Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Dobrý den mám 41 roků a poslední době mám takové stavy chce se mi brecet, myslím ze dostanu infarkt mám 3letou dcerku mám takové divné myšlenky byla jsem u doktora natočil mi EKG je vše v pořádku mám takzvaný strach o sebe dal mi ještě zadanku na tetanii jdu tak az v únoru bolí me neustále zada, chodim na akupunktura rak nevím co dělat poradte chidim už do prace v praci mi to nedělá jenom když jsem s malou sama děkuji za odpovědi
Uzkost znamená, že nevíš čeho se bojíš
strach z něčeho konkretního je fobie (třeba z pavouku)
pokud s tim neumis sama pracovat, nejak se uvolnit, zrelaxovat apod., doporucuji psychologa
@alulu Vypadá to jako úzkostná porucha, s tím se dá pracovat, jen to nesmíš nechat zajít daleko, o to hůř to pak jde. Pokud s tím nezvládáš pracovat sama, upaluj k psychologovi. Záda zkus cvičit, hodně žen po porodu (a péči o malé dítě) s nimi má problém. Vhodně zvolené cvičení ti do měsíce přinese úlevu a když budeš pokračovat, budeš mít pokoj (samozřejmě to může být i nějaký jiný problém, ale rozumným cvičením asi nic nezkazíš). Jestli ti akupunktura nepomáhá, tak na ni nechoď.
Manžel měl jistou dobu taky tyhle stavy. Stavy úzkosti. Měl strach o sebe, o svůj život, ale nevěděl čeho se bojí. Při těchto stavech ho tlačilo na hrudi, špatně se mu dýchalo. V noci nemohl spát, celý se třásl.
Na RTG nebylo nic, EKG také v naprostém pořádku. Nakonec mu praktický lékař předepsal lehčí antidepresiva - Lexaurin, slabé dávky. Pomohlo mu to. Bral ho asi tři měsíce a pak začal dávky postupně ještě snižovat až úplně vysadil. Od té doby (cca dva roky) už bez problému ![]()
Jitka
@Anonymní píše:
@aluluManžel měl jistou dobu taky tyhle stavy. Stavy úzkosti. Měl strach o sebe, o svůj život, ale nevěděl čeho se bojí. Při těchto stavech ho tlačilo na hrudi, špatně se mu dýchalo. V noci nemohl spát, celý se třásl.
Na RTG nebylo nic, EKG také v naprostém pořádku. Nakonec mu praktický lékař předepsal lehčí antidepresiva - Lexaurin, slabé dávky. Pomohlo mu to. Bral ho asi tři měsíce a pak začal dávky postupně ještě snižovat až úplně vysadil. Od té doby (cca dva roky) už bez problému
Jitka
Lexaurin není AD…ten pouze tlumí projevy úzkosti…
Možná, že by stačilo popovídat s Vaší obvodní a mohly zabrat antidepresiva na nějakou dobu.Dnes to bere pomalu každý druhý člověk. Určitě bych se za to nestyděla. ![]()