Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Řešila jsem to vloni, když slavil osmdesáté narozeniny tchán. Nakonec jsem to nechávala tisknout v Copy General na takový starobyle působící ruční papír. Měla jsem ty noviny troje různé, takže jsem z toho nechala udělat A4 knihu. V té teda ta písmenka byla hodně malá, i když číst to šlo. A potom jedny noviny nechala vytisknout na formát A 3 a ty jsme tedy předali jen tak v deskách. Ono se s tím žádné velké zázraky navymýšlet ani nedají.
@Jeremi píše: Řešila jsem to vloni, když slavil osmdesáté narozeniny tchán. Nakonec jsem to nechávala tisknout v Copy General na takový starobyle působící ruční papír. Měla jsem ty noviny troje různé, takže jsem z toho nechala udělat A4 knihu. V té teda ta písmenka byla hodně malá, i když číst to šlo. A potom jedny noviny nechala vytisknout na formát A 3 a ty jsme tedy předali jen tak v deskách. Ono se s tím žádné velké zázraky navymýšlet ani nedají.
no ten A3 formát bych chtěla ale pochybuji že tam budou mít nějaký jakoby ruční papír, asi to bude klasicky na bílém… kolik tě to vyšlo nepamatuješ? mám 14 stran
@Anonymní píše:
no ten A3 formát bych chtěla ale pochybuji že tam budou mít nějaký jakoby ruční papír, asi to bude klasicky na bílém… kolik tě to vyšlo nepamatuješ? mám 14 stran
Právě i ta A3 byla na takovém pěkném trochu nažloutlém papíře s „nitkama“. Byla jsem na Senovážném náměstí (jestli jsi z Prahy). Celé dohromady i s tou knihou to přišlo zhruba na tisícovku. Ty samotné A3 noviny si nepamatuju.
Dobrý den, prosím, můžete zaslat odkaz, kde takové noviny sehnat? Mockrát děkuji
@BZ89 Jestli někdo neporadí něco lepšího, tak zkus mrknout na stránky Národní knihovny na digitální knihovnu Kramerius. Tam jsou skeny spousty starých novin. Číst to jde parádně, ale netuším, jestli to jde i stáhnout v nějakém dobrém rozlišení. Vyzkoušej.
@opinka Přesně to je ten zdroj. Na internetu je spousta firem, které to dělají na profesionální bázi, ale já teda šla přes archivy. Moravská zemská knihovna, Ústav pro českou literaturu… Není problém najít noviny z toho správného dne.
@BZ89 stačí zadat do Googlu: noviny ze dne narození
Dávali jsme je tchýni jako dárek k narozeninám. Můžeš si vybrat, zda chceš kopii nebo originál. My měli originál (záleží vždy na stavu těch novin, někdy doporučí, že je lepší kopie, protože originál je ve špatném stavu). Z dárku byla nadšená! Přišlo to v tubusu. Je x firem, mi to měli od nějaké firmy ze Slovenska. Originál stál přes 1000.-, kopie byla za méně, tuším 800-900.- Kopie se dělá normálně na formát novin.
Ahoj, omlouvám se za anonym, ale abych náhodou nepokazila překvapení!

Můj příbuzný má letos krásné životní jubileum a napadlo mě, že mu nechám vytisknout noviny z toho dne, kdy se narodil. Už jsem si to našla, mám to v PDF a chtěla bych to nechat nějak vytisknout. Asi minimálně A3 ať to v pohodě přečte, ale nenapadá vás, jak bych to mohla udělat aby to bylo hezké, praktické? Nejraději bych to připravila jinak než třeba zatočit do roličky a zavázat