Poradna pro řešení zdravotních obtíží přírodní cestou
Mgr. Pavla Hájková
Ahojte, už 4 dny užívam tkáňové soli a to po konzultaci s cvičitelkou těhotenského cvičení a zároveň dulou. Od ségry mám pozitivní zkušenost, takže jsem neváhala. Beru Calc phos, calc fluor a budu brát ještě Nat phos aby se mi zneutralizovalo prostredí v těle a to kvůli pálení žáhy a brkání
Ahojky, ozivim tedy diskuzi. Soli uzivam jiz cca 5mesicu. Podotykam ze se lecim jiz 11let se SLE celymi slovy Systémový lupus erythematodes. Rozebirat to nebudu je to na dlouho ale jen aby jste pochopili ze nejsem zadny zdravej pacos. Uzivam leky celou dobu, jako jsou malarika, kortikoidy a dalsi sra.ky . Prosla jsem si i chemoterapiiemi. Pred 3 lety. Znovu pred rokem!!! Kde jsem davky, stopla, protoze jsem si rekla, ze chceme mit proste mimnko. Tak po 2 pulzech uz sem nesla.
O miminko se snazime 2 roky, ackoli ja uz jedno dite mam z predesleho vztahu tak dr. Usoudil ze chyba z me strany asi moc nebude, ale rikat muze, kdyz sam moc dobre vi cim jsem si prosla a prochazim(leky, chema )… chyba tedy na partnerove strane 20% funkcnich spermiku. Ale dle dr. Je to jeste fajn a nevidi problem k normalnimu poceti. Nevzdavali jsme to. NASADILI vitaminky partnerovi. Ja nic, sem tam jsem zobla jen kys. listovou. ne pravidelne, nemuzu na SLE brat cokoli, takze musim opatrne..
Abych se dostala k tem solickam. Tak uzivam je cca 5 mes. Rikam ne pravidelne, nekdy si proste nedam
Zdravím,
ráda bych se zeptala, když jste tkáňové soli užívaly, vybraly jste si podle svého uvážení, nebo jste nejprve měly odbornou konzultaci, diagnostiku podle obličeje a doporučení konkrétní soli?
Děkuji:-)
@Ivonka Anežka
Ahoj, vetsinou ti doporuci, ktere jsou pro tebe v danne situaci nejvhodnejsi…
Ja mam doma teda skoro vsechny a dle nalady si vezmu ktera bsrvicka se me zrovna libi. Neublizi, neuskodi.
Pokud jsem nemocna, nachcipana tak si pridam davky dle aktualni nemoci.snad ti to tak staci ![]()
Ahoj, děkuju:-)
já teď právě dost řeším finance, tak jsem si pořídila biokomplex s tím, že by mi to mohlo vyhovovat - že si tělo vezne, co potřebuje. Totiž, těch solí jsem si dle symptomů našla hned několik a nemohla bych hned teď investovat takovou sumu. Ale asi fakt ještě zajdu na poradenství, kdyby bylo vhod třeba jetště jednu (do začátku) přikoupit.
Ještě by mě zajímalo, jestli pilulky obsahují stévii, když chutnají tak sladce.
Tak na klid ke dobra kali phos a mag phos
Kdyz by jste chtela poradit.
S tim slozenim sii jista nejsem, poradce nejsem.
Samozrejme je v tom vse prirodni, takze stevie by tam pripadne byt mohla, ale nepatrala jsem po tom. Hlavne ze se to da zobat a je to dobre i chutne treba pro deticky.
@EvkaN2 měla jsem od kamarádky, prodávají to i některé lékárny zkusit najít na natu. Kdo to nabízí.
Ahoj, zaujímajú ma vaše skúsenosti, tak obnovujem diskusiu. Dcerka od dnes užíva tri druhy - kožné problémy. Má dávku na 26 dní a potom sa uvidí, či soli sadly alebo ne. Ale snad ano, lékarnice, ktorá sa vyzná, ich včera určila, bola som tam osobne s dcerkou.
Tak potrebujem podporit, že sú účinné ![]()
@zuzka28 samozřejmě že nejsou účinné.
Je to naprostý nesmysl, založený na naprosto chybných představách o lidském těle z doby, kdy medicína používala třeba arsen a nápadům na dezinfiekci se smáli.
Jste v péči dermatologa a alergologa a nebo si jen necháš vnutit předražený nesmysl a doufáš že to zabere, abys nemusel řešit nějakou léčbu, co má smysluplné efekty?
@Ou píše:
@zuzka28 samozřejmě že nejsou účinné.Je to naprostý nesmysl, založený na naprosto chybných představách o lidském těle z doby, kdy medicína používala třeba arsen a nápadům na dezinfiekci se smáli.
Jste v péči dermatologa a alergologa a nebo si jen necháš vnutit předražený nesmysl a doufáš že to zabere, abys nemusel řešit nějakou léčbu, co má smysluplné efekty?
Si uplne mimo. Až budem mať čas a chuť, niečo ti k tomu napíšem. Kamoške (65r) až zázračne pomohli s istým problémom. Nezapomeň začať písať o placebu prosím… ![]()
Zdravím a obnovuji, nemá někdo další zkušenost se solemi?
Děkuji
Zdravím,
ač sem běžně jen chodím pro rady, zkusím nyní aspoň někomu z vás otevřít oči. Moje žena, nevím, kdo jí to ze známých doporučil začala dlabat ze 6 Biominerálových pixliček…Hledal jsem recenze na internetu…jak tu už léta píšete, nic k vyhledání, jen samé bláboly o pomoci při bolesti hlavy atp., a to ještě jsou ony recenze hodně podobně napsané a pod ještě zajímavějšími a podobnými nicky, až jsem uviděl poslední příspěvek v jedné diskuzi s přezdívkou chemik. Rozebral tam asi 5 solných přípravků co do složení…obsah byl obyčejná sůl, fluorid stejný jako v zubních pastách, nebo jedovatá látka - ovšem nastesti neni ve vysoké koncentraci. Podíval jsem se tedy na složení jedné z ženiných používaných pixliček „Antioxidanty“ a hledal, k čemu ty látky jsou. Polyoly - umělá sladidla přírodního původu (patri k nim i sorbitol), zde jako nosič síranu měďnatého (skalice modré), která je toxická, ale najdete ji i v multivitaminovych tabletach. Síran manganatý - používá se při pokovování a do kosmetiky (opět se taky vyskytuje v multivitaminech), Selen - jediný, co je fcajku (svete div se, davaj ho i do beznych multivitaminu a často ve vetsi koncentraci), Stearan hořečnatý - používá se jako odpěňovací přísada, stabilizátor, protispékavá látka a nejčastěji jako plnidlo při výrobě tobolek a tablet, k vázání cukrů v tvrdých cukrovinkách a v různých dětských kosmetických přípravcích - drží tedy pohromadě tu tabletu (ano, i tu multivitaminovou). Chlorid zinečnatý - používá se v široké škále aplikací při zpracování textilu, jako tavidlo a v chemické syntéze (je to k nevíře, ale opet jsem ho našel ve složení multivitamínu, konkrétně MedPharma Multivitamin s minerály 50+ tbl.107). Chlorid zinečnatý dráždí kůži a dýchací ústrojí (ale, ale, ten v mulťáku nejni, no to jsem rád, páč bych ho přestal baštit). Takže dražší „solný“ zázrak neobsahuje sůl, ale umělý cukr s kapkou mineralů a trouchou jedu navíc! Úplně nejvíc mě dostala ale pixla s podnázvem NAT MUR…která vám na polyolech už dodává šůl, a to obyčejnou kuchyňskou sůl v nanokoncentraci 0,0005 mg v jedné tabletě. Ať mi místní experti, co to pravděpodobně distribuujou s výdělkem vysvětlí, jak asi takovéto přípravku můžou být tělu prospěšnější než běžné multivitamíny s minerály taky plné éček…většinu látek ze složení najdete totiž i jako éčka! Za další, proč tyto „homeopatika“ prodává pomalu každá druhá lékárna a to za megakxrevsky předražené peníze, přitom ve složení převládá umělé sladidlo. Za další, nepřišlo někomu z vás divné (věřím, že ne, stejně jako mé ženě, která X let žije zdravě, jí zdravě a sportuje a najednou je dle prvního měsíc natolik špatná, že jí bylo doporučeno používat opět všech 6 pixliček), že vás jen někdo tahá opět za peněženku?!? Lidi, blbost vládne světem a šmejdi budou pořád, pokud budou mít komu prodávat. Lékárny se vesele řadí mezi šmejdské distributory, a to zvlášť, když tam není dohled zdravotnictví (SÚKL) a SZPI to nemůže ohlídat za Vás, ten trh je dnes obří! Myslete a kontrolujte si, co pojídáte, a než to začnete dlouhodobě brát!!! Díky internetu to máte snazší…
Ahoj, chtela bych pridat svoji zkusenost s tkanovymi solemi. Mam deti 15 mes a 6 let, ktere onemocnely hned druhy den po ockovani + chytly virozu a nemohly se z toho dostat 3 tydny. Davala jsem antibiotika 10 dnu, predtim asi mesic preventivne ruzne bylinkove sirupy, mezi nimi Kaloba, Stopbacil a Rakytnik na imunitu. Po dobrani tohoto koktejlu starsi syn mel stale zelene nudle, pokaslaval sem-tam a mladsi hrozne zahleneny, stala teplota 37,3, piskani v pruduskach. Po vsech vysetrenich nam bylo receno, ze oba maji alergicke astma, jinak vse v poradku, zadny zapal plic, CRP pod 5. No comment. Hledala jsem zoufale, co by nam mohlo pomoct a narazila jsem na soli…Objednala jsem ihned sul c. 6 a Alium Cepa AKH. Dalsi den deti porad kaslali a spustila se hojna ryma a na treti den uz vypadaly zdrave, bez piskani, bez kasle a bez zelene rymy. Nyni jsem objednala sadu proti alergii u syna tj. sul c. 2, 3 a 4. Davaji se k tomu jeste dve soli, ale zatim vyzkousime tyto. Syn ma totiz celorocni alergii na roztoce a musel brat krome Flonidanu a Ventolinu jeste Montelar a po techto dobrudkach se mu spustily psychicke obtize. Nechtel se ucit, nemohl se soustredit, dlouho spal, nemohla jsem ho vzbudit rano, byl plactivy, agresivni, v noci se budil, kricel ze spani a nekdy i vstaval z postele.
Rano si nic z toho nepamatoval, ale mel kruhy pod ocima. Po nekolika takovych nocech jsem vysadila vsechno ze dne na den a pak mi alergolozka vklidu rekla, ze jsou to „normalni“ zname vedlejsi ucinky. Pred tydnem starsi syn zacal hojne kychat az mel cerveny nos. Rekla jsem si, ze je to asi dalsi pocinajici viroza. Hned jsem objednala sul c. 3 a uz v noci normalne spal a dychal nosem, dalsi den byl hlen o poznani hustsi a nebylo ho tolik a za dva dny se vysmrkal jen rano a pres den uz normalne fungoval. Ma to jeste spojene s tou alergii (stale podavam Alium Cepa AKH), ale je na tom porad o poznani lip se solemi, nez kdyby byl bez nich. Tot moje vlastni zkusenost. Nikdy nepisu zadne recenze ani komentare, ale pokud to pomuze aspon jednomu diteti, tak to stalo za to ![]()