Kdo má doma ridgebacka a děti diskutujte :)

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
78
9.10.17 16:57

Kdo má doma ridgebacka a děti diskutujte :)

Ahojte :) Zakládám diskuzi na téma ričouni a děti za účelem uklidnění se, že to bude v pohodě. Vím, že je každý pes jiný, ale ráda si počtu „příběhy“ jiných :)
Naše situace:
Plánovali jsme si nejdříve pořídit štěně pejska RR, vycvičit a tak a třeba za rok počít miminko. Jak to tak chodí, tak plán absolutně nevyšel-máme půl ročního pesana a já jsem v 7.měsíci :andel: :lol:
A tak mám strach, co bude po porodu. Psovi bude v tu chvíli 8 měsíců (takže asi puberta k tomu :? )… Moje těhotenství zatím absolutně nevnímá, je schopen mi po břiše i tancovat (mám dvě verze proč: protože je to prostě hloupé nedospělé štěně, nebo je to tím, že mě takovou zná od začátku? (nezažil změnu hormonů nebo co já vím?)
A tak by mě zajímalo jestli jste některé z vás měli RR s miminkem nebo i batoletem, jak reagují a tak :) Bojim se aby ho nekousl nebo se po něm nevalel a tak. Zuby ovládá jen trochu, drápy taky a je to ještě v podstatě nemehlo. Někdo mi říkal, že jak ucítí mateřské mléko, tak to pochopí a bude opatrný, ale kdo ví :nevim:
P. S. Samozřejmě, že dítě nikdy nenechám se psem samotné! ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2250
9.10.17 17:09

@Al3×andra nasi RR holcicku jsme si poridili k cerstvemu miminu. Je to skoro jedenact let a bylo to jedno z nejlepsich rozhodnuti v zivote. Vse probihalo uplne v klidu, pes od malinka obe deti miloval a s malou ma opravdu zvlastni vztah, jsou tak nejak propojene, poslechne ji na slovo a rozhodne ji z nas ma nejradeji :mrgreen: Za mne se kombinace miminko + stene osvedcila, dokonce jsme si pred rokem k tretimu miminu take poridili stene, jen tentokrat podstatne mensi.

Kazdopadne mam i zkusenosti s RR, ktery byl do svych tri let nocni mura. Nevim, jak moc delala vychova a jak moc povaha. Rozhodne by s timhle exemplarem bylo tezsi chodit s kocarkem na prochazky :lol: Tak snad bude mit ten vas klidnou pubertu :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
9.10.17 18:48

Jé, vidíš, o tom jsem zrovna dneska zase přemýšlela!
My si přivezli štěně RR před týdnem a současně s jeho narozením nám tak nějak konečně vyšla vhodná doba na zkoušení miminka, tak tomu necháváme volný průběh… Rodina nás od psa odrazovala, právě kvůli budoucímu dítěti, ale my bez psa žít nechceme ani jeden (muži zemřela loni 17letá labradorka a mně předevčírem 15,5letá bíglice :,( ) a přijde nám lepší mít nejdřív psa, aby byl čas na jeho výchovu, než opačný postup. Podle mě třeba se šátkem se to venčení zvládne i s miminem, navíc bude mít parťáka a ještě bude třeba mít lepší imunitu. / Jediné, co mě děsí, je fakt, že až bude dítě v nejcitlivějším věku, jeho životní kámoš mu zemře. Ale to už jsou takové co by kdyby dopředu, bůhví jak to bude. Jen na to teď myslím víc, jak mi teď zemřel můj první pejsek. :? /

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4622
9.10.17 18:57

Jeee to je diskuze pro me. Ja mam uz tretiho RR za svuj zivot. Prvni fenku jsme meli kdyz mi byly 4 a ta by za me, dychala doslova a do pismene. Dcerka se mi narodila, v dobe kdy jsme meli 6 letou fenku a 2 leteho psa. Chovali se k dceri bajecne, ted uz mame bohuzel jen pejska. Fenka, jeho mama loni umrela. Neznam hodnejsiho psa nez je RR. Klidne se ptej rada odpovim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78
9.10.17 19:08

@Litta
Tak to bereme úplně stejně :) Kočárek už sice máme, ale právě si říkám, že ho asi moc nevyužiji :lol: Akorát bych právě to mimčo nejradši posunula až mu bude rok a víc, ale holt to nevyšlo no :think: Hodně pejskařů mi říká, že to bude skvělý, že budou jak bráchové :-) tak uvidíme

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78
9.10.17 19:10
@scentini píše:
Jeee to je diskuze pro me. Ja mam uz tretiho RR za svuj zivot. Prvni fenku jsme meli kdyz mi byly 4 a ta by za me, dychala doslova a do pismene. Dcerka se mi narodila, v dobe kdy jsme meli 6 letou fenku a 2 leteho psa. Chovali se k dceri bajecne, ted uz mame bohuzel jen pejska. Fenka, jeho mama loni umrela. Neznam hodnejsiho psa nez je RR. Klidne se ptej rada odpovim.

A jak si třeba vnímala rozdíl mezi přístupem psa a fenky? Říká se, že fenky mají lepší, přece jenom ví trochu víc o co go :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
165
9.10.17 19:13

Ahoj, přidám moje zkušenosti, snad tě uklidním :) my jsme to měli úplně stejně, akorát s hovawartem, taky jsem se bála jak to bude, když se dcera narodila tak měl 7 měsíců a byl praštěné trdlo ;) a bylo to úplně v pohodě, že začátku mimčo ignoroval a víc se upnul na páníčka, který s ním pak chodil na ty větší vycházky :D a pak když už malá musela na zem tak k ní byl maximálně ohleduplný, nikdy na ni nešlápnul nebo tak, respektoval kde je její deka a docela i zvládnul rozlišovat čí jsou které hračky :lol: když se pak malá začala sama hýbat po prostoru tak se z nich stali naprosto nerozluční parťáci, to co on si od ní nechá líbit je neuvěřitelné :) takže u nás velký psí puboš a miminko úplně v pohodě :lol: švagrová měla dvě fenky RR když měla mimčo, a ty ho teda hlídaly jak zlatý poklad, střídaly se v hlídání postýlky a cizí lidi nechtěly nechat kouknout do kočárku :) a s dítětem byly úplně zlaté, nikdy by mu neublížily, jen taková ta klasika jako ukradený rohlík, s tím se musí počítat vždycky :lol: a jako bonus máme obě fakt zdravé děti bez alergií a s velkou láskou ke zvířatům :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78
9.10.17 19:20

@Dobbyna
Páníček jsem právě já :think: Tak se bojím i žárlivosti..Jako nehodlám ho nijak zanedbávat, ale zezačátku přece jenom než si to vychytám..Ale manžela má rád taky moc, tak snad nepozná újmu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
165
9.10.17 19:46
@Al3×andra píše:
@Dobbyna
Páníček jsem právě já :think: Tak se bojím i žárlivosti..Jako nehodlám ho nijak zanedbávat, ale zezačátku přece jenom než si to vychytám..Ale manžela má rád taky moc, tak snad nepozná újmu :)

Já jsem taky byla před porodem Páníček, chodila jsem na cvičák a venčila prakticky jenom já.. Ale pak to prostě sama nezvládneš, je to náročné fyzicky s miminem a velkým psím puberťákem… Muž musel začít venčit aspoň jednou za den velkou vycházku, pesan měl obrovské přebytky energie ;) a sám jak dospíval tak začal tíhnout k chlapovi, prostě potřeboval vůdce smečky, a to oslabená a unavená máma, co se věnuje hlavně miminku, pro něj nikdy nebude.. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78
9.10.17 20:01

Tak na cvičák už chodí manžel a na velké procházky chodíme většinou všichni tři :) Na cvičáku už mi moc tvrdlo břicho :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
165
9.10.17 20:21

@Al3×andra tak to bude brzo páníček v kurzu ještě víc ;) já byla na cvičáku ještě v den termínu porodu, v 8 ráno v mrazu :) a stejně mě pak pacholek vyměnil, oni to prostě sami vycítí, že se potřebuješ starat o mimčo, a je to tak v pořádku ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78
9.10.17 20:27

To ale nechci :mrgreen: Já sem jeho vyvolaná! :mrgreen: To bude zásah pro moje ego :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78
9.10.17 20:34

Ale poslouchat mě bude dál ne :? Pořád poslouchá mě líp, já s ním cvičím každý den, manžel jde jen na cvičák

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
165
9.10.17 20:34

@Al3×andra taky jsem to těžce nesla, ale neboj, to si sedne :) ty budeš mít na práci mimčo a ani ti to tak nepřijde.. on mě má pořád rád, já se s ním víc muchluju a taky ho krmím, to je důležité, ale alfa, ke kterému vzhlíží je prostě chlap :lol: to je asi podobné jak chlapi zase můžou závidět náš vztah k dětem, taky je normální, že malé děti víc visí na mámě, i když se táta snaží..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
165
9.10.17 20:36

No, mě teda poslouchá teď míň, ale spíš to bude moje chyba, že jsem trochu změkla :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí