Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahojky posledni tydny mam problem s usinanim v noci ikdyz se citim strasne unavena behem dne ale vnoci mi nejde usnout i hodinu lezim citim se unavene ale nejde mi usnout. Mam jeste 9 mesicniho chlapecka ktery porad vstava behem noci takze se mi i stava ze se snim probudim ve 4 hodiny rano a pak do 6 nemuzu usnout. Nevite neco co by pomohlo? Maly stava jeste behem noci takze nake tabletky na spani si jen tak vzit nemuzu. Dekuju
Zkusit bylinkove caje na spani, medunku. Teplou koupel pred spanim, pivo…
Pokud to mas ted, muze to byt uplnkem, ja nespala tri noci a ted uz dobry.
@adamsmum Me, kdyz jsem mela s nespavosti vaznejsi problemy, pomahal sport pred spanim…chodila jsem behat…nevim, jak je to pro tebe realne s prckemobecne se to doporucuje…nebo pokud usnout nemuzes dyl jak 30 minut, tak vstat a jit neco delat…a za hodku dve to zase zkusit…nejhorsi je zustat lezet v posteli a koukat do stropu, nebo premyslet…taky me fungovala studena sprcha…zalezi, jak moc je to vazny…jinak nespavost byva casto treba jen z obycejnych kazdodenich starosti nebo i z dosud neuvedomenych obav, tak je dobre se zamyslet, jestli treba tohle neni tvuj pripad a eventuelne si aspon rict, s cim by to mohlo souviset…to zvedomeni samo o sobe uz obvykle pomuze…drzim palec
![]()
Diky
urcite zkusim vase rady snad nektera zabere uz bych se rada prospala trosku lepe
myslim ze u me je ta nespavost ze stresu ale ten neodejde jen tak sam tak musim neco najit co mi zabere ![]()
@adamsmum a nezkoušela jsi číst? Já jak otevřu v posteli knížku, tak jsem v tu ránu tuhá…
Ahoj oživují diskuzi poslední dobou mám v sobě blok že nemůžu usnout manžel říká že prostě lednu a spím když jsem unavená ale já prostě lednu že jdeme spát a nemůžu zabrat dvě hodiny ležím se zavřenýma očima a nic juknu na hodiny a ona U je půlnoc já pořád nic a ráno ve čtyři už mě vzbudí čůras a už nezabere protože vím že budu vstávat… Poraďte… Bylinkové čaje nepomáhají mléko s medem taky ne už jsem zoufalá když vím že ráno vstávám do práce a musím fungovat
Odbourat stres, pak budeš spát… ale mi se to říká, sama jsem dneska spala necelé 3 h ![]()
Zkusila bych unavit se cvičením nebo běháním -ale ne před usínáním. Spát v chladné místnosti a nepít moc večer, aby tě třeba nebudilo nucení na močení.
Mám tohle stejný, ale až v průběhu noci, usnu tak nějak po čtení ale pak se budím třeba v půl2, 3 ráno a nemůžu zabrat, nebo když mě vzbudí syn, tak taky pak mám problém usnout a pak když mám vstávat v půl 5 tak to je žůžo. Celkově mám teď probém se spaním, začala jsem dělat ještě noční a to je hrozný, neumím spát přes den, takže ten týden, co mám noční jsem úplně v háji, jak když mám kocovinu a s tím musím pracovat. ![]()
Na co myslíš, než usneš? my jsme na nějakém školení dostali radu, že se máme zaměřit a uvědomit si svoje části těla. Začne se od prstů na noze a jdeš postupně-nárt, kotník, lýtko, koleno atd až k hlavě. Nomě to moc nejde, myšlenky mě lítají všude možně.
Ahojky, nechápu že nemůžeš spát, vždyt si zdravá, nic tě nebolí, možná máš v sobě nějaký stresy, ty je třeba odbourat třeba cvičením, tím že si něčím uděláš radost, co mám povídat já když 2 měsíce v kuse mě hrozně bolí záda, co já bych dala za to aby mě ta bolest v noci nebudila a mohla bych spát jako ty.
@Anonymní píše:
Ahojky, nechápu že nemůžeš spát, vždyt si zdravá, nic tě nebolí, možná máš v sobě nějaký stresy, ty je třeba odbourat třeba cvičením, tím že si něčím uděláš radost, co mám povídat já když 2 měsíce v kuse mě hrozně bolí záda, co já bych dala za to aby mě ta bolest v noci nebudila a mohla bych spát jako ty.
a proč anonymita? taky nemůžu spát, když spim 4 h denně, je to na oslavu… se prostě stává
s bolestí to vůbec nesouvisí. Vůbec netušíš, o čem mluvíš, kolikrát je člověk tak unavený, že by brečel a usnout nejde.
@Mal píše:
@martina.se taky si myslím, že za to může stres.
dám příklad dneska - usnula jsem v 1, v půl 3 přišel domů chlap, zatímco on usnul hned, já se do 4 převalovala, v 6 budíček v podobě mláděte
jsem ve stresu téměř permanentně, takže myslim, že by to mohlo být ono - u sebe to tedy vim.
@martina.se píše:
a proč anonymita? taky nemůžu spát, když spim 4 h denně, je to na oslavu… se prostě stávás bolestí to vůbec nesouvisí. Vůbec netušíš, o čem mluvíš, kolikrát je člověk tak unavený, že by brečel a usnout nejde.
Já neříkám že to může souviset jen s bolestí. Třeba si málo unavená nebo jdeš spát s tím že se stejně nevyspíš a stresuje tě to.