Tlustá miminka - UM

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2628
15.10.17 20:55
@Šmoulice píše:
@MickaSondaA ve 2měs 6kg? :roll: hmm, to má k tomu tlustýmu válci dost dobře nakročeno…

No jo ale porodni vaha byla 4.2kg. To mely nase decka nekdy ve 2 mesicich… takze je treba posuzovat v souvislostech…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3085
15.10.17 20:56

Mám 2 děti na Um. Starší je drobek, ve 2,5 letech váží 11 kilo. Je drobný po mě. Mladší je veliký, robusní, krásně baculatý. V roce měl 10 kilo. Teď v roce a půl také 11 kilo. Manžel je také veliký. Takže po něm. Já sama vyrostla ma UM a také jsem byla a jsem hubená. Baculatá jsem nikdy nebyla. Sestra to samé. UM nemá podle mě na váhu žádný vliv. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2628
15.10.17 20:56
@MickaSonda píše:
Haha ja se ptala, jestli je pravidlo, ze deti na UM jsou vetsi, tezsi a faldikatejsi, nez ty kojene :mrgreen: nechapu, na co ostatni reagujete :mavam: sveho syna budu milovat at bude tlustej nebo hubenej :srdce: zajimaly me vase zkusenosti. Dekuji :palec:

Ne pravidlem to jiste neni. Deti jsou individualni jiz od narozeni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1576
15.10.17 21:00
@terezahlavackova píše:
Ne pravidlem to jiste neni. Deti jsou individualni jiz od narozeni.

Diky :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
15.10.17 21:08
@MickaSonda píše:
Ahoj maminky,
Rada bych se zeptala tech ktere nekoji(-ly), zda z mimi na UM musi nutne vyrust tlusty valecek? Mam nekojici kamaradky a jejich deti jsou velke, tezke a spekate.. a uz se tesi na nas, jak bude muj syn taky tlustej „protoze je na UM“ :zed:
Tyto kamosky nedodrzuji předepsane davkovani. Davaji detem i 7-8 davek denne.. ale o 30 ml min nez maji dostat. Nekdy i po 2,5 h.. (???) Ja se drzim davkovani 5× denne. I dr to schvaluje. Syn 9 t ma 6000g. Narodil se 4200gDiky predem za postrehy! :palec:

ja mam dite od porodnice na UM. Verim tomu, ze se pomoci UM da z ditete udelat valecek, kdyz ho budes systematicky prekrmovat. To totiz s UM jde, protoze je toho neomezene mnozstvi narozdil od prsa, kde kdyz zasoba dojde, tak uz neni.

Ja jsem davala ze zacatku 8× denne po 3h, pak asi az do 5m jsem jela 6 davek denne a 200ml. To bylo vic, nez by podle spravnosti jist mela, ale spekata byla tak akorat. A podle tukove vrstvy jsem se ostatne ridila. Kdyz se mi zdalo, ze mi nejak moc kyne, brzdila jsem prijem, respektive nenavysovala mnozstvi mlecka a naopak, kdyz se povytahla do delky a trosku zhubla, zacala jsem davat vic.

Davkovani na krabici povazuju za pouze orientacni, je zapotrebi se prizpusobit diteti. Ted je ji skoro 11m a ma neco pres 9kg, cili je naprosto tabulkova. Pediatr je nadseny, pry se malokdy vidi tak tabulkove dite, jako ta moje mala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1576
15.10.17 21:18
@warita píše:
ja mam dite od porodnice na UM. Verim tomu, ze se pomoci UM da z ditete udelat valecek, kdyz ho budes systematicky prekrmovat. To totiz s UM jde, protoze je toho neomezene mnozstvi narozdil od prsa, kde kdyz zasoba dojde, tak uz neni.

Ja jsem davala ze zacatku 8× denne po 3h, pak asi az do 5m jsem jela 6 davek denne a 200ml. To bylo vic, nez by podle spravnosti jist mela, ale spekata byla tak akorat. A podle tukove vrstvy jsem se ostatne ridila. Kdyz se mi zdalo, ze mi nejak moc kyne, brzdila jsem prijem, respektive nenavysovala mnozstvi mlecka a naopak, kdyz se povytahla do delky a trosku zhubla, zacala jsem davat vic.

Davkovani na krabici povazuju za pouze orientacni, je zapotrebi se prizpusobit diteti. Ted je ji skoro 11m a ma neco pres 9kg, cili je naprosto tabulkova. Pediatr je nadseny, pry se malokdy vidi tak tabulkove dite, jako ta moje mala.

Dekuji za reakci.

Taky jsem ze zacatku davala kazde 3h. Tim ze byl velky, tak i hladovy. Jen me dr upozornila, ze u UM by se mel dodrzovat min interval 3h. Protoze kdyz se k nestravenemu mliku prida mliko nove, deti boli brisko a zvraceji. Narozdil od kojenych, ktere se krmi „na vyzadani“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15279
15.10.17 21:20

@MickaSonda Znám bacaulatá miminka i hubená miminka, bez ohledu na to jestli jsou na um, nebo kojené. Moje dcery byly pěkně vypasené z kojení, až se každý divil, že já hubená mám takové mimino, vyrostly z toho bez problému. Mě se teda baculatá mimminka s faldíky líbí víc než hubeňouři :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
15.10.17 21:24
@MickaSonda píše:
Dekuji za reakci.Taky jsem ze zacatku davala kazde 3h. Tim ze byl velky, tak i hladovy. Jen me dr upozornila, ze u UM by se mel dodrzovat min interval 3h. Protoze kdyz se k nestravenemu mliku prida mliko nove, deti boli brisko a zvraceji. Narozdil od kojenych, ktere se krmi „na vyzadani“

ano, to sedi.

U nas to bylo o to komplikovanejsi, ze mala mela 3 mesicni koliku a rvala non stop. Vubec nebylo jasne, zda place protoze ma hlad, nebo protoze ji boli brisko, nebo potrebuje fontanu s cokoladou… proste rvala a rvala a rvala.

Tak ja krmila natvrdo kazde 3h a hotovo. Dobre to dopadlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20513
15.10.17 21:28

Dcera na UM přibírala méně, než kojený syn :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
15.10.17 21:28
@Alušáček píše:
Mě se teda baculatá mimminka s faldíky líbí víc než hubeňouři :)

ze jo, je to strasne roztomile. Prikladam moje na UM vypasene ditko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10631
15.10.17 21:34

@warita :* Jé, zlatinko krásné :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1576
15.10.17 21:38

@warita
Ta je krasna :srdce: a neprijde mi vypasena vubec. Miminka faldiky maji, ja hubenoura znam jen jednoho.
Puvodne jsem myslela extrem typu 6m/11kg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2628
15.10.17 21:53
@MickaSonda píše:
@warita
Ta je krasna :srdce: a neprijde mi vypasena vubec. Miminka faldiky maji, ja hubenoura znam jen jednoho.
Puvodne jsem myslela extrem typu 6m/11kg

To uz je fakt extrem. Prvni mel v roce 12 kilo a to mi pripadal teda tlusty :lol: ne jak u @warita Dneska se mu fakt daji pocitat zebra. On teda mel rad i prikrmy a tam jsem ty davky teda usmernovala. Kdyz spasl sklenicku a koukal co by jeste tak uz teda nedostal…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
15.10.17 22:01

@terezahlavackova Leonka ma taky apetit. V podstate mi zatim neodmitla snist nic. Co nabidnu, to si da, neco ma samozrejme radsi, neco mene, ale zajimave je, ze cim intenzivnejsi to ma chut, tim vic by si dala. Ma silene rada rybu… tu ji kupuju v DM v bio kvalite, jinak varim prikrmy sama. Ted v lete jsem varila jenom bio, mama mi posilala ze zahradky domaci zeleninku a vajicka vlastni vyroby. Mnam. Leonka papa, az ji lupe za usima. Je tak akorat obalena, je to prekrasne miminko a ja jsem rada, ze ji tak pekne chutna doufam, ze ji to vydrzi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15279
15.10.17 22:07

@warita Krásné miminko, přesně jak má být :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie