Tlustá miminka - UM

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1576
15.10.17 19:55

Tlustá miminka - UM

Ahoj maminky,
Rada bych se zeptala tech ktere nekoji(-ly), zda z mimi na UM musi nutne vyrust tlusty valecek? Mam nekojici kamaradky a jejich deti jsou velke, tezke a spekate.. a uz se tesi na nas, jak bude muj syn taky tlustej „protoze je na UM“ :zed:
Tyto kamosky nedodrzuji předepsane davkovani. Davaji detem i 7-8 davek denne.. ale o 30 ml min nez maji dostat. Nekdy i po 2,5 h.. (???) Ja se drzim davkovani 5× denne. I dr to schvaluje. Syn 9 t ma 6000g. Narodil se 4200g

Diky predem za postrehy! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
76182
15.10.17 20:00

@MickaSonda dítě není stroj, aby se do něj lilo nějaké předepsané množství mléka, ale řekne si samo, kolik a kdy vypije

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10425
15.10.17 20:03

Moje dite na um od pateho mesice bylo vzdycky spis hubene a stale je. Dostava mleko dle potreby a chuti (teda ted uz min, aktualne je ji skoro 15mesicu). Neni to pravidlo!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
731
15.10.17 20:03

Jsem na tebe zvědavá až ti prcek vyjede z tabulky :D moji kluci tabulky ignorují a jsou v pohodě, nikdy by mě nenapadlo je mučit hlady :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26559
15.10.17 20:06

Muj prvni syn byl malej michelinek, a jen na materskym mliku :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10631
15.10.17 20:08

Když se držíš dávkování, to mu jako nedáš když bude plakat hlady? Syn mi nikdy nejel podle tabulek, kojení dle potřeby a po přechodu na um jsem taky tabulky neřešila. Nikdy mi nevypil tolik, kolik by měl vypít podle krabice. Dělala jsem si to podle sebe a hlavně podle potřeb syna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
15.10.17 20:10
@MickaSonda píše:
Ahoj maminky,
Rada bych se zeptala tech ktere nekoji(-ly), zda z mimi na UM musi nutne vyrust tlusty valecek? Mam nekojici kamaradky a jejich deti jsou velke, tezke a spekate.. a uz se tesi na nas, jak bude muj syn taky tlustej „protoze je na UM“ :zed:
Tyto kamosky nedodrzuji předepsane davkovani. Davaji detem i 7-8 davek denne.. ale o 30 ml min nez maji dostat. Nekdy i po 2,5 h.. (???) Ja se drzim davkovani 5× denne. I dr to schvaluje. Syn 9 t ma 6000g. Narodil se 4200gDiky predem za postrehy! :palec:

Nektere deti, a to i ty na UM, vyzaduji castejsi krmeni a mensi mnozstvi. Jinym staci 5×denne plna davka.Tak to proste je a nechapu, proc odsuzujes kamaradky a jejich deti.Ono ve vysledku deti, ktere byly „valecky“ v kojeneckem a batolecim veku, byvaji pozdeji normalne stihli, casto se „vyzerou“ spis deti, ktere byly vzdy takove „nedomrle“,pardon za vyraz.Uz treba proto, ze rodice hubenych deti jsou neduslednejsi ve stravovani. Maminka ditete, ktere je hubene v tomto miminkovskem veku, obvykle stale do ditete neco cpe, porad nabizi, ale zaroven treba necha dite vzit si piskoty misto normalniho obeda, protoze „prece nebude o hladu??“.To je pak vetsi prusvih, nez baculaty kojenec.

Mimochodem, ja mela obe deti pekne spickate a to i presto, ze jsem plne kojila do pul roku a pak jeste skoro do roka.Oba to vybehali do tri let, nejsou vybiravi v jidle, kdyz nechteji jist, nejedi, pockaji si na dalsi jidlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
15.10.17 20:13

Momentálně mám na UM 11. dítě. Všechny vyrostly na UM. POuze 2 dcerky byly drobounké, přibývaly mizerně. Ostatní byli puclíci (a předpokládám, že i naše nejmladší 3m bude). Děti jsem krmila dle potřeby, tabulky jsou jenom orientační, některé děti bych prostě do tabulek nenarvala (např. jedly častěji, ale menší dávky), i kdybych se stavěla na hlavu a odhypovala se ušima. Z dětí nám rostou zdravé, krásné děti, které mají úplně normální váhu.
Pokud můžu říct, tak radši mimčo puclík, u kterého se pak člověk nebojí, že bude vypoadat jako kostřička, když přijde nemoc nebo rostou zuby a člověk se bojí o každé deko :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Marie432875
15.10.17 20:14

No, první syn se do roka držel na 90.percentilu růstového grafu, a to byl prosim pěkne dlouho jen kojeny, prikrmy začal akceptovat az kolem 8.mesice. Druhy syn byl kojeny 6 tydnu, a za tu dobu stihl nabrat 2 kg. Od doby co je na um se vaha trosku zpomalila. Z naši zkusenosti - velké mohou byt i kojene deti, nejen ty,,sunarove”.

• Citovat
  • Upravit
37125
15.10.17 20:19

Syn je na UM a zadny miselin z nej neni, naopak na svuj vek je dost drobny a hubeny :D a i kdyby, u mimina to tolik nevadi a jak zacnou behat tak to shodi :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1486
15.10.17 20:21

Dokud byl syn na UM, tak byl na 75. percentilu. Výškově se na něm drží těch deset let pořád, ale váhové je na desátém :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6623
15.10.17 20:21

@MickaSonda

Tak ja dětem taky dávala jak si řekli, žádný podle tabulky na krabici. Přece ji nenecham křičet hlady/žízní jen proto, ze je to napsané na krabici. Upřímně nevim co je tlusté a spekate mimino jak pises, protože kdybych mela soudit podle svých děti(a tvého příspěvku) tak o tvém synovi taky řeknu, ze je tlustej a spekatej neboť moje děti měly v roce 7 kilo. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27591
15.10.17 20:22

@MickaSonda tak jsi se pochválila gratuluju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3198

Určitě nemusí ;) třeba syn kojený 2,5roku a byl pěkně tlusťoučký miminko. :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1054

Já jsem teda viděla i plně kojené děti pěkně tlusťoučké :) po UM se přibírá, ale nijak drasticky, syn už všechno vyběhal..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí