Nemůžu spát - problém s usínáním

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
18.3.16 08:09
@martina.se píše:
a proč anonymita? taky nemůžu spát, když spim 4 h denně, je to na oslavu… se prostě stává :nevim: s bolestí to vůbec nesouvisí. Vůbec netušíš, o čem mluvíš, kolikrát je člověk tak unavený, že by brečel a usnout nejde.

Já neříkám že to může souviset jen s bolestí. Třeba si málo unavená nebo jdeš spát s tím že se stejně nevyspíš a stresuje tě to.

• Citovat
  • Upravit
72725
18.3.16 08:15
@Anonymní píše:
Já neříkám že to může souviset jen s bolestí. Třeba si málo unavená nebo jdeš spát s tím že se stejně nevyspíš a stresuje tě to.

ne, prostě perm. stres a mohla by ses postavit na hlavu a usnout nejde :nevim: chce to odbourat stres, no.. ale jako nespavost má i jiné příčiny, tohle je možná navržená vaianta..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
543
18.3.16 09:11

Ja mela jeden cas problémy usnout, nedokázala jsem se zklidnit. Jakmile ale usnu, tak spim v pohode.
Na problémy s usinanim mi pomohlo zavést si rituály. Proste pred každým spaním to jde přesně ve stejnym sledu: sprcha, zuby, odliceni, namazat obličej hermankovym olejem (uklidňuje), bylinný caj k posteli (medunka nebo trezalka), zapálit aroma lampu (levandulový olej), posplichat polštář levandulovou vůni (vyborná na spaní), vezmu knihu a u toho popijim bylinkovy caj. To me pomuze dokonale zklidnit i kdyz mam problémy s vnitřním neklidem a kvůli tomu mam problém s usinanim.
Spánková hygiena a rituály jsou během na delší trať, ale funguje to.
Horší je na tom to, ze jakmile si dam navečer bylinkovy caj s medunkou, hned začnu usinat. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mal
3821
18.3.16 12:52

Dívám se na pořad Sama doma, je tam téma spánek a jeho poruchy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.3.16 07:21

Holky nespim protože nemůžu zabrat kvůli práci Přehrává se mi. v hlavě tolik myšlenek jak co bude a kdy to bude nezaberu pak ráno čumim jak bulik a jsem vystresovana že jsem nespala a musím vstát no a už jsem v pr…jsem objednaná k psycholozce zatím marodim doufám že mě ještě doktorka nechá doma zítra jdu na kontrolu ale k psycholozce až příští týden…Nevím proč ale vybudovala jsem si v sobě nějaký blok a nechci jít mezi ty slepice do práce…pomlouvani hrůza a být tam s nima osm hodin je neskutečny poraďte manžel mi říká ať se na všechny vyprdnu že je k životu nepotřebuji má pravdu já to vím ale nemůžu si pomoct

• Citovat
  • Upravit
85400
30.3.16 07:24

Hledej novou praci. Ja ji zmenila a po 3 tydnech problemy se spankem uplne zmizely.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.3.16 07:33

To právě nechci mám ji v místě bydliště jednu směnu co víc si přát…?
Měla bych to v každé práci a ještě bych musela dojíždět…
Potřebuju řadu jak se s tím poprat :lol:

• Citovat
  • Upravit
30.3.16 22:22

Přítel má stejný problém a taky nevím co už mu poradit. Jde spát třeba až kolem půlnoci s tím, že je unavený a stejně se tak hodinu nebo dvě převaluje než usne. Pak se během noci probudí a nemůže znovu usnout a když ten den zrovna nevstává do práce, tak pak by spal celé dopoledne až do oběda. Ráno se mu pak už spí dobře, ale v noci mu to prý nejde. Snažila jsem se mu toho už spoustu poradit, ale mně se to radí. Přemýšlela jsem o tom, jestli není přespaný nebo jestli nemá nějaké starosti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85400
1.4.16 14:30
@Anonymní píše:
To právě nechci mám ji v místě bydliště jednu směnu co víc si přát…?
Měla bych to v každé práci a ještě bych musela dojíždět…
Potřebuju řadu jak se s tím poprat :lol:

Nekdy je nejlepsi proste odejit :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MarcelaJan
12.8.19 20:54

Problémy s usnutím

Dobrý den, jsem asi přepracovaná - stále se mi před spaním v hlavě honí práce a nemůžu usnout… Nevíte o něčem co by pomohlo?

• Citovat
  • Upravit
Caboverde
12.8.19 22:23

Kdysi jsem pila nějaký čaj od Epamu a opravdu pomáhal. Brala jsem i léky na spaní, takže mohu srovnávat. Je to čaj na příjemný spánek. Jsou to receptury Borise Tichanovského, na jeho kurzy jezdila i moje kamarádka, která pracuje jako klinický psycholog, takže bych se nebála a vyzkoušela jeho čaj. Epam má prodejnu na Praze 10, nebo jsou k dostání v prodejně U Džoudyho na I. P. Pavlova, pokud jsi z Prahy.

• Citovat
  • Upravit
29
28.3.21 20:26

Měla jsem s tímhle jeden čas taky problémy, prostě jsem nedokázala vypnout, před spaním jsem měla plnou hlavu negativních myšlenek a když už se mi podařilo usnout celou noc mě budily hrozné sny…pomohly mi tehdy bylinné kapsle Dreamly, brala jsem je vždycky než jsem si šla lehnout a dokázala jsem pak rychle usnout a spát celou noc. Teď už jsem naštěstí v pohodě, ale když mám někdy nějaké vypjaté období pořád je před spaním beru a vždycky mi pomůžou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí