Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Mohlo by to byt velkym nedostatkem vitamínů, urcite se poradte s pediatrem.
Pri aftech nadrtit b-komplex forte tabletu, pulku ci čtvrtku a dat diteti. Rada naseho pediatra, pomaha.
Nutrolin B - sirup nebo tobolky - plný béčka - ten je na afty nejlepší
jinak předpokládám, že už je veliká a nestrká si do pusy věci co tam nepatří…ani prstíky…
Pri akutnim zanetu je lepsi ta tableta, jinak nitrolin super pro kazdodenni doplnovani..
Afty, to je znám, to je prevít.. Mně pomohl vitamín B12 a afty konečně nemám. Chce to zajít k doktorovi, aby z krve zjistili, kolik ceho malé chybí ![]()
Nezpůsobuje ji to třeba příliš koření nebo soli v jídle? Případně jiné potraviny?
U nás to byl znak celiakie.. od te doby co mu klesly hodnoty do normálu ani jeden aft
Sama na afty trpim
Jako prevence je dobra ustni voda Corsodyl. Prodava se v lekarne. Vyplachovat usta zvladne i male dite ![]()
Ja myslim, ze v sobe muze mit virus (podobne jako opar), se kterym jeji telo neumi moc bojovat, ktery se pri sebemensim nachlazeni, unave, stresu vyklube ve forme afty a podle me s tim az tak moc nenadelas. Ja to mam tez. Udela se mi jich i nekolik a tyden nejgorsi faze je problem i mluveni. Neprisla jsem na nic, co by to zastavilo (krom tehotenstvi
). Ale lecbu mi urychluji homeopatika proti aftam a „vypalování“ silným alkoholem 1×-2× denne (ale to asi nebude pro malou to prave).
A to vyplachovani pusy+pripadne castejsi cisteni zubu taky pomaha:-)
Opar myslim, ze ne, kdyby mel aftu, to jo. Kdysi jsem to nacitala, ale uz si nejsem jista, zda si to dobre pamatuju. Mam dojem, ze opary a afty jsou stejnej typ viru, ale nemuzes od jednoho rozjet to druhy..
Na tyhle věci i na bolesti krku používám Sangre de drago, je to přírodní silná desinfekce. Může se i jako prevence kloktat.
Tak jestli ji nevadí určitý druh koření. I když to by ty afty asi mela neustále.
me, i holkam se udělají afty vždy když je něco hodně slane třeba chipsy. Jinak ostatní rady tu už padly tak bych vážně zkusila zkoumat jestli to nemá z toho jídla.
Ahojki obnovovuji diskuzi. Po pravdě jsem vyděšená, naštvaná a bezradna proto jdu se ptát. Holky Vaše příspěvky jsou starší, proto Vaše zkušenosti se mi budou hodit. A nakonec třeba jste zjistily pricinu aufu u deti. U nás to začalo před 2 měsíce, měl lehčí lehčí virozu, zvýšenou teplotu a potom se všimla aftu. Ten sice po 3 dnech zmizel, ale objevil se další, a tak to trvá do teď. Bývá i třeba 2-3 dní pauza a opět se to vrací. Můžu říct že nic jiného na něm nepozoruji, je vše v pohodě. Ale se bojím proč se tohle děje, co trápí moje dítě. Shodov náhod před vypuknutím týden před byly jsme na imunologie a tam taky to bylo v pohodě. Jen že to bylo před. Prosím víte nikdo pricinu. Protože jinak to obzvlášť jeho netrapi, jenom mně a dost. Děkuji všem za reakci.