Šikmý sed v 8 měsících

Anonymní
24.2.25 16:57

Sikmy sed 8m

Maminky, mala má 8m. Ještě ani náznak sikmeho sedu. Do kdy se třeba má počkat než to případně začít řešit na fyzio? Nechci zbytečně plasit, třeba má ještě čas.. jenom jak se v dnešní době pořád něco resi a hned posílá na fyzio skrz vývoj atd.. tak si říkám, do kdy má vlastně čas.. já jsem zkoušela ji do toho nějak dostat, ale samotné mi to moc nejde, tak to radši nechám na ni.. a může to třeba úplně přeskočit? Jinak se mi teda plazi už asi měsíc, peruje na kolinkach a kleci u nábytku i v kocarku sama a i po mě začíná šplhat… jenom sikmy sed, lezení a sed zatím nic… vím, že na lezení a sezeni je času dost, jenom ten sikmy sed nevím moc co s ním…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2759
24.2.25 17:14

Já myslím, že každé miminko má svůj čas a pak třeba udělá obří pokrok ve vývoji. Já bych se s tím asi neznepokojovala, pokud na to neupozorni doktorka, že se jí něco nezdá.
A podle mě asi nepomuze, že ji ukazujes jak na to, ona na to musí přijít sama, ale všechno bude…nez půjde do školky určitě nebude jenom ležet na zemi :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.2.25 17:30

@Dn0712 jooo jako já jsem v klidu a nespěchám na ni. Jenom prostě jak se pořád něco resi a tabulky atd.. tak si říkám, do kdy tak čekat… ale je fakt, že se doktorka bude určitě ptát na kontrolách atd.. řešit teda nebudu :) a uvidim :srdce: a třeba to zase takový boom nebude a může to přeskočit.. :)

• Citovat
  • Upravit
2759
24.2.25 17:36
@Anonymní píše: Více

Jasně, každý potřebuje jiný cas ;) ale chápu, taky když moje malá udela nebo neudělá něco, tak to taky hned hledam :D
Ten výboj je strasne moc individuální, od ségry chlapeček chodil už v 9 mesicich a její dcera až nějak po 1.roce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1815
24.2.25 17:42

My chodili na fyzio od 3 měsíců a šikmý sed nedělal nikdy. V 10ti měsících šel na kolínka a z toho si pak rovnou sedal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ruzzicka
24.2.25 17:43

Každé miminko se vyvíjí svým tempem a osmi měsíců je ještě brzy na to, abychom se příliš znepokojily, pokud se jiné motorické dovednosti rozvíjejí normálně. Pokud bys ale měla pocit, že je něco v nepořádku, stačí to konzultovat s pediatrem, který ti poradí, jestli je vhodné začít s fyzio.

• Citovat
  • Upravit
5098
24.2.25 17:51

Tak sed se nijak nesleduje. Je to z fyzioterapeutického hlediska pasivní „pohyb“, nijak extra podstatný pro vývoj. Popravdě ani nevím, kdy by se „měl“ tabulkově vyskytnout.

Lezení je v normě okolo 9m, pokud už ti klečí, jistě se brzy rozleze. Lezoucí děti si už šikmo sedají, takže věřím, že to brzy přijde i u vás :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
167
24.2.25 18:50

Muj malý má taky osm měsíců a taky nesedá do šikmého sedu. Leze po čtyřech, leze na mě :lol: a teď nejraději valí sudy v peřinách. Stoupá do psa hlavou dolů :lol: vždycky to vypadá ze si sedne a nakonec z toho nic neni, tak treba dal trénovat :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1926
24.2.25 19:05

Hele šikmý sed za al syn dělat až když odcházel nábytek :D takže cca ve 13m. On je syn celkové veliký (a to není baculaty, na roce měl vel. 92). Na fyzio nám rovnou řekli, že jestli si do roka stoupne, tak to bude opravdu velká výjimka. Stoupl si taky týden po roce :lol:
Každý to opravdu dělá jindy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky