba někdo dobře poradil. Máme nemocného dědečka, který potřebuje pomoc 24hod denně. Střídají se u něj mamka s tetou, ostatní členové nárazově podle možností. Horší se neustále a ve dvou se to prostě nedá zvládnout. Napadlo mě, že bychom našli někoho, kdo by si třeba chtěl přivydělat a docházel by dopoledne pomáhat k nim domů. Do nemocnice ho dávat nechceme. Nesháněli jste takhle někdo pečovatelku? Nevím, kde začít hledat ![]()
@1pipa Poptejte se dědovy doktorky na možnost domácí péče. Něco jde i přes pojišťovnu.
Případně zkus vygooglit domácí péče ve vašem městě/regionu a poptat se tam.
@1pipa co zkusit místní charitu případně peč. službu, nebo jinou terénní službu?
Příspěvek upraven 27.12.15 v 16:59
@Svistice domácí péče vyřeší pouze zdr. hledisko, jako aplikace injekcí, převazy,…
Pečovatelku najdeš přes inzerát. Vypiš přesně dny a hodiny, v kterých chcete, aby pečovatelka docházela + uveďte výši odměny.
Portálu je hodně, kde můžeš inzerovat grátis.
@Ráďa81 píše:
@Svistice domácí péče vyřeší pouze zdr. hledisko, jako aplikace injekcí, převazy,…
Poskytují i pečovatelky - donesení a ohřev jídla, nakrmení, hygienu.
Osobně bych to řešila spíš přestu charitu nebo jiné podobné zařízení. Pokud jak již někdo zmiňuje podala inzerát koukala bych po někom kdo má praxi v oboru
@Svistice ale to co píšeš jako přinesení oběda, hygienu,… neproplácí pojišťovna
Místní charita.. u nsá mají přímo na stránkách seznam služeb a ceník
@Ráďa81 píše:
@Svistice ale to co píšeš jako přinesení oběda, hygienu,… neproplácí pojišťovna
Aha, tak to je možné. Nicméně pokud by děděček potřeboval i „zdravotní“ péči typu podání léků, přavaz a podobně, tak tam tu práci zdravotní sestry pojišťovna do určitého rozsahu hradí (pokud lékař předepíše).
@Svistice to ano to patří pod tu domácí zdr. péči, kterou může předepsat praktický lékař, bohužel jsou i tací lékaři kteří to nechtějí psát
ten zbytek spadá pod zaštítění soc. službám a člověk si to hradí sám, může k tomu využít i příspěvek na péči
Já si mylsím, že v té charitě to ty sestry zvládnou.. Vím, že tam normálně pracují sestry, co dělají sestry u lékaře- dělaly.. a prostě s tím počítají..
Třeba moje babička s pomocí mojí a občas tety- bydlela daleko tak moc nemohla jsme půl roku ošetřovali i s tátou dědu ležáka v posledním stádiu rakoviny a babička mu sama! bez lékaře převazovala obden ránu po operovaném nádoru a čistila
a tak to zabralo určitě 40 minut převaz atd..
Příspěvek upraven 27.12.15 v 17:09
Díky za rady. Do charity zavoláme, je tu i nějaká pečovatelská služba, tak tam zavoláme. My spíš potřebujeme, aby u něj někdo strávil celé dopoledne, aby si mamka s tetou mohly odpočinout a načerpat síly na noc. On potřebuje se vším pomoct, nemůže zůstat bez dohledu. Je nám jasné, že to zaplatíme.
@kvaček to nejde o to, že by to nezvládly, ale dom. zdr. péče je jiná služba a poskytuje jiné služby než pečovatelská služba, obě tyto služby mohou být pod charitou či jiným zařízením
@1pipa Já myslím, že je to dost o domluvě. Pokud si někoho nasmlouváte na 4 hodiny a ty zaplatíte, tak tam bude.
Známá se takto starala asi 3 měsíce o maminku v posledním stádiu rakoviny - točila se u ní s bratrem a když nemohly, měla tam pečovatelku plus tam chodila zdr. sestra dávat injekce apod.