Váha 12 týdenní holčičky

19
27.2.25 10:23

Váha 12 týdenní holčičky

Zdravím maminky. Mam na vás dotaz. Moje malá se narodila s váhou 3300kg cs. Po propuštění z porodnice měla lehce přes 3 kg. Nyní, ve skoro třech měsících však váží jen 4,2kg. Plně kojím. Máme za sebou epizodu se zvracením, to se však zlepšilo. (Diagnostikován reflux). Trpíme trošku na prdíky a bolení bříška (držím bezmléčnou dietu preventivně).
Prosím, je to přibírání vážně tak špatné? Byly jsme i v nemocnici na pozorování a sono i krev má v pořádku. Dle vážení v nemocnici vypije mezi 60-100ml. Prý by měla pít okolo 75ml. Kojím ve dne po 3 hodinách, v noci po 3-5 hodinách, jak kdy. Pediatrička a tabulky mě docela straší, ale nevím, proč malá nepřibírá. Měla jste to prosím taky některá?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
27.2.25 11:44

Ahojky, tak asi je to docela málo, ale důležité, že mléko pije a že třeba nehubne…
Když jsem se mrkla do očkovacích průkazů svých dětí, tak první kluk měl ve 3 m 6 650g a druhý kluk měl 7 620g. No ale to jsou kluci, nevím, jestli kluci třeba nepřibírají víc než holčičky. Nebo možná má každá žena jiné množství a jinak výživné MM.
Každopádně já jsem navíc ke kojení dokrmovala UM, když se mi zdálo, že jsou po kojení málo napapaní. Měla jsem doma už od jejich narození zásoby kojenecké vody a UM. První syn měl Nutrilon a druhý Bebu, pak Kendamil. Navíc je lepší mít doma UM, kdyby se cokoliv stalo a tys nemohla kojit, tak ať máš dítě čím nakrmit. V 6N se totiž může stát, že přijdou nějaké zdravotní komplikace nebo horečka apod., s horečkou se třeba nesmí kojit, takže jsem raději byla připravená na nejhorší.
Takže, za mě je to docela jednoduché, pokud chceš, aby lépe prospívala a přibrala, pak zvaž dokrmování UM. Samozřejmě je to na tobě, udělej jak sama uznáš za vhodné ;)

• Citovat
  • Upravit
6648
27.2.25 11:52
@happyelik píše: Více

Holka to musí vědět doktoři, rozhodně je anomálie, jestli je to špatné? To my nemůžeme určit. Pokud nehubne, neděsila bych se. Vymyká se tabulkám a je lepší, když hledají a bouří, než aby se něco zanedbalo :hug:

Můj hubený dlouhý syn měl ve 3 měsících 6,3kg, hodnoty u narození měl jako tvá dcera. Podle toho co píšeš jí hezky :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10922
27.2.25 12:37

A malé to stačí jist přes den po 3 hodinách? To já neznám, mám kluky spíš mimo tabulky, drobnější (starší už dávno ne), tak toto neznám, oba potřebovali jist častěji. Ale u mladšího se přibirani zpomalilo až kolem půl roku, to už se ale zase víc hýbou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2694
27.2.25 12:46

Tak moje holčička měla 3,5 při narození a když nás pouštěli z nemocnice všechno přibrala a ve 3 mesicich měla 6kg.

Kojit se chce často, ale ona to má tak, že si cucne 2 minuty a za hodinku třeba zase, mě se vždycky zdálo, že moc nepije a ještě k tomu i blinka.
Ale tak když tvoje pije podle své potřeby, nehubne, tak by to nemělo být tak strasne. To musí vědět doktoři

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1788
27.2.25 12:54

No ta váha není opravdu úplně v pořádku. To i můj syn, který je pořád pod grafem, tak měl 4,3 kg ve 3 měsících, ale ten se narodil s 1,96 kg. Přijde mi, že pije málo. Co takhle přes den kojit co 2 hodiny?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.2.25 14:29

Je to opravdu málo, ale nepíšeš, kolik měří, jestli je jenom hubená, ale do délky roste dobře nebo jestli i pomaleji roste. A to se vždycky kojila po třech hodinách a nikdo to neřešil? Když se u mých dětí stalo, že někdy méně přibraly, vždy se doktor ptal, jak často kojím a doporučil kojit častěji.
A jak ti spí? Jestli spí hodně, tak začni budit a kojit častěji. Jestli je hodně aktivní, zajímá se o okolí, čůrá a kaká dostatečně, PMV je v normě, zřejmě to tak má a nic s tím neuděláš.

• Citovat
  • Upravit
19
27.2.25 16:01

Kojím po 3 hodinách, protože mi to doporučila lékařka v nemocnici, kvůli refluxu a i proto, že dle vážení v nemocnici se přejídala a proto i víc zvracela. Malá je po kojení, které trvá cca 30 - 45 minut aktivní, „upovídaná“, hází ručkama i nohama, směje se. Spí tak normálně přes den bych řekla, v noci max 5 hodin, ale spíše 4.
Dokrmovat už nechci, právě kvůli tomu, že by se už přejídala a zvracela. Ale zásobu UM samozřejmě mám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
27.2.25 16:03
@Anonymní píše: Více

Měří 55cm. Právě že roste dobře, ale přibírá málo. Samozřejmě, když vidím, že chce jist už po 2 hodinách, tak jí netrápím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.2.25 20:54
@happyelik píše: Více

Jestli má ve 12ti týdnech jen 55cm, tak to je hodně malinká, to se přiznám, že bych byla nervozní a snažila se kojit, co to jde i za cenu nočního buzení :nevim:

• Citovat
  • Upravit
2694
27.2.25 21:04
@Anonymní píše: Více

Já se v tom tak nevyznám, ale neřekne si miminko samo, kolik potřebuje mléka a tím pádem podle toho jsou frekvence kojení?
Nějak jsem se o to nezajimala, protože jsem neměla nějaký problém, ale doktorka říkala kojit podle potřeby, kdy si miminko řekne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1788
27.2.25 21:42

@happyelik a kolik měřila při narození? Má opravdu úplně stejné míry jako syn ve 3 měsících. Měl 54,5 cm a 4,3 kg a byl to teda hubeňour, ale on začínal na 43 cm. 1,96 kg. Co na to říká tvoje doktorka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
28.2.25 08:10

Při narození cs měla 49cm a 3300kg. V nemocnici mi řekli, že výška je v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1788
28.2.25 08:18

@happyelik tak to vypadá, že je celkově drobnější. Děti rostou ze začátku velmi rychle a i hodně přibírají. Pokud je miminko spokojené, tak bych to asi už neřešila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.2.25 08:24
@Dn0712 píše: Více

Teoreticky by to tak mělo být, ale v praxi je to jinak a pokud dítě špatně prospívá, tak je první doporučení kojit častěji.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure