Noční cesta autem do Chorvatska?

3011
16.4.08 14:29

Tipy-noční cesta autem do Chorvatska?

Zdravím maminky,

chystáme se koncem června do Chorvatska s 2 letým synem. Chceme vyrazit na noc, prozatím nemáme zkušenost s jízdou v noci s prckem. Jen když jsme se vraceli letos z Alp, tak když se začalo stmívat, a začal být již unavený, nemohl usnout kvůli světlům z protijedoucích aut, která mu evidentně vadila a byl z toho dost rozmrzelý a neusnul. Tak mám z toho docela obavy, jak to zvládne.

V podstatě počítám, že by měl prospat celou noc, tak jak je tomu doma, ale mám trochu obavy, určitě spaní v autosedačce nebude zrovna nejpohodlnější :?

Proto bych ráda, kdyby jste mi napsali Vaše zkušenosti s nočním cestováním, tipy, vychytávky apod. :)

Děkuji. Katka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6973
16.4.08 14:49

Ahoj Katrinko,

my jsme před noční cestou dali našeho synka (tehdy 2 r. a 5 měs) spát místo po obědě až později (cca v 16 h).Pak zůstal vzhůru až do doby, kdy jsme vyjížděli (myslím krátce po půlnoci). Usnul, jakmile jsme vyjeli z města a spal až do rána. Pokud bychom ho spícího přenesli do auta, tak by se nejspíš probudil hned nebo během cesty a nevěděl by, kde je a „která bije“. Takto cesta proběhla naprosto v pohodě.

E.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3011
16.4.08 14:57

Ahoj,

my plánujeme vyjet kolem 7-8 h. večerní, ani jsem neměla v plánu ho přenášet spícího do auta :wink: , ale to je dobrý nápad dát ho později spinkat než je zvyklý ve 12 h.

Ještě se zeptám, když jste zastavili u benzinky nebo jinde, probudil se prcek v autě?

Jinak děkuji za tip.

K.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6973
16.4.08 15:07

Jojo, my jsme vyjížděli až takhle pozdě(bydlíme kousek od hranic :wink: ).
U bezínky jsme zastavovali několikrát a vzbudil se až u té poslední (kolem osmé ráno). Na první benzínce- kousek před hranicemi se nevzbudil ani během asi půlhodinového čekání na kamarády, kteří jeli s námi. Jejich děti (3,5 a 5 let) usnuly těsně za hranicema a probudily se rovněž na té poslední benzínce.
Neměj z toho strach, uvidíš, že to zvládnete :wink: Nejdůležitější je podle mě, aby bylo dítě před cestou unavené :wink:
Teď mě napadlo, nebylo by ve vašem případě naopak lepší, udržet malého vzhůru do té doby, než vyrazíte a nedávat přes den spát vůbec? :wink:

E.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1713
16.4.08 15:13

Taky jezdíme každý rok v noci a děti se budí skoro na každé zastávce, ale myslím, že je to proto, že se jim chce na wc, když měla malá plínky, tak se nebudila jako ti starší. Ale v noci je to s nima fakt lepší, než přes den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2617
16.4.08 21:23

Tak my budem asi výjimka. Jeli jsme, když Adamovi bylo 1,5roku, jeli jsme na noc, vyjížděli nějak kolem 19 teď už přesně nevím. No a skoro celou cestu nespal. :roll: Vždycky usínal a my museli stavět, benzínka, hranice,… NAŠTĚSTÍ byl v takovém útlumu, že spíš jen koukal, to byla jediná klika.

Cestu zpátky jsme jeli na den a to bylo víc v pohodě, usnul asi 2× a jinak koukal z okna, nebo si hrál.

Letos jedeme znovu. Teď už se dvěma, no jsem na to zvědavá a mám docela obavy, ale nějak se to zvládne, kdyžtak budeme hodněkrát stavit a asi radši předem ohlásíme, že se může stát, že přijedeme později. Kdyby to nešlo, tak by jsme asi někde přespali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
394
17.4.08 09:17

Taky se v létě chystáme a mám docela z toho obavy, vím, že v autě usne, ale nedokážu si představit, že v tý sedačce bude spát 10 hodin…
Jen mi holky řekněte, jak jste si dovču s tak malýma prckama užily? Furt mě někdo straší, že si tu dovolenou vůbec neužijeme… Tak jsem z toho taková nenatěšená :? Ale přitom se strašně na dovču těšíme, dva roky jsme nikde nebyli…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
221
23.4.08 07:36

Ahojky, taky se chystáme s Matyáškem do Chorvatska a máme to naplánované přesně tak, jak to už psala jedna z Vás :-) Přes den nepůjde spinkat (což už prakticky téměř nechodí :-( , takže s tím problém nebude) a i když je to od přírody nespavec, tak v autě spí spolehlivě :-), tak doufám, že cestu přes noc víceméně prospí. Na noc plenku už sice nemá, ale na cestu mu ji pro jistotu šoupnu. Jinak k dovolené s malýma prckama - my jsme byli v Chorvatsku s malým předloni, to měl měsíc před 1. narozeninama a bylo to fajn, až na střevní virozu, kterou cestou chytil a od něj pak my všichni :-( Takže letním dovolený zdar a malým miláčkům „spavé“ cestování :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
896
10.5.14 17:08

Ahoj, jedeme zítra nějak na noc, nevím přesně..Cesta ježděná několikrát za rok, ale beze mě a dítěte..
Takže pokud máte někdo tip, kde stavět s prckem, někde u dětského hřiště?
No mám docela strach z té cesty.. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3711
10.5.14 17:18

@ntkv
V Rakousku je na těch nových velkých odpočivadlech vždy hřiště. Seznam na webu Asfinag.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5826
10.5.14 17:40

Taky letos jedeme, i když do Itálie, ta je trochu blíž, s naší v době dovolené 18 měsíční a jsem na to zvědavá, jak zvládne cestu a pak pobyt tam. Byli jsme v zahraničí i loni, ale to jí bylo půl roku a byla ještě malé miminko, takže úplná pohoda. Ve vajíčku se spí rozhodné líp, než v normální, i když trochu polohovací sedačce. A pak také pobyt tam, nejdříve jsem byla v pohodě, ale jak ta naše malá ďáblice roste, tak jsem tam na ní a na sebe zvědavá a taky na chlapa a staršího syna, jak se jí všichni budou přizpůsobovat :roll: My spíš vyjedeme až k ránu, tak kolem 4 h, protože si nejsem jistá, že by v noci spala a co v noci s dítětem někde na dálnici? Takhle, když pojedeme převážně přes den a malá nebude spát, tak budeme častěji stavět někde, kde jsou dětská hřiště, aby si vyhrála a unavila se :) No uvidíme, pak si tu schválně sdělíme zážitky, jak jsme to všechny zvládly. My odjíždíme 9.7.,vracíme se 20.7. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5606
10.5.14 18:33

Ahojky my jedeme letos taky do Chorvatska a to rovnou se třemi dětmi 13,10 a přesně 3 letým dítětem. No docela mám obavy, ten nej. je spurok :mrgreen:,ale jinak je zlatíčko. Se staršími klukami už jme jednou takto jeli a koupili jsme jim dozadu na sedačky DVD přehrávače i TV a Rádiem se sluchátky. Takže jsme o nich nevěděli a ještě jsme mohli mít zapnuté rádio :pankac: Horší bylo, že při cestě tam i zpět se nám ten 10letý minule asi 5letý pokaždé projiždějící Brelou poblil.No to byla lahůdka a to jsme neměli klimu :cert:
Při cestě tam nespali, ale jak se přelomila půl noc tak zalomili. Na zastávkách se převážně vzbudili a nebo my je aby se začli vyčůrat. Teď už jsou starší, ale malý prcek bude potřebovat častěji pauzičky.
Hlavně nepít studené pití, to byse dětem mohlo udělat špatně a nejen jim.
Co mohu doporučit je volný průjezd přez mýtné brány a to zakoupením krabičky ENC

http://www.uamk.cz/…-syst%C3%A9m

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
896
10.5.14 18:34
@zvidavajanca píše:
@ntkv
V Rakousku je na těch nových velkých odpočivadlech vždy hřiště. Seznam na webu Asfinag.

Díky :kytka:.. ještě že se to dá přepnout na ingliš:) jinak bych asi nenašla nic:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5606
10.5.14 18:42
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15431
10.5.14 18:42

My jsme byli v Chorvatsku dvakrát, poprvé bylo dětem půl roku a 5 let a pak o rok později. Jezdili jsme z Prahy do Splitu, takže cca 11 hodin a pak trajektem na Brač. Vyjížděli jsme vždycky okolo půl páté ráno, mě to cestování v noci vadí kvůli zraku. Děti vždycky kousek za Prahou usnuly a první zastávka bývala v Rakousku a pak vlastně až v Chorvatsku na jejich dálnici, odpočívadla tam mají pěkně vybavený prakticky na každěm hřiště, takže děti se trochu protáhly a pak koukoly na dvd a zase na chvíli usly. Taky jsem se toho bála, ale dětem to nedělalo problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí