Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dobrý večer maminky, na začátku června odjíždíme na dovolenou na Mallorcu. Je to naše první velká dovolená s našim skoro dvouletým chlapečkem a moc bych si přála, aby se nám dovolená vydařila. Plánuji už nějaké výlety. Budeme ubytovaní v hotelu v oblasti Paguera. Chtěla bych vás moc poprosit, jestli nemáte tipy kam na výlet. Určitě bychom se chtěli podívat do hlavního města Palma. Četla jsem také o delfíní show. Byli jste tam někdo? Děkuji mockrát za vaše tipy. Mějte se moc hezky.
Výlety do okolních městeček či do Palmy. No já si s našimi dětmi troufala jen chodit po promenádě sem a tam (v Pagueře je tedy pláž kratší oporoti třeba Arenalu), ale dá se to.
Delfíní show jsme viděli před nějakými 10 lety, ano, za návštěvu to stojí, otázka co z toho bude mít dítko. Byla tam i show s papoušky a možnost se podívat na nějaká zvířata (pidizoo?).
Delfíní show je úžasná! Okolo toho je taková malá zoo, tak tu si prohlédněte před či po.
Tady máme nějaké fotky:
http://www.cestovatelka.estranky.cz/…llorca-2012/
Taky aquárium je parádní.
Potom klášter Lutz, tam se dá za malý peníz i spát.
Do hor-místa už si nepamatuju.
Co si tak vzpomínám, tak pěkný byl výlet do Porto Cristo (přístav, lodě, procházka, pláž, možnost jet trajektem na okolní pláže), Palma, pak jsme byli v akváriu v El Arenalu (tuším, že to byl Arenal). Dobré jsou taky trhy v Sineu (ovoce, sýry, různé mňamky, živá zvířata), ale bývá tam narváno turisty, tak dítě raději na vodítko
.
Rozhodne delfini show dopurucuji, ja byla dvakrat… a je tam spousta jinych zvirat a stoji to zato…
jinak ty mesta, no byva tam hodne lidi, i kdyz ja tam byla v sezone…
Delfíní show určitě doporučuji. Byli jsme na ni ve Vídni. Delfíni jsou úžasní
@lucinenecka můžu se zeptat do jakého hotelu jedete? a co nabídka výletů od ck, koukala si?
Ahoj, mockrát všem děkuji za tipy. Dívala jsem se i na internetové stránky a pojedeme se podívat na delfíní show a už se moc těšíme. Samozřejmě navštívíme i hlavní město. Přejeme všem hezkou dovolenou.
Ahoj, Mallorca je moje srdeční záležitost, byla jsem tam asi 20×, každý si tam najde to svoje, já mám tedy raději klidná místa. Velmi doporučuji výlet na pláž Sa Calobra, jede se tam šíííííílenýma serpentinama, pak projdeš tunelem ve skále a dostaneš se na nádhernou pláž, kde se vlévá řeka do moře. Krásné jsou také krápníkové jeskyně (Porto Cristo) nebo v Playa Canyamel, kde jsem se byla podívat. V půlce prohlídky zhasla všechna světla a najednou začaly hrát varhany. No brečela jsem jako želva. Každopádně přeji nádhernou dovolenou, já už balím, za 6 dní letím na Menorcu, která je od Mallorcy vzdálená asi 40 km, takže spokojenost. ![]()
Delfíni byli super, my jsme si užili hlavně to koupání http://spanelskomallorca.cz/…-na-mallorce