Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
PetiteFillette píše:
No možná zní moje slova opačně proto, že já golfky používám u staršího dítěte, pro mě to znamená od 2 roků výš. A to fakt není věk, kdy bych byla ochotná dítě kamkoliv poponášet. A taky nemáme psa, tak asi protoDo té doby, než přišly na řadu golfky, jsem měla sporťák. Takže asi nebudu ohledně golfek dobrý rádce
Hm, ten pes udělá fakt hodně, a to jsem nedomyslela, když jsem kupovala inglesinu zippy
Jednou rukou je neuřídím a v jedné ruce neudržím madlo i vodítko. Je to k vzteku no
Proto výměna. Předpokládám, že ještě minimálně do dvou a tří měsíců (do podzimu) je užiju bohatě. Neumim si představit, že s ní poťapu do města, to bychom šly dvě hodiny. Ale to všichni známe ![]()
Je mi jasné, že požadavky na golfky má asi každá maminka jiné ať už s ohledem na věk a váhu
dítěte nebo na terén, kde se pohybuje. Ale toho je tolik, že člověk vlastně ani neví, co si vybrat a co mu bude vyhovovat. Proto jsem založila i tu diskuzi.
Třeba stříška. Je nutné aby se dala překlápět jako stínítko doúředu (např. Inglesina Zippy, Espresso) nebo je to zbytečnost? Nánožník, je nutný? A madlo? A co skládání? Třeba to klasické deštníkové někomu dost nevyhovuje, protože je to dlouhé a úzké a je to problematické dostat i do některého auta.
A kolečka - zdvojená nebo jednoduchá?
Já sama mám třeba staré Bugaboo Bee (pčítám, žeb se mi v průběhu léta rozpadne, proto se koukám po novém kočárku). To má kolečka dobré, dokonce orpužené. Jenomže přední kolečka jsou uchycená jakoby zepředu a když se najede na větší nerovnost nebo do díry, tak jsou ty kolečka „tlačeny“ směrem pod kočárek a kočárek se vyloženě zasekne a je to jak náraz do zdi. Myslím, že podobně má uchecené kolečka i Cybex Callisto.
No a takové podobné problémy najdeme asi u každého kočárku. Jde jenom o to, že někomu to třeba vadí víc a jinému vůbec. A to bych byla ráda, kdyby se tady diskutovalo.
Za mě by golfky měly mít:
1. spojenou rukojeť
2. záda do lehu
3. nízkou hmotnost
4. alespoň malý košík pod kočárem
5. aby se daly složit do co nejmenšího ‚balíčku‘ ![]()
6. zajímavý design
7. přední kolečka aby ‚zatáčely‘
8. pokud možno gumová kolečka,ať nerachtají po chodníku ![]()
9. odpružená kolečka, aby se dalo mimčo pohoupat
10. větší stříška, aby mimčo chránila před sluncem a větrem
11. doplňky přímo ke kočárku: moskitiéra, pláštěnka, fusak, taška…
Já mám Nunu 2011 a jediné, co nesplňuje z mých požadavků jsou ta gumová a odpružená kolečka
![]()
alviola píše:
Je mi jasné, že požadavky na golfky má asi každá maminka jiné ať už s ohledem na věk a váhudítěte nebo na terén, kde se pohybuje. Ale toho je tolik, že člověk vlastně ani neví, co si vybrat a co mu bude vyhovovat. Proto jsem založila i tu diskuzi.
Třeba stříška. Je nutné aby se dala překlápět jako stínítko doúředu (např. Inglesina Zippy, Espresso) nebo je to zbytečnost? Nánožník, je nutný? A madlo? A co skládání? Třeba to klasické deštníkové někomu dost nevyhovuje, protože je to dlouhé a úzké a je to problematické dostat i do některého auta.
A kolečka - zdvojená nebo jednoduchá?
Já sama mám třeba staré Bugaboo Bee (pčítám, žeb se mi v průběhu léta rozpadne, proto se koukám po novém kočárku). To má kolečka dobré, dokonce orpužené. Jenomže přední kolečka jsou uchycená jakoby zepředu a když se najede na větší nerovnost nebo do díry, tak jsou ty kolečka „tlačeny“ směrem pod kočárek a kočárek se vyloženě zasekne a je to jak náraz do zdi. Myslím, že podobně má uchecené kolečka i Cybex Callisto.
No a takové podobné problémy najdeme asi u každého kočárku. Jde jenom o to, že někomu to třeba vadí víc a jinému vůbec. A to bych byla ráda, kdyby se tady diskutovalo.
Tak myslím, že aby se stříška dala stáhnout až dopředu nutné není, ale je to obrovská výhoda. Já jsem puvodně když jsem šla do obchodu ani nevěděla, že to stáhnout jde a už při prvním použití jsem za to byla vděčná
Na klasickou trojkombinaci jsme měli slunečník a nepoužili ho ani jednou. Stačí trochu vítr a už letí. Takže za mě prodloužená stříška ANO ![]()
Madlo - rozhodně ano. To byl hlavní důvod proč jsme měnili golfák. Měli jsme zapp xtra 2011, na něj madlo nejde a dceři to hodně vadilo. Navíc madlo se dá u většiny golfek snadno oddělat, takže pokud ho tam chtít nebudeš, jednoduše sundáš ![]()
Co se týče koleček já radši zdvojené. Asi je to jenom můj pocit, ale kočár mi přijde bytelnější a stabilnější. V obchodě jsem zkoušela cybex callisto a onyx. Onyx jasně zvítězil. Prostě mi dvě kolečka přišla stabilnější
Skládání - já mám sedana. A deštníkové skládání pro mě bylo příjemnější než placka. Rozhodně je potřeba vyzkoušet jestli se do auta vleze, protože ho mám po celé šířce. Ale můžu ho při cestování dát do kufru až jako poslednía kdykoliv ho při zastavení jednoduše vyndat. Placku bych musela dávat pod věci, tak jako jsem to měla u hlubokého
nánožník - zatím jsme nekupovali. Pro starší dítě, už mi to tak důležité nepřijde. Máme deku a pokud bude potřeba třeba na podzim - dokoupím
Ještě je dobrá věc, když se dá polohovat rukojeť…a ta zdvojená kolečka jsou taky super ![]()
Holky, a co madlo? Považujete ho za praktické? Některé golfky ho třeba nemají. Zrovna Cybex myslím.
alviola píše:
Holky, a co madlo? Považujete ho za praktické? Některé golfky ho třeba nemají. Zrovna Cybex myslím.
Cybex Callisto má madlo! Někdy jsme ho použili, jindy ne, jak to zrovna přišlo. Praktické mi přišlo hlavně pro uchycení nánožníku nebo pokud Ondra ťapal a na kočáru se vezl nákup - nepadal ![]()
alviola píše:
Já jsem si k nuně nechala madlo dodělávat, příjde mi praktické ![]()
Libza píše:alviola píše:Já jsem si k nuně nechala madlo dodělávat, příjde mi praktické
Určitě je praktické. Starší dítě třeba nechceš připoutávat na kratší cestu (já Ondru vždy nepoutala), tak ti jen tak nevystoupí ![]()