Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Zdravím zkušené uživatelky golfek či ultralehkých sporťáků!
S přicházejícím jarem řada maminek (včetně mě
) asi řeší nákup nějakého lehkého kočárku - golfových holí. Na téma jejich výběru je tady diskuzí spousta, ale většinou už se jedná o konrétní výběry.
(Nejen)Mě by ale zajímaly obecné rady a tipy při výběru takového kočárku. Co by takový dobrý golfáč měl mít, co vám přijde důležité, co méně, co se vám osvědčilo, jaké jsou dobré vychytávky nebo co vás naopak na vašm kočárku štve. Mám na mysli i třeba drobnosti, které můžou zpříjemnit nebo naopak zkomplikovat život.
Všem přispěvatelkám děkuji.
Tak v prvé řadě je podle mě úkolem golfek, aby se s nimi snadno manipulovalo, aby byly lehoučké a dobře skladné a přitom uvezly těžší dítko, nákup, motorku a tašku s bábovkama. Měla jsem Cam Portofino a těžce mě zklamalo, jak blbě se s nima jezdí. Nevím, jestli to bylo šesti kolečkama nebo celkovou konstrukcí kočáru. Později jsem je vyměnila za Quinny Zapp a byla jsem naprosto nadšená. Nejradši bych provedla toto
,že jsem je nekoupila daleko dřív. Nemají sice polohování, ale už jsem viděla na MMB, že jsou tam šikovné maminky, co ho dokážou všít.
Jo a jedna maličkost, už bych nekoupila golfky se spojenou rukojetí.
Tak to o té spojené rukojeti je zvláštní, protože poř pročítání diskuzí jsem zjistila, že to většina maminek chce.
Velkej kočár jo, ale gofky ne. Proto, že u toho většího dítka jsem měla pořád spoustu tašek, kabelek a baťohů a potřebovala jsem je někam nacpat. Cam měl sice poměrně velký koš, ale když malá spala, tak jsem se do něj nedostala. Možná to bude o výběru kočáru celkově, ale nějak si nedovedu (teď z fleku a budu ráda, když mě někdo informuje) golfky, které by měly přístupný koš, když dítko spí. Tak, abych z něj například vytáhla tu tašku s bábovkama.
EDIT: Musím ale na adresu Zappíka pronést taky negativum. A zase - nevím, jestli je to jen jeho specialita, nebo je to třeba úděl tří koleček, nebo jak - když to věčně sesedající a nasedající děcko zrovna nestojí a na rukojeti je pověšená taška s menším nákupem, či jen těžší kabelka, tak není radno kočár pustit z ruky, páč se převrhne.
Příspěvek upraven 27.02.12 v 11:12
Tak to zrovna vím
Má to Bugaboo Bee, který už je ale spíš ultralehký sporťák. Ale nesmí mít dítko moc dlouhé nohy ![]()
Takže jestli tomu dobře rozumím, na ty nespojené madla nebo jak to nazvat se dá navěšet spousta tašek?
Tak o něm slyším poprvé. Našla jsem jen verzi + a ufffff..ta cena
![]()
No právě. Ta cena
Ale golfek jsou na trhu mraky, takže třeba se najde i jiný ![]()
alviola píše:
Takže jestli tomu dobře rozumím, na ty nespojené madla nebo jak to nazvat se dá navěšet spousta tašek?
Jj, navěšet tam toho můžeš kolik chceš, ale jak říkám, zase se ti kočárek převrátí, když poběžíš za děckem
A protože nevím, jestli je to tak u všech těchto kočárků, tak vlastně nevím, jestli je to výhoda
Ale já s tím vždycky poradila ![]()
Ale je fakt, že co jsem tak stihla prohlídnout jiné diskuze, tak většina maminek vyloženě vyžaduje spojenou rukojeť. Asi to bude o zvyku ![]()
Já na spojenou rukojeť u golfek nedám dopustit! Zkoušela jsem i golfky s berany a jízda děsná, nešly mi prostě řídit ![]()
Mám Cybex Callisto… Košík je v lehu špatně přístupný, ale to bude asi normální. Ony všechny golfky bývají koncipovány spíše na sezení, řekla bych. A to samé s taškama - kočár není proto, abychom tam navěšely padesát kilo nákupu
. Callisto tedy na rukojeti zvládně klasickou přebalovací tašku+menší nákup, aniž by se převrátil. I prázdný…
Ahojda, podle me hlavne zalezi, na jak stare ditko to chces. Zda na pulrocaka, ktery se v tom ma i vyspat, ci na dvouletaka, kde jde hlavne o prostornost a komfort rizeni (tahnout spatne riditelne golfky s tezkym ditetem je o necem jinem nez s miminem
)
Ja golfky porizovala az v roce a pul a trefila jsem se az napodruhe. Nejdriv jsem poridila Chicco (neco jako liteway) a fakt jsem si jako zhyckana trikolkarka nezvykla na jizdni vlastnosti a pidi loznou plochu. Takze ted mame TFK Buggster a spokojenost maximalni ![]()
Já už nikdy nechci gofky bez spojený rukojeti. Pak jdeš do krámu, máš něco poponést a uf, není ruka, zvlášť, když je pak dítko už těžší. Nebo třeba spí, změní se těžiště kočárku a ouva, musím fakt zabrat, abych ji dostala na chodník. Nemluvim o případu, kdy vedu i psa. Takže za mě:
1. spojená rukojeť
2. úplný leh
3. pořádná stříška, kterou přetáhnu, když svítí sluníčko
4. snadné skládání
5. možnost připevnění autosedačky (ne všude chceš a můžeš s miminem s obr trojkominací)
6. a až někde tady nízká hmotnost
Můj nový favorit je cybex callisto.
No možná zní moje slova opačně proto, že já golfky používám u staršího dítěte, pro mě to znamená od 2 roků výš. A to fakt není věk, kdy bych byla ochotná dítě kamkoliv poponášet. A taky nemáme psa, tak asi proto
Do té doby, než přišly na řadu golfky, jsem měla sporťák. Takže asi nebudu ohledně golfek dobrý rádce ![]()
Ahojky,
já jsem měla zapp xtra a před asi měsícem jsem kupovala nové golfky cybex onyx. Měl a jsem s sebou v obchodě napsaný seznam co všechno od nich chci
![]()
Takže měly být :
lehké abych je unesla i s dítětem, ovladatelné jednou rukou, polohovatelné (uplný leh, uplný sed), madlo před dítětem, dopře přístupný košík do kterého se neco vejde, snadno poskladatelné, co nejvíc skladné, ideálně abych nevěděla, že je v kufru mám, dlouhou stříšku (což mě cybex překvapil až moc
). Dále měly být na první pohled bytelné a bezpečné - nepředpokládám, že v nich dcerka bude celou vycházku poslušně sedět a koukat okolo.
Chtěla jsem dvojitá kolečka, přijde mi to bytelnější
No snad jsem na nic nezapomněla ![]()