Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
No já jsem taky ve 20+4 a poslední dva dny to mám taky, byla jsem na zkoušce ve škole, dvě hodiny jsem seděla nad písemnkou a vstanu a musela jsem se až předklonit jak mě bolela děloha, jako kdyby byla šíleně těžká, nebo se mi napínala, nevim jak to popsat a řikám si aby se nic malý nestalo, ale kope vesele dál.. ale je to divná bolest napínání a dneska jsem to měla, když jsem přijela a vylezla z auta.. takže je to normální??
Ahoj holky,
tak už pár dní to také cítím, chci se zeptat, jak to dopadlo u vás a jestli je vše v pořádku. Já ten tlak necítím pořád, ale většinou když vstanu a přijde mi, že to je i jakoby nateklé. Doufám, že vše bude v pořádku, zítra jdu do poradny, tak uvidíme.
E.
Ahoj Wrapko,
já měla stejné pocity, zvláštní tlak uvnitř, v pochvě, tlak až na konečník a pocit, že mé tělo chce něco vypudit. Objevovalo se to v leže, především večer a ráno. V 9týdnu byl zjištěn hematom v děloze, který se zvětšoval až na 6×2cm, musela jsem ležet, na kontrolu jsem šla po týdnu a už byl menší, doktor říkal, že se vstřebává, ležet už nemusím. Ted jsem ve 12 tydnu, žádnou bolest ani tlak nemám, cítím se velmi dobře. Na kontrolu jdu v pondělí, tak jsem zvědavá na výsledek. Dítě je v pořádku, tak věřím, že si mé tělo s tím poradilo.
Já vím že je to hodně staré téma ale nechci otvírat nové. Přesně co tu popisujete cítím už dva měsíce ted jsem 22tt a začínám už z toho mít deprese jsem ze všeho otrávená protože tenhle pocit mě provází celý den jak když má všechno ze mě spodem vypadnout dele si připadám celá otekla dr na mě nic nevidí ani neporadil. Zajímalo by mě jak to u vás dopadlo nebo jestli je tu někdo kdo má taky takové problémy mám fakt o mimi strach.
@zuzan já to mám také. i celé první těhotenství jsem ty tlaky cítila. myslela jsem si, že ze mě to dítě každou chvíli vypadne… no nakonec jsem se dost zapotila než vypadlo.
holt už jsou ty děti větší, něco váží a tlačí na čípek
Já čekám už třetí a právě to neznám z předchozích těhu fakt mě to hrozně deptá jsem kvůli tomu líná cokoli dělat manžel se furt chce procházet a to mi teda dost vadí.
Ahojky, kolem 20.tydne jsem ty tlaky mela taky, jako kdyby vsechno slezlo o 10 cm dolu a melo vypadnout… ted jsem 34t bez jakychkoliv komplikaci a vzpominam s laskou na tlaky na spodek, je to mnohem prijemnejsi nez kopance pod zebra ![]()
Ahoj maminky, ja jsem ve 33tydnu a mam to same asi tyden. stehovali jsme se, ale netahala jsem nic je jsem balila a pak vybalovala. vetsinot je to rano, tlaciva bolest jak by ze me mala chtela ven.pak to prejde a zas treba k veceru se to vraci. jinak se citim dobre.Mala kope jako obvykle..za tyddn jdem k dr.tak snad to bude dobre.
Ahoj holky, me se to prvne objevilo kolem 20tt a zase po par dnech prestavo. A vsechny kontroly v poradku, zadne otvirani. Ted jsem 24tt a je to tu zase, jen o neco silneji. Tlaci to do pochvy, mam pocit ze mimi vypadne a pridala se i bolest nebo takovy tlak na sponu, kterou vyrazne citim kdyz jdu nebo se vecer otacim, a taky chodim casto curat… Samozrejmne po kapkach a i vyprazdňovani je obtiznejsi, a tak se bojim i tlacit… No podle vseho to tu vypada, ze je to normalni, ale klidnou me to nenechava
Ahoj maminy a těhulky
jsem ve 33. tt a mívám už tlaky do dělohy jak kdyby mě v břiše težily cihly, z dělohy mi to jde až do zad a někdy mám i křeče do břicha. Myslíte že se může jednat o předčasný porod? Bolesti trvají hodinu, i půl hodiny a někdy i 3min ale nepravydelně. Bolesti už trvají asi 5 dní každou noc i přes den. Děkuji předem za vaše odpovědi ![]()
@ellrusso1996 píše:
Ahoj maminy a těhulkyjsem ve 33. tt a mívám už tlaky do dělohy jak kdyby mě v břiše težily cihly, z dělohy mi to jde až do zad a někdy mám i křeče do břicha. Myslíte že se může jednat o předčasný porod? Bolesti trvají hodinu, i půl hodiny a někdy i 3min ale nepravydelně. Bolesti už trvají asi 5 dní každou noc i přes den. Děkuji předem za vaše odpovědi
NO porodní bolesti si nemyslím, když 5dní, spíš je možné že už to jsou poslíčci..a hlavně je na porodní bolesti ještě dost brzoů-pro mimčo, být to ony tak bych určitě neseděla doma ![]()
Děkuji ti za odpověď
Dnes jsem byla v rizikový poradně a vše je ok.. Jsou to jen poslíčci ![]()
@ellrusso1996 píše:
Děkuji ti za odpověďDnes jsem byla v rizikový poradně a vše je ok.. Jsou to jen poslíčci
Super, však má bobík ještě čas, at si tam pobude tak jak má ![]()