Váha 12 týdenní holčičky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
19
28.2.25 08:53
@Magda124 píše: Více

Po porodu klesla na nějakých 3100kg. Pak právě na začátku rychle přibrala a teď už to jde pomaleji.
Krom bolení bříška, je ale spokojená mi přijde. A doktorce se to nelíbí, ale říkala, že má děti, které jsou na tom hůře. Že ještě počkáme do další kontroly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3038
28.2.25 09:02

No u refluxu problém s přibýváním být může, ale trochu se divím, že doporučili delší rozestupy, ona fakt ty 3 hodiny vydrží, nebo se hlásí dřív a čekáš? Já jsem teda I refluxové dítě kojila na vyžádání a často, I když to vyhazoval, právě jsem měla úplně opačné doporučení, dostat do něj toho co nejvic :think: Ale on byl dřív narozený a „podmirak“ celou dobu, hmotnostně byl na 3. percentilu :think: Nenavrhli zahustovani?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
28.2.25 09:12
@Beruska999999 píše: Více

Právě že vydrží 2,5 - 3 hodinky v pohodě. Někdy ano, někdy už po dvou hodinách, tak jí samozřejmě nakojím. Ale když si neřekne dřív, tak to jsou ty 3 hodinky. Po kojení jí mám cca 20 minut na rameni, pak ještě dalších cca 20 minut v náručí, to si povídáme či hrajeme. Když pak neusne, tak si hrajeme na podložce a pak třeba na hodinku usne a jsou to 3 hodinky na další kojení.
Zahušťujeme, ale jen cca 2× denně a většinou na večer. Zahušťuju svoje mléko, protože mi přijde, že po zahuštěném UM stejně blinká pak. Ale když zrovna netlačí usilovně do plínky, tak už nezvrací skoro.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3038
28.2.25 09:16
@happyelik píše: Více

Jasně.. tak pokud je spokojená, tak ok…teď nemám po ruce naše růstové grafy, já se vždy dívala do nich, abych věděla, zda jde mládě po tom svém, I když nízkém percentilovem…pokud padá v percentilu, tak se to opravdu jako problém bere…zase vím, že známá takhle se silně refluxnim dítětem skončila kvůli neprospívání i na medikaci…není chyba, že to doktorka sleduje, tak uvidíte. Ještě je tam možnost Nutritonu nebo jak se to jmenuje, dává se pokud vím i kojenym detem na zahuštění, zmírňuje to ten reflux…protože pokud ty stavy pálí, tak to asi muze tlumit i chuť do jídla, ale to by to dítě asi nebylo úplně spokojené :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3038
28.2.25 09:18
@Anonymní píše: Více

Promiň, nechci plevelit diskusi, ale většinou snusku nesmyslů o kojení na jednom místě jsem už delší dobu necetla :roll: Tohle ve mě furt obnovuje starou touhu stát se laktační poradkyní :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
28.2.25 09:32

Právě že máme Nutriton, asi i pomohl. Malá už nezvrací tolik, respektive takové množství. Už jí ho dávám jen občas.
Kamarádku napadlo, že když držím bezmléčnou dietu, že možná nemá ty tuky v mléce. Ale netuším, zda to může tak být. Chci zkusit začít jíst mléčné, a uvidím. Držím jí jen preventivně už asi cca 2 měsíce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3038
28.2.25 09:41

Nevyzivne mléko je docela mýtus, aspon u nas, to bys musela být fakt hodně podvyzivena, to možná někde v subsaharske Africe spíš…ale tak nevim, co jis, ale uplne bych na to nevsazela…nemlecnou ditetu jsem měla u mladsiho, blití to docela pomohlo a na pribyvani žádný vliv nemělo…no klidně to zkusit můžeš, ale teda u nás to trvalo, když jsem si dala něco mléčného omylem, malý to hodně protrpel…vrátila jsem se k němu ani nevím, asi až někdy v 6m a to už byl ok :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
28.2.25 09:44

Tak podvyživená opravdu nejsem 😄 Ono už mi chybí třeba sýry nebo jogurty. Ty rostlinné náhražky mi už lezou krkem. A když nemám tu alergii potvrzenou, tak to chci zkusit, ať se netrápím zbytečně a malá dostane do sebe i něco navíc. Snad to projde… ona blinkala, i když jsem tu dietu držela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3038
28.2.25 09:51

Jo no ono je to hop nebo trop…ja to u staršího nezkoušela, ten se prvním rokem chudák problil, ale nějak jsem na to nepřišla…u druhého jsem to udělala, I když se na to nikdo moc netvaril, a pomohlo to…my v rodine problem s mlecnou bilkovinou u nekterych clenu mame, takze mi to davalo smysl zkusit. JO chápu, sýry mi taky chyběly, to nahradit úplně nejde…ale u neho to fakt pomohlo, i když pak někdy po těch několika měsících (přesně si to nepamatuji, ale myslím že kolem tech 6) už byl ok…a je s mlékem ok doteď :nevim: Když rozdíl nepozorujes, tak je to asi fuk, ono to blití má různé příčiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1788
28.2.25 10:04

@happyelik určitě je lepší, když to doktorka kontroluje. Přece jenom to není úplně v pořádku, ale každé dítě je jiné. Syn měl taky reflux a kojila jsem ho přes den klidně i co hodinu, protože si to vyžadoval. Jinak syn je od narození pod grafem, takže jsem to přestala řešit, protože je spokojený.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.3.25 10:55

@happyelik a kojiš po 3 hodinách, protože sis to tak nastavila, nebo až chce Mimi? Jako my v podstatě přes den kojime pořád. I když jen tak brečí, nebo když uz má hlad, když ho uspavam. Je nervózní, dostane prso, brečí, dostane prso. Když spolu ležíme v posteli dostane prso. Kdyby nechtěl, odmítne mi ho. Každé miminko je jiné, ale pokaždé ti nevypije 60 ml. Může vypít trvá 30, pak zase 60, pak 90. Proto kojim častěji a to jsme měli velký problém že začátku s kojením a s přibíráním, ale po šestinedělí si to sedlo (rozkojili jsme se). Teď má 2.5 měsíce a vazi 5.9 kg. Když se narodil, vážil 3.6, ale v porodnici klesl na 2.9.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.3.25 11:03

@happyelik hele a blinkala fakt hodně? Myslím tak, že by to třeba pokrylo dlaň? Nás prcek taky ublinkava. Někdy víc někdy méně. Ono je to časté, když ještě nemají tu přepážku vytvořenou. Zkus kojit častěji. Nebo se poradit ještě s nejakym jiným pediatrem. Lepší je mít více názorů, než jeden.

• Citovat
  • Upravit
19
6.3.25 11:58

Po 3 hodinách, protože nám to řekla doktorka v nemocnici, kvůli refluxu. Aby stihla strávit a nezvracela toho tolik.
Samozřejmě, když brečí, že ma hlad, tak jí dávám prso, ale bývá to tak nejdřív po 2 hodinách občas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
6.3.25 11:59

Ještě před měsícem to bylo na dlaň. Teď už je to menší množství naštěstí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Velryba černá
6.3.25 12:00

@happyelik víš, ono se nemá čekat na pláč, podle toho bych řekla, že prostě potřebuje kojit častěji.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure