Výpomoc s nemocným dědečkem

6131
27.12.15 16:55

Výpomoc s nemocným dědečkem.

Ahoj, řeší se tady spousta témat, tak jsem si říkala, že by mi tady třeba někdo dobře poradil. Máme nemocného dědečka, který potřebuje pomoc 24hod denně. Střídají se u něj mamka s tetou, ostatní členové nárazově podle možností. Horší se neustále a ve dvou se to prostě nedá zvládnout. Napadlo mě, že bychom našli někoho, kdo by si třeba chtěl přivydělat a docházel by dopoledne pomáhat k nim domů. Do nemocnice ho dávat nechceme. Nesháněli jste takhle někdo pečovatelku? Nevím, kde začít hledat :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
33005
27.12.15 16:58

@1pipa Poptejte se dědovy doktorky na možnost domácí péče. Něco jde i přes pojišťovnu.
Případně zkus vygooglit domácí péče ve vašem městě/regionu a poptat se tam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5418
27.12.15 16:58

@1pipa co zkusit místní charitu případně peč. službu, nebo jinou terénní službu?

Příspěvek upraven 27.12.15 v 16:59

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5418
27.12.15 16:59

@Svistice domácí péče vyřeší pouze zdr. hledisko, jako aplikace injekcí, převazy,…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.12.15 17:00

Pečovatelku najdeš přes inzerát. Vypiš přesně dny a hodiny, v kterých chcete, aby pečovatelka docházela + uveďte výši odměny.
Portálu je hodně, kde můžeš inzerovat grátis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
27.12.15 17:00
@Ráďa81 píše:
@Svistice domácí péče vyřeší pouze zdr. hledisko, jako aplikace injekcí, převazy,…

Poskytují i pečovatelky - donesení a ohřev jídla, nakrmení, hygienu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5418
27.12.15 17:02

Osobně bych to řešila spíš přestu charitu nebo jiné podobné zařízení. Pokud jak již někdo zmiňuje podala inzerát koukala bych po někom kdo má praxi v oboru

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5418
27.12.15 17:02

@Svistice ale to co píšeš jako přinesení oběda, hygienu,… neproplácí pojišťovna

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
27.12.15 17:04

Místní charita.. u nsá mají přímo na stránkách seznam služeb a ceník

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
27.12.15 17:05
@Ráďa81 píše:
@Svistice ale to co píšeš jako přinesení oběda, hygienu,… neproplácí pojišťovna

Aha, tak to je možné. Nicméně pokud by děděček potřeboval i „zdravotní“ péči typu podání léků, přavaz a podobně, tak tam tu práci zdravotní sestry pojišťovna do určitého rozsahu hradí (pokud lékař předepíše).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5418
27.12.15 17:08

@Svistice to ano to patří pod tu domácí zdr. péči, kterou může předepsat praktický lékař, bohužel jsou i tací lékaři kteří to nechtějí psát

ten zbytek spadá pod zaštítění soc. službám a člověk si to hradí sám, může k tomu využít i příspěvek na péči

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
27.12.15 17:09

Já si mylsím, že v té charitě to ty sestry zvládnou.. Vím, že tam normálně pracují sestry, co dělají sestry u lékaře- dělaly.. a prostě s tím počítají..
Třeba moje babička s pomocí mojí a občas tety- bydlela daleko tak moc nemohla jsme půl roku ošetřovali i s tátou dědu ležáka v posledním stádiu rakoviny a babička mu sama! bez lékaře převazovala obden ránu po operovaném nádoru a čistila :nevim: a tak to zabralo určitě 40 minut převaz atd..

Příspěvek upraven 27.12.15 v 17:09

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6131
27.12.15 17:09

Díky za rady. Do charity zavoláme, je tu i nějaká pečovatelská služba, tak tam zavoláme. My spíš potřebujeme, aby u něj někdo strávil celé dopoledne, aby si mamka s tetou mohly odpočinout a načerpat síly na noc. On potřebuje se vším pomoct, nemůže zůstat bez dohledu. Je nám jasné, že to zaplatíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5418
27.12.15 17:11

@kvaček to nejde o to, že by to nezvládly, ale dom. zdr. péče je jiná služba a poskytuje jiné služby než pečovatelská služba, obě tyto služby mohou být pod charitou či jiným zařízením

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
27.12.15 17:13

@1pipa Já myslím, že je to dost o domluvě. Pokud si někoho nasmlouváte na 4 hodiny a ty zaplatíte, tak tam bude.
Známá se takto starala asi 3 měsíce o maminku v posledním stádiu rakoviny - točila se u ní s bratrem a když nemohly, měla tam pečovatelku plus tam chodila zdr. sestra dávat injekce apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí