Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Holky, dejte tip na vaše oblíbené recepty na koláče, moučníky, bábovky, buchty..
něco, co není moc náročné a zvládne to běžná domácí kuchařka. Včera jsem dělala bábovku a už není, tak musím zas něco vymyslet ![]()
Ja vcera bublaninu s jahodama, nevydrzela ani do vecera. ![]()
4 zloutky, 200g cukru, vanilkovy cukr, 100ml oleje,100ml vody, 200g hl. mouky, prasek do peciva, snih ze 4 bilku a jakekoliv ovoce nahoru
https://www.toprecepty.cz/…kou-a-makem/
tohle je super recept, kdyz nejsou domavejce. davam ruzne ovoce-svestky+mak, merunky+drobenka, jabka+skorice. testo neni suche, ale vlacne.
Kefírová buchta: 350g polohr. mouky, 250g moučkového cukru (může být i méně), 1 prášek do pečiva (nemusí být celý), 1 vanilinový cukr, 1 sklenička oleje, 1 kefír, 1 vejce. Dá se různě kombinovat - s ovocem, kakaem, politá čokoládou atd.
@Rebísek bezva diky, to udelam v tydnu ![]()
Ja mam ted v troube kakaovy kolac s jablky ![]()
Jo a já miluju bezlepkovou roladu se šlehačkou 🤩 6 vajec, oddělit žloutky od bilku. Bílky vyslehat do sněhu. Do žloutků přidat 70 g cukru a 2 lžíce kakaa. Žloutkovou smes opatrně vmichat do bilku. Cele pak naleju na plech s pecicim papirem potřeným olejem. Peču 8 minut na 200⁰ C. Po upečení roladu překlopim na uterku, opatrně sundam pečicí papír a zaroluju. Nechám vychladnout. Mezi tím si vysleham dvě 33% smetany s vanilkovym cukrem a ztuzovacem. Dám do lednice. Až rolada vychladne, rozmotam ji, potru šlehačkou, zabalím a soupnu do lednice. Je rychlá a výborná! Je hrozně lehoučká. Dají se do slehacky dát třeba nasekané jahody, banány… nebo roladu polit čokoládou, cokoliv. Ale my ji máme nejradši „nahatou“ ![]()
@lucynka25 Ahoj, prosím tě, nemáš eecept na nějaký opravdu dobrý a vláčný makovnik? ![]()
@Betty MacDonald tak na makovnik bohužel nemám, ale třeba nekdo bude mít?
Taky bych si dala, skvělý tip
zkusím se porozhlednout.
Za mě je tento bezkonkurenční
vždy měl úspěch, snadný na přípravu a velice vláčný
jen nahoru místo ořechů a čokošky strouhám margotku ![]()