Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj maminky,
už to tady určitě několikrát bylo, ale prosím poraďte mi - vybírám golfky pro 6,5 měsíců starou (mladou:
) holčičku, teď máme sportovní kočár - trojkombinaci, ale je těžký a v MHD je to peklo + malá v něm řve jako na lesy. Chtěla bych spojenou rukojeť a lehké - našla jsem Chicco Ponee XS, ale zdají se mi maličké… jaké používáte vy? Od kolika měsíců jste do něj mimi dávali? Už samo sedělo?
Předem moc díky,
maya a adélka
Ahoj Mayo,
za sebe bych Ti poradila Inglesinu Zippy. Není sice nejlevnější, ale pro mě to určitě za to stálo. Je trošku širší, než jiné golfáče (ale asi jsou i širší), je perfektně odpružený (na to, že je to golfáč!, dá se sním jezdit v klidu po trávě, kostkách atd. - líp odpružený, než trojkolka, co jsme měli), skládá se fakt jednou rukou a vůbec mě ještě v ničem nezklamal. jediná nevýhoda je, že pokud jsi vyšší postavy než těch 170 cm, tak pro Tebe bude možná nízký, jelikož se mu nedají vytahovat rukojeti. Je to proto, aby měl co nejvíc pevných částí a ty se časem nezozklinkaly.
Koupila jsem ho Matýskovi už v 5 měsících, i když ještě neseděl, ale pro něj bylo neúnosné ležet na zádech v korbě (je jako brouk, když je na zádech), takže jsem mu je ze začátku polohovala skoro do lehu a postupně zvyšovala. Teď už je velkej a je to OK.
Taky si při výběru golfek uvědom, jestli stojíš o to madlo, některé golfky ho nemají, ale já za něj jsem vděčná, jelikož Mates je o něj pořád opřenej a kouká se mu líp do světa.
Taky chválím stříšku, která jde za sedu sklopit až k nohám. Tohle využívám hlavně, když třeba jen trochu poprchává a já nechci Matýska uvěznit v pláštěnce (to mi pak procházka na čerstvém vzduchu k ničemu není), tak mu ji připnu jen tam u madla, uchytím dole (skvělý systém) a pak jen přetáhnu víc stříšku, takže krásně dýchá čerstvý vzduch a neprší na něj.
Toť má rada.
Ještě jsem slyšela chválu na Jané Energy - ten je lehčí, jednodušší, ale nemá madlo. Má ale vyšší rukojeť.
M.
PS:Pokud nakupuješ přes internet, tak já ho kupovala v Čáryfukovi za 8500,–. Levnější asi není, ale možná že najdeš. V obchodě je za 10.000,– a to je fakt zbytečný.
Moc děkuju, teď jsem ho na Čáryfukovi obhlídla a je parádní, ale měřím 177 cm, tak mi bude asi malej ![]()
Ahoj Mayo,
nedávno jsme koupili docela obyčejné golfky - pro nás je bohužel cena Inglesiny hodně. Popisovala jsem je - Mobile od ABC-design - na těchto stránkách v části miminko. Stačí sjet v nabídce na trošku starší příspěvky. Prozatím jsem s nimi velmi spokojená. Dokonce je i při své pidi výšce - 155 cm, zvednu do MHD i s 10 kg synem a menším nákupem.
Pokud jsou zádíčka polohovací, myslím že se dá vozit i 6 měsíční dítě. Výhodou je, pokud je dítě zvyklé na autosedačku nebo lehačku. Tam je v polosedě.
My jsme do 9 měsíců používali trojkombinaci bez vaničky. Protože bylo léto oddělali jsme zadní část a Radimek krásně viděl přes síťku. Je strašně zvědavý. Je provdou, že to už samostatně seděl. Zdá se mi ale, že důležitější je, jak je pevný - aby moc nesklouzával - stačí dobré pásy - a aby mu moc neklimbala hlava.
K předchozím typům. Chicco Ponee XS jsou strašně malé a mají i pidi kolečka. Levnější, ale i menší Inglesina Espresso se mi taky nezdá příliš velká. Se spojenou rukojetí je obecně menší výběr, a v nízké cenové relaci už vůbec ne.
Šťastnou ruku při výběru golfek přeje Beruška
Ahojky,
já jsem používala golfky od B&B od 2.let. Předtím jsem měla sportovní kočárek, který jsem skvěle využila, hlavně na zimu:-)
Držím palečky při výběru golfek pro Tvou holčičku!
Ahoj, jsme na tom úplně stejně, taky sháním k těžkému sporťáku golfky: už to studuju čtrnáct dní, takže teorii mám v malíčku
- odkdy golfky? To záleží, jaké - některé mají polohovací záda až do lehu, takže ty od narození, jiné se doporučují od šesti měsíců, jiné z mě zatím neznámých důvodů až od roku a půl. Taky jsem nejdřív brousila jen po netu, pak jsem vzala mimi do prodejen a bylo vymalováno: Chicco Ponee je fakt dost úzký i krátký, stejně tak Espresso od Inglesiny a Grillo (teď si nevzpomínám název výrobce). Lehké, delší/širší a ne moc drahé jsem zatím našla jen ABC design, Peg-Pérego Aria a Allegro Plus.
Tak ať dobře vybereš!
Ahoj ženy
Máme x lander xa 10 a do ted jsem byla max.spokojená ale od doby co malý sedí se mu tam moc nelíbí.Pořád tahá za to madlo a chce koukat ven.Je tam strašně zapadlý.Přitom ho mám do úplného sedu.Pak mě nebaví to polohování tahat za šnůrky
To opravdu nevymysleli dobře.Když ho chci dát do pololehu,tak nikdy neni rovně
No a pak váha.Bydlíme v Praze a přítel je neustále v práci.Takže ho tahám jen já.A jsem docela akční a ted jak je hezky,tak jsme venku neustále
Jinak jsem s ním docela spokojená ale k věci.Proto mě napadlo ho prodat a koupit třeba nějaké golfky.Docela se mi líbí Callisto Cyber,ale říkám si jestli se s ním dobře jezdí.Jsem zvyklá na ty velká kola
A tady ty kostky?Taky se mi líbí ta stříška a ale zase ta váha?Neni moc?Prosím pomoc
Jaké golfky mi poradíte?Předem děkuji ![]()
ahoj, já mám inglesinu zippy a je super..má větší kolečka, na to že jsou to golfky má super odpružení, skvělě se skládá, a moc dobře se ovládá, já ho vynesu v ruce a na druhé nosím 12kg roční mimčo do 4.patra…
Ošklivé nejsou ale ta cena je strašná.Můžu max.6000Kč a nechci dát ani korunu navíc než za co prodám ten x lander.Teda jestli ho prodám
ale díky
verunnka píše:
A co tak experiment s quinny zapp ?
Ten je moc hezký ale nemá košík a vadí mi to polohování.Malému je osm měsíců a v kočárku ještě spinká.Ale taky jsem po něm koukala.
To je fakt.. to je dost za experiment ![]()
Ovšem vzhledem k málem nerozbitnosti a odolnosti Zappek bych jako jeho uživatelka již 6 rokem ani chvilku neváhala nicméně hodně štěstí a zdaru při hledání tvého favorita ![]()
Košíček se dá dokoupit a polohování je nově na quinny zapp extra nebo se dá starší typ přešít za pár stovek na polohovací.