Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ja bych take nekoupila sedacku, ktera nebyla testovana ADAC. A to uplne nesouvisi s cenou.
Zrovna Naniu bych skutečně nekoupila. Spadá pod ne i rada Ferari a ty zdrbnul i prodavač v krame. Nicméně bych neřekla, ze musíš kupovat ty nejdražší. My mame Britax - Romer a to je takový cenový stred si myslím. A testy i recenze ma dobre
Pokud má atesty, tak je to v pořádku a je naprosto jedno, jaká je to značka. MY na tom teda nešetřily a to dost věcí řešíme bazarem nebo sekáčem. Ale jednu máme třeba z druhé ruky. Je to velice kvalitní sedačka a víme od koho je.
Jo, já jsem zase četla zbrkle a nedočetla tu značku. Tu neznám, tak neporadím.
Taky sedacku neznam, ale ted jsem rychle mrkla do d-testu a zase az tak uplne tragicky nedopadla.
Kazdopadne ja vybirala sedacky podle testu a vybrala vzdy nejakou z top 3, cenou jsem se nikdy neridila.
Pockat to mela byt sedacka 9-18?
Psalas starsi dite, tak jsem myslela, ze uz jde o tu nejvetsi.
V testech je nejaka do 18 kil. A ta uz tedy dopadla o poznani hur. Tu bych urcite nekoupila. ![]()
@Anonymní píše:
A zeptám se, ta Cybex je od 4let a aby dítě mělo 15 kg, dcerka sice 4 roky už měla, ale ještě nemá těch 15kg tak to toho už může nebo mame čekat na těch 15 kg?
A kolik váží? Počítá se oblečené a obuté dítě. Taky výška je rozhodující. Více poradí @steeve
Já jsem ji koupila, ale jen jako záložní. Už se mi stalo, že jsem potřebovala, aby dítě odvezl dědeček, který nemá v autě isofix. Nechtěla jsem investovat tisíce do sedačky, která se použije 2× do roka. Na běžné ježdění jsem kupovala Romer.
Ahoj holky, koukala jsem na stránky Romer a v kategorii 15-36 už jsou jen 3-bodove pásy? Nebo koukám blbě? A jsou nějaké v téhle kategorii s 5-ti bodovým pásem?
@kacenka.sks mame advansafix a ma petibodovy pas az do 18kg. Ale je to kategorie 9-36. U te vyšší nam myslím od romeru ukazovali jen s třibodovým pasem
Tak záleží, jakou jsi pořídila. Já se u sedačky taky neřídím cenou, ale zkoumám testy. Třeba tato https://www.adac.de/…/detail.aspx?… v testech nedopadla vůbec špatně. Tato https://www.adac.de/…/detail.aspx?… dopadla podstatně hůře. Koukla jsem jen na adac, možná u jiných společností budou testované i jiné sedačky. Každopádně netestovanou bych nepořizovala vůbec.
Jinak u autosedačky jsou důležité fyzické proporce, věk je až to poslední.
@kacenka.sks píše:
Ahoj holky, koukala jsem na stránky Romer a v kategorii 15-36 už jsou jen 3-bodove pásy? Nebo koukám blbě? A jsou nějaké v téhle kategorii s 5-ti bodovým pásem?
Jediná sedačka na trhu s pětibodovými pásy do 25kg je Romer advansafix. Cena cca 8tisíc. Je sice až do 36kg, ale mám obavu, že tak dlouho nevydrží. Nedovedu si představit jak v ní sedí desetileté dítě. Tuhle sedačku doporučuju jen pro děti, které vyrostly z kategorie 9-18 a do 15-36 nesplňují věk 2,5 roku.
@Janli aha, no nas mladej je dle tabulek nad výškovým průměrem, takže asi nebrat a radši koupit ten Romer kidfix. Moc diky ![]()
@Tichošlápek píše:
@kacenka.sks mame advansafix a ma petibodovy pas az do 18kg. Ale je to kategorie 9-36. U te vyšší nam myslím od romeru ukazovali jen s třibodovým pasem
Myslela jsem si to, jen jsem si chtěla ověřit, že nekoukám špatně, abych potom nelitovala. Já mám právě doma Romera 9-18, takže teď budu pokračovat ve vyšší hmotností s těmi tribodovkami ![]()
@kacenka.sks My máme sedačky Romer. Pro nejmenší 9-36 Advansafix a pro starší Romer Advanture. Ty pro starší děti nám byly doporučeny už před několika lety, protože jsme hledali úzkou autosedačku, aby se nám vešly 3 autosedačky vedle sebe do auta.