Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý den Maminky,
Mohu vás poprosit o doporučení nějaké odsávačky na nudle?
Odsávačky nastavitelné na vysavač prosím ne-mam z toho takový divný pocit
zda se mi to divne-co kdyby to vysavalo moc a mimčo by to bolelo třeba?!
a krom toho se mi nechce kupovat i vysavač ![]()
Pokud nechces na vysavac, tak je uplne fuk co koupis, balonkove a spol. vycucnou velky kulovy.
Nepreju miminku nic zleho, ale jestli chyti poradnou rymu, bude ti zvracet hleny, zacnou ho bolet usi, pobezis pro luxovaci odsavacku jeste rada.
@Luciekanz jedine na vysavac. Mne se to teda taky moc nepozdavalo, ale pomaha. Mam i z lekarny nejakou na odsavani pusou, ale odsaju s tim velky kulovy a jeste se mi z toho priserne zveda zaludek
Aha… Tak to děkuji holky. Tak pokud je to tak jak říkáte… Tak si jdu najít vysavač a odsavacku
moc dekuji ![]()
@Luciekanz píše:
Dobrý den Maminky,
Mohu vás poprosit o doporučení nějaké odsávačky na nudle?
Odsávačky nastavitelné na vysavač prosím ne-mam z toho takový divný pocitzda se mi to divne-co kdyby to vysavalo moc a mimčo by to bolelo třeba?!
![]()
a krom toho se mi nechce kupovat i vysavač
Za mě žádnou. Děti obvykle neskáčou blahem při odsávání a pokud sliznici narušíš ještě odsávačkou, ještě víc se zduří. Taky jsem kdysi použila párkrát obyčejnou. Vysála jsem prd, i když mi oči lezly z důlků.
Pak jsem četla článek nějaké ORL lékařky, že v podstatě doporucuje jen snoplíky otírat.
Dělám to tak taky. A ještě večer podkládám hlavičku, aby se lépe dýchalo. Plus zvlhčovat vzduch. A teď prckovi občas dám čuchnout zmačkaný lístek rostlinky zvané rýmovník.
Já se teda přidám k „vysavačkám“. Měla jsem z toho taky divný pocit. Když jsem to viděla poprvé, říkala jsem si, že to nemůžu svému dítěti udělat, že mu snad se soplem vysaju i mozek, ale pak jsem to při jedné větší rýmě vyzkoušela a je to super. Občas to používám i teď, když už syn umí pořádně smrkat. Sem tam mu to nejde a to si přijde ochotně nechat odsát sopel vysavačem sám.
@Ice79 tak ona není odsávačka jako odsávačka. Ty co se strkají hadičky do nosu, tak ty můžou poranit sliznici, ale ty na vysavač mají tlustý konec právě proto, že se přikládají na nosní dírku a podtlakem vycucnou obsah. Naopak každej doktor říká smrkat, smrkat, smrkat, nebo odsávat a odsávat. Žádný dítě z toho happy není, to dá rozum, zkoušela jsem si to sama na sobě a příjemný to není, ale ani to není žádná hrůza. Syn sice umí smrkat, ale na noc si sám dojde s odsávačkou, tak mu to pozapojuju a tvr´dák se i sám odsaje. Ví, že se mu uleví. Nehledě na to, že od věčnýho otírání soplu pak mají děti citlivou kůži kolem nosu, bolavou a zarudlou a může se to snadnějí vrazit do dutin a eustachovou trubicí do uší.
Zvýšená poloha, vlhčit vzduch (nejlíp mokrý prostěradlo místo nebes, u dětí na spodní pozici postýlky kolem 3 stran šprlení a přes vrch nebo vrch volný a prostěradlo po celém obvodu postýlky, ručník na topení je k ničemu) k tomu čuchat rýmovník, cibuli pod postel, na polštář 2 kapky eukalyptového oleje a další vychytávky. Ale odsávání bych určitě nerušila
@králíkovna píše:
@Ice79 tak ona není odsávačka jako odsávačka. Ty co se strkají hadičky do nosu, tak ty můžou poranit sliznici, ale ty na vysavač mají tlustý konec právě proto, že se přikládají na nosní dírku a podtlakem vycucnou obsah. Naopak každej doktor říká smrkat, smrkat, smrkat, nebo odsávat a odsávat. Žádný dítě z toho happy není, to dá rozum, zkoušela jsem si to sama na sobě a příjemný to není, ale ani to není žádná hrůza. Syn sice umí smrkat, ale na noc si sám dojde s odsávačkou, tak mu to pozapojuju a tvr´dák se i sám odsaje. Ví, že se mu uleví. Nehledě na to, že od věčnýho otírání soplu pak mají děti citlivou kůži kolem nosu, bolavou a zarudlou a může se to snadnějí vrazit do dutin a eustachovou trubicí do uší.Zvýšená poloha, vlhčit vzduch (nejlíp mokrý prostěradlo místo nebes, u dětí na spodní pozici postýlky kolem 3 stran šprlení a přes vrch nebo vrch volný a prostěradlo po celém obvodu postýlky, ručník na topení je k ničemu) k tomu čuchat rýmovník, cibuli pod postel, na polštář 2 kapky eukalyptového oleje a další vychytávky. Ale odsávání bych určitě nerušila
Můj syn (21m) už umí smrkat i sám. Nos mu nedřu. A taky mažu nosním balzámem od Saloos. Nevím, buď neměl pořádnou rýmu nebo nám to takhle prostě funguje.
Druhé dítě jde do puberty a problém rovněž nikdy nebyl.
My tedy máme výbornou zkušenost s LivingLab a jsme spokojení, aplikuji i na sebe. Je potřeba ji čistit asi častěji ale tím, že se prakticky vyčistí sama je to pohoda.
Mě se osvědčila hadičková z lékárny za pár kaček, kolem roku mi obě děti už samy dokázaly smrkat. Odsavačkou na vysavač jsem nikdy pořádně nic neodsála.
@smudlinky píše:
Mě se osvědčila hadičková z lékárny za pár kaček, kolem roku mi obě děti už samy dokázaly smrkat. Odsavačkou na vysavač jsem nikdy pořádně nic neodsála.
Přesně tak, u nás to samé. Po vysavači se tak rozeřvaly, že měly nudlí 2× tolik, vystačili jsme si s hadičkovou. Za nás vyhozené peníze.