Tlak do pochvy

17
2.5.12 20:05

tlak do pochvy

Ahoj holky,

jsem 21tt, poslední dva dny cítím velký tlak v pochvě, jako by mi něco tlačilo do pochvy z hora:-D a mělo mi něco vypadnout. Dneska jsem byla v poradně a doktorka tedy pořádně nevěděla čím to může být, napsala magnesium. Je pravda, že poslední dva dny stojím hodně na nohou a také mám dost kilo nahoře, myslíte, že to může být třeba dlouhodobým stáním a zatížením? Nebo rozpínáním dělohy? Je o nepříjemné, reže to a tlačí do celého spodku..... :nevim: :nevim:
Dle pohmatu Dr.čípek ok, těhotenský nález klidový…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
2.5.12 20:09

já teda nevím, s malou jsem na nohou celý den a jsem opravdu žena xxl, ale to co popisuješ mívám až teď a jsem ve 33.týdnu, ve 21.týdnu jsem neměla ani břicho ani pocit,že jsem těhotná, uvidíš co napíšou holky..

• Citovat
  • Upravit
51
2.5.12 20:27

Ahoj warppo, mám úplně stejný problém jako ty už pár dní, jsem 20tt+3. poslední cca hodinu vyhledávám na emiminu diskuze na podobné téma (tlak v pochvě, bolest v pochvě). takže nová diskuze je určitě telepatie :)
hodně ženský píšou, že je to normální, i jim toto potvrdil lékař, když se ptaly. prostě další z možných „příjemností“ těhotenství, nejspíš jak se rozpíná děloha. zvlášť když čípek máš OK, byla bych v klidu. já jsem v klidu i bez kontroly. dítě se hýbe, nekrvácím, musí to být dobré :) ale ke klidu mi přispělo i pročítání diskuzí na emiminu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
2.5.12 20:34
@xposa píše:
Ahoj warppo, mám úplně stejný problém jako ty už pár dní, jsem 20tt+3. poslední cca hodinu vyhledávám na emiminu diskuze na podobné téma (tlak v pochvě, bolest v pochvě). takže nová diskuze je určitě telepatie :)
hodně ženský píšou, že je to normální, i jim toto potvrdil lékař, když se ptaly. prostě další z možných „příjemností“ těhotenství, nejspíš jak se rozpíná děloha. zvlášť když čípek máš OK, byla bych v klidu. já jsem v klidu i bez kontroly. dítě se hýbe, nekrvácím, musí to být dobré :) ale ke klidu mi přispělo i pročítání diskuzí na emiminu :)

Holka, jsi úplně stejně jako já:-D 20+3tt:-D asi znamení :potlesk: . No já se všeho děsně bojím, neboť mi už dva měsíce léčí bakterie a pořád se mi vrací. Například mě dnes překvapilo, že kontrolní výtěry mi mudra nedělala a to jsem dnes druhý den od ukončení léčby-dobrán macmiror. Nevím, doposud jsem tlak pociťovala jen občas během dne…teď bych odhadovala cca 22 hodin tlaku:-D zbylé klid. Je to opravdu strašně nepříjemný, téměř jako kdybych se měla roztrhnout, či vypudit mimíse :zed: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51
2.5.12 20:51
@warppo píše:
Holka, jsi úplně stejně jako já:-D 20+3tt:-D asi znamení :potlesk: . No já se všeho děsně bojím, neboť mi už dva měsíce léčí bakterie a pořád se mi vrací. Například mě dnes překvapilo, že kontrolní výtěry mi mudra nedělala a to jsem dnes druhý den od ukončení léčby-dobrán macmiror. Nevím, doposud jsem tlak pociťovala jen občas během dne…teď bych odhadovala cca 22 hodin tlaku:-D zbylé klid. Je to opravdu strašně nepříjemný, téměř jako kdybych se měla roztrhnout, či vypudit mimíse :zed: :mrgreen:

Já právě taky asi 2-3 dny v kuse cítím tlak za- jak to kulantně popsat- trojúhelníkem ochlupení :)- zrovna jsem popisovala manželovi, že je to pocit, jako kdybych předtím trávila hodiny a hodiny divokým sexem :) , jakoby namožený svaly a kosti, tlak a vůbec nepříjemný pocit v pochvě, zvlášť při jakémkoliv pohybu, když se nehýbu, tak to jde. mám právě velkou zkušenost se záněty v pochvě (roky a roky různých léčení) a tohle to není, aspoň u mě ne. ale pokud ses léčila na zánět, nechceš donutit doktorku, aby ti kontrolní stěry udělala, i kdyby jen pro ten klid? takhle tě to stresuje a možná zbytečně..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
2.5.12 21:14
@xposa píše:
Já právě taky asi 2-3 dny v kuse cítím tlak za- jak to kulantně popsat- trojúhelníkem ochlupení :)- zrovna jsem popisovala manželovi, že je to pocit, jako kdybych předtím trávila hodiny a hodiny divokým sexem :) , jakoby namožený svaly a kosti, tlak a vůbec nepříjemný pocit v pochvě, zvlášť při jakémkoliv pohybu, když se nehýbu, tak to jde. mám právě velkou zkušenost se záněty v pochvě (roky a roky různých léčení) a tohle to není, aspoň u mě ne. ale pokud ses léčila na zánět, nechceš donutit doktorku, aby ti kontrolní stěry udělala, i kdyby jen pro ten klid? takhle tě to stresuje a možná zbytečně..

Přemýšlela jsem nad tím, občas přemýšlím nad změnou doktora, ale příští týden jdu na velký ultrazvuk…budu 22tt a dle chytré mudry:-D je v tomto týdnu úplně nejlépe vidět srdíčko:-D. No vidím, že obtíže máme podobné.. jenže já bohužel chvílemi cítím i v klidu. Momentálně mě snad i kope prcek, takže cítím jak kdyby mi na ten čípek cvakal, nebo mi ho chtěl ukopnout. Tak si ale tak říkám, že v tomto období je asi opravdu normální, že se děloha výrazněji zvětšuje. Alepoň ty občasné pohyby malýho mě trochu uklidňují :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
395
2.5.12 21:15

Přidávám se do klubu. Dneska to cítím taky. Že by těmi bouřkami? :) Já jsem cca 22tt.
Tohle jsem cítila asi před 6ti týdny a od té doby nic. V tu dobu bylo miminko nízko a tlačilo na čípek (byla jsem v tu dobu v poradně, tak to vím od dr… taky mám nízko uloženou placentu). Pak jak se zvětšila děloha a miminko bylo výš, tak ten tlak zmizel.
V prvním těhotenství dcera tlačila na čípek okolo 30tt (ale to už do porodu nepřešlo) a to jsem tedy měla nařízený klidový režim… ale čípek to ustál a neotvírala jsem se, i když dr. strašila. Nakonec jsem rodila 40+3.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1358
2.5.12 21:29

Holky ja tam taky mivam nejaky tlaky......a pripada mi to okolo nejaky celi vetsi.....natekli.....nevim asi uz blaznim nebo co;-) Ale nejspis to bude tim jak se to tam vsechno zvetsuje…natahuje atd ne.?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
2.5.12 21:30
@Myška1977 píše:
Přidávám se do klubu. Dneska to cítím taky. Že by těmi bouřkami? :) Já jsem cca 22tt.
Tohle jsem cítila asi před 6ti týdny a od té doby nic. V tu dobu bylo miminko nízko a tlačilo na čípek (byla jsem v tu dobu v poradně, tak to vím od dr… taky mám nízko uloženou placentu). Pak jak se zvětšila děloha a miminko bylo výš, tak ten tlak zmizel.
V prvním těhotenství dcera tlačila na čípek okolo 30tt (ale to už do porodu nepřešlo) a to jsem tedy měla nařízený klidový režim… ale čípek to ustál a neotvírala jsem se, i když dr. strašila. Nakonec jsem rodila 40+3.

Miminko nízko…možné to je, mě se zdá (mám doma AngelSounds:-D, poslech srdíčka, jako by byl i teď pořád zavrtaný v chloupcích:-D)… mžná se mu tam líbí :mrgreen: … tak snad se mi tím zvětšením taky vyhoupne výš. Mžu se Tě zeptat jako druhorodičky, pokud miminko kope, je možné, že mě kope již v tomto týdnu do čípku, nebo alespoň do míst, které vyvolávají tyto pocity? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
395
2.5.12 22:20
@warppo píše:
Miminko nízko…možné to je, mě se zdá (mám doma AngelSounds:-D, poslech srdíčka, jako by byl i teď pořád zavrtaný v chloupcích:-D)… mžná se mu tam líbí :mrgreen: … tak snad se mi tím zvětšením taky vyhoupne výš. Mžu se Tě zeptat jako druhorodičky, pokud miminko kope, je možné, že mě kope již v tomto týdnu do čípku, nebo alespoň do míst, které vyvolávají tyto pocity? :nevim:

Určitě je možné, že miminko kope do čípku. Záleží, v jaké je zrovna poloze. Mě někdy do čípku, někdy do břicha do různých míst… prostě jak je zrovna natočené. Do čípku to krásně poznám.
Dnes jsem taky párkrát cítila kopnutí do čípku, ale většinu dne tlak na čípek a to nebylo kopnutím, ale spíš bych to viděla na hlavičku nebo jinou část, která na čípek naléhala… což je horší. V tom 30tt se dr. bála, že jak mi naléhá hlavička na čípek (to bylo v kuse pořád), tak to neustojím a můžu se začít otvírat. Kdežto jednorázové kopnutí by na tohle nevadilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
3.5.12 18:20

Ahoj,

tak dnes mi přišla odpověď k této věci od pí.doktorky tady z emimina. Tvrdí, že v tomto období těhotenství děloha rychleji roste, tudíž můžeme pociťovat jiné, než běžně :roll: :roll: … tak doufám, že to rychle ustoupí. Dneska tlak stejný, pro změnu mě řeže do pysků:-D cítím je jako bych je měla tak trojnásobné:-D… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
930
3.5.12 20:31

Já mám stejný problém…Měla jsem hrozný strach.(jsem v 19tt) Dostala jsem od dokora magnésko,ale že by mi to nějak pomohlo se mi nezdá( ke všemu mám nízko položenou placentu)
Snad až mimi povyroste se to zlepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
395
3.5.12 20:40
@Korrrinka píše:
Já mám stejný problém…Měla jsem hrozný strach.(jsem v 19tt) Dostala jsem od dokora magnésko,ale že by mi to nějak pomohlo se mi nezdá( ke všemu mám nízko položenou placentu)
Snad až mimi povyroste se to zlepší.

Tak to máme stejné. Taky mám placentu nízko a beru magnesium.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
3.5.12 20:54

Magnezko jsem dostala taky:-D asi mají všichni stejný postup, nebo neví co s tím. O nízko polozené placentě zatím nic nevím. A strach mám i přesto, že tu všichni popisují stejný problém:D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
395
3.5.12 21:36

Warppo - no, příčina je zřejmě u všech stejná… že tlačí miminko na čípek. Může to být vážné a taky nemusí. Záleží, jestli to čípek ustojí nebo ne a začne se otvírat. Moje dr. to v prvním těhotenství (okolo toho 30tt) brala hodně vážně a bála se, že se budu předčasně otvírat, když viděla, jaký tlak miminko vyvíjí. Ale já jsem to ustála a vydržela. Jak to bude teď taky netuším…
Jestli chceš jistotu, tak si raději zajdi do poradny třeba i mimo termín a nech se vyšetřit, jestli je čípek v pořádku, nezkracuje se, neotvírá se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí