Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý den.. setkal jste se někdo s tim. Máme 5 měsíců a 1 týden.. a je to tak 14 dní co malá mi začala z ničeho nic nahlas a hodně tlačit. Na prdiky jsme trochu trpeli když byla miminko a pak byl klid. Ale teď začala tlačit, tlačí i občas u kojení, a od té doby co tlačí, tak kadi víckrát denně ale vždy jakoby malinko, už to není ze celá plena byla plná, ale tak poloviční, nekdy jen takové uprdnuti.. občas tlačí a brečí, a někdy jen tlačí.. nesetkal jste se někdo s tim? 🫣
@Lucieieie píše: Více
Tlačí podle potřeby
Nemusí mít vždycky plnou plinku ![]()
Asi má problém s nedostatečným/neúplným vyměšováním, zácpu.
Nepije v poslední době méně?
Z niceho nic… Nezacali jste prikrmy? Nezmenili mleko? Nepije mene? Zkousela jsi dat probiotika?
@tgg91 @Asta135 nezačali, kojim, probiotika jsem nezkoušela, dávala jsem když byla menší a nepomohli. Méně nevím asi jak kdy, nekdy normálně a nekdy jen malinko
@tgg91 jak kdy, nekdy normálně a nekdy malinko, ale přibírání na váze normálně ( vážím kazdy týden) a jak to řešit nebo přijít na to jestli se vyprazdnuje cela?
@Lucieieie píše: Více
První co bych zkusila jsou probio. Řekla bych, že má prostě tu stolici tužší a nejde to. Případně zkusit pomoct rektální rourkou, ale to je až taková poslední možnost.
Může jít o období, kdy miminko objevuje své tělo a zkouší tlačit, nebo se učí lépe koordinovat břišní svaly. Pokud ale tlačí s pláčem, může mít citlivější bříško, třeba kvůli změně stravy (tvé nebo zavádění příkrmů). Zkus lehké masáže bříška, teplou plenku nebo probiotika, a pokud by to nepřestalo nebo se přidaly jiné potíže, raději bych se poradila s lékařem.