Cvičení po laparoskopii

700
26.12.15 17:48

Cvičení po laparoskopii

Jak dlouho po laparoskopii (měla jsem srůsty a cystu) by se dalo začít opět cvičit?
Dr.na chirurgii-kam jsem šla na stehy, mi řekl, že obecně se nedoporučuje začít hned s posilováním, cviky a pohyb „tahem“ -toto vše odložit, ostatní cvičení prý myslí tak po měsíci. Já mám teď 3.týden po “o“. Jak jste na tom byly v případné podobné situaci vy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3753
26.12.15 18:00

Já mám taky 2týdny po laparoskopii - odstranění dělohy - a taky už počítám dny, kdy si budu moct jít aspoň zaběhat :roll:

mě řekli nic netahat min.4 týdny, ale lépe 6týdnů a rozhodně neposilovat na břicho, tak nevím s tím běháním, nic mi jinak není

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
257
26.12.15 18:01

Já, měla být taky po laparoskopii asi měsíc v klidu, kvůli zhojení a možným srůstům dát tělu možnost regenerace, užívala jsem ze začatku wobenzyn, ale nevím jak velký vliv na hojení má

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
700
26.12.15 18:11

Já jsem zhruba 3.den bez nějakých větších bolestí-tak už bych se ráda dala do nějakého pohybu. Po vánoč. prázdninách se chystám i zpět do práce- u dětí. Tak bych se pomalu ráda připravila na ten zápřah. :mrgreen: Byla jsem jen poučen, že si mám zatím odpustit zvedání dětí, ale víc nic. Doktor na pooperační kontrole řekl, že má objednané po 10 minutách, takže prý na vybavování není čas. :roll:
S Wobenzymem mám špatnou zkušenost z předala operace-zuby, měla jsem brát před výkonem a dr. pak řekl, že to byla špatná rada protože prý to během operace hrozně krvácelo, měla jsem pak po obličeji modřiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3753
26.12.15 18:20

@Haannka já jsem se vzbudila z narkozy a sestra povídá jak mi je a já na to, že ok, akorát, že mě vadí ta kanyla v ruce :mrgreen: koukala na mě jak na blázna a říká, ale já se ptám na břicho a já - kdybych neměla v břiše 3dírky, tak ani nepoznám, že mi brali nějaký orgán a že trhání osmičky bylo teda podstatně horší. Doktor na mě taky koukal jak na blázna, hned jak mě odcévkovali, tak jsem se zvedla, že jdu do sprchy a že bych šla klidně dom :mrgreen:

Nechápu jak to udělali, ale tak bezstarostný průběh jsem tedy nečekala, wobenzym se má brát až po operaci, před operací se nedoporučují, protože zhoršuje srážení krve, jinak, ale si myslím, že je to dobrá volba na zahojení

no a právě mi řekli, že cca těch 4-6týdnů nic netahat, ale na běhání jsem se nezeptala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
700
26.12.15 18:28

@Conulka
Ji kanyla mi vadila furt. Nemohli mi najít žilu, tak mi to píchli do „místa“ ciferníku hodinek :jazyk: a to bylo celkem nepříjemné. Jinak jsem spíš viděla, z lehu, to velký břicho, který bylo asi od střední školy větší než prsa a to je co říct. :mrgreen: Teď už cítím jen jakoby tah do boku a nohy, tam na ty straně kde byly ty srůsty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3753
26.12.15 18:54

Fuj, to je taky pěkně hnusný místo, mě to píchli do hřbetu ruky, taky z nedostatku žil :mrgreen:, tak jsem řekla ať mi to vyndají a sestra - a to vám to mám přepíchávat někam jinam? A já neee, už to nechci ani vidět a stejně mě nic nebolí :)

ale byla jsem asi spíš jen hříčka přírody, ostatní ženský to bolelo, soudě podle jejich ztrápených výrazů a ploužících se postav na chodbě, chuděry

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
700
26.12.15 19:36

Musím říct, že bylo mnohem horší to předoperační období, přípravy, strach, průběh.
Pak jsem nastoupila smířená s čímkoliv a ráno po operací jsem najednou zjistila, že je klid a po všem, tak jsem chtěla jít dolů do bufetu, ale ta trysková rychlost sestry, která mě hnala zpátky na pokoj :mrgreen: :lol:
Byla jsem asi ještě zfetlá, ptž ponnávratu domu jsem to děravý břicho začala trochu vnímat a najednou jsem funěla do našich schodů. :jazyk:

Příspěvek upraven 27.12.15 v 11:31

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3753
26.12.15 19:44

@Haannka noo oblíbený klistýr a hladovka a to ještě večer před operací dávali MasterChefa a já myslela, že hlady sežeru peřinu i s polštářem :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
700
26.12.15 20:17

@Conulka
Akce klistýr - čekala jsem vzrůšo a běh - když už jsme u toho cvičení :-), a přitom jsem se ještě půlhodiny pak procházel po chodbě, personál koukal nechápal, já taky nee :oops:
Jéé MasterChefa dávali tuším v operační večer. Sledovala jsem ho s dětskou přesnídávkou alis večeří. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3753
26.12.15 20:21

@Haannka no tak u mě bylo vzrůšo a běh poprvé a za dvě hodiny jsem dostala další a myslela jsem, že už to bude v klidu a zase jsem měla co dělat abych doběhla, ufff

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
700
26.12.15 20:35

@Conulka
Mně ho teda dala ta sestra jednou - prý plnou dávku, nevím, jako když to dopouštěla tak chvilku byl moment, že jsem myslela, že už to z toho lehátka ani nedoběhnu - záchod byl v té místnosti. Ale pak řekla „hotovo“ - prý že můžu jít na ten místní záchod-ale já jsem nevěděla proč :lol: Pak jsem fakt asi přes půlhodiny normálně fungovala, procházení, sezení atd. a pak jsem si jako řekla, že tedy půjdu na ten záchod - když se furt chodili koukat jak jsem to přežila :oops:, pak jsem šla ještě jednou v klidu před spaním, před tím spacím práškem a pohoda. Jen sestra byla žvanivá a stačila o tom informovat dr.Tak se ráno na vizitě řešil můj „rekord“. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
700
26.12.15 20:41

Jinak sestry a ošetřovatelky byly super, nejen povídavé, ale fakt milé a ochotné, pořád chodily na pokoj a pomáhaly. Zato dr. měli vzadu vrtuli nechápali, že tobě není jasné co jim jasné je, že je „zdržuješ“ vyptáváním.
Viz. doktor na příjmu a jeho monolog při vstupu do ambulance:„..vše je vám jasné, zprávu jsem si už sepsal, můžete jít zpět na pokoj..“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3753
26.12.15 20:56

Já ležela v Motole a všechen personál byl OK, akorát jsem se musela smát, když jsme měly po operaci a ležely jsme ještě s jednou paní na Jipce a byly jsme asi tak půl hodiny vzhůru, takže ještě pěkně zblblé po těch opiátech a došel za námi doktor co nás operoval a začal nám vykládat o operaci, měla jsem co dělat, abych všechno zaregistrovala a neusnula v půlce věty :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
25.12.22 14:05

Posilování po operaci

Ahojky, chtěla bych se zeptat jestli můžu cca 8 týdnů po operaci břicha normálně začít s posilkem.. Před operaci jsem byla zvyklá cvičit pravidelně s váhama, ale teď mám strach abych nedostala nějakou kýlu nebo tak, ale v nemocnici mi říkali ze těch 8 - 10 týdnů nemám nic moc dělat. Má někdo zkušenost s posilkem takhle po operaci? Můžete kdyžtak poradit i jak třeba začít jestli nějak zmenšit váhy nebo začít úplně z lehka bez váhy 😅 🙏🏼

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí