Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Anonymní píše: Více
Jestli jsi celý den nebyla na WC a večer měla tmavou moč, tak to moc normální není a evidentně jsi pila málo, jinak bys nejpozději v poledne na WC potřebovala
Dnes se soustřeď na pitný režim a uvidíš.
Ne, není normální nejít celý den na WC a mít hodně tmavou moč.
Co znamená normálně pila? Půl litru za den?-Protože jestli jsi nebyla celý den na záchodě, tak to být určitě normální množství tekutin nemohlo…takže zvyš přijem tekutin min na litr denně
Nevím co řešíš, nepiješ zjevně dostatečně, timpadem nechodíš na záchod a divíš se ![]()
Pila jsem dost a celý den jsem nebyla na WC. To si přece hrozně rozporuje 😧 😧 😧 když piju dost, běham teda na záchod dost často
Ráno jsem vypila 2 sklenice vody a za den pak 3 čaje.. Mně to nepřijde málo.. ![]()
Příjde mi to málo, hodí to kolik, tak litr? Pila bych víc. Každopádně i v tomhle případě je divný, že jsi celý den na wc nebyla 🤷 🤷 🤷 pij, hlídej to. Kdyby jsi zas na wc nechodila, jdi k doktoru.
No, není to úplně ideal. Navíc sklenice a čaj to není úplně dobře měrná jednotka…jak máme vědět jak velké máš sklenice? A jak velký si delas čaj? Každopádně řekněme průměrnema sklenice nebo hrnek cca 200ml takže celkem cca litr…to není nic moc. Jako asi to stačí když není vedro a nemáš žádnou moc fyzickou aktivitu. Ale stačí aby ses jeden den víc potila, nebo snedla nějakou potravinu která obsahuje málo vody a už začne tělo vodu zadržovat a více koncentrovat moc protože ví že víc než tel litr nedostane…takže pak logicky nejdeš na WC dlouho a pak když už tak máš moc hodné tmavou…zvyš ten příjem tekutin každopádně…
Příspěvek upraven 15.01.25 v 08:03
@Asta135 jakože já byla na WC víckrát, akorát jsem byla dohromady cca 3×, 2× někdy ráno a dopo a oak až večer.. ![]()
To je hodně málo na dospělou ženu, pokud ty čaje nebyly půllitrové. Evidentně to tvému tělu nestačí. 2 sklenice znamená kolik, 400-500ml? Tohle jsi vypila ráno a přesto celý den nebyla na wc? Bála bych se problému s ledvinami. Anebo jsi večer před tím chlastala a tělo si zadržuje ztracenou vodu ![]()
Napsala jsi v úvodu, že jsi v podstatě nebyla na WC a teď je z toho 3×? ![]()
A nějaké bolesti v podbřišku nebo bolesti beder, pálení, řezání večer při močení jsi neměla? Vypít za den litr tekutin je hodně málo, doporučuje se aspoň 2,5l, sice je pitný režim individuální, ale litr není moc. Hodně tmavá moč je známka buď velmi koncentrované moči nebo onemocnění. Tmavou ji mám, když málo piju, stačí pít více a moč normálně zesvětlá až je čirá jak voda.
Jak radily holky, dnes pij mnohem víc, aspoň 2 litry a jestli i večer bude hodně tmavá, jdi k doktorovi.
„Jinak jsem celý den včera v podstatě nebyla na WC, "
"byla na WC víckrát, akorát jsem byla dohromady cca 3×, 2× “
Tak si vyber
Prostě zkrátka NEPIJEŠ, celá to věda.
To jsou starosti, možná kdybys takhle řešila obecně pitný režim jako teď tohle vlákno tady, tak by to bylo pro tebe a všechny tady ideální protože by se nemuselo nic takového pak tady ani zakládat ![]()
To byl tak litr. Pokud ráno/dopoledne nevypiji litr vody, tak nemůžu existovat.
A samozřejmě že další 1,5l vypiji odpoledne.
Příspěvek upraven 15.01.25 v 08:31
@Evkad píše: Více
Ani já ne. Dnes jen od rána mám v sobě litr vody ![]()
Ahoj holky,
včera večer jsem si všimla, že mám dost tmavou moč - jantarové barvy. Přitom jsem včera pila normálně (o nic méně než obvykle). Řepu ani nic červeného jsem nepila.. Je to čas od času normální, nebo to mám nějak víc řešit? Jinak jsem celý den včera v podstatě nebyla na WC, ta moč se nastřádala za většinu dne.. Mohlo to mít vliv? Vyděsilo mě to trošku..