Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
DObrý den, chci se zeptat, zítra máme pidi svatbu s chlapem otazka cca 10min obřadu jen my dva a svědci..je to na vesnici…Já jsem v 7m těhotenství a našla jsme mě padnoucí jen tmavě modre šaty pružné nad kolena, krásné…ale ted sem se na jedné diskuzi ptala zda držet chlapa pod paží nebo za ruku při obřadu a pár mi tam napsalo že modré nikdy na svatbu!!! že si mam jít koupit jiné (máme to zítra a jsem sama doma) takže nestíham…Na uřadu mi řekla že je jedno jaka barva že jen at je to trochu slušné
tak ted sem z toho rozhozená…S chlapem jsme 10 let a prý to přinaší smulu, no super..
Promiň, ale jestli si myslíš, že váš vztah zahubí modré šaty, tak fakt nevim proč se berete… Neřeš pitomou barvu, vem si chlapa, kterýho miluješ a neřeš kraviny ![]()
Prosím tě, pověry. A víš proč pověry fungují, protože funguje moc vlastního podvědomí. Ty se přesvědčíš, že jsi měla modré šaty, to přinese smůlu a začneš se podvědomě chovat tak, jako že je smůla. Nic jiného v tom není. Vůbec to neřeš. Je to nesmysl.
@tyniste neee to ja tomu nevěřím, jen jsem byla zaražena že se do mě pustili zkrz to :-/ zamrzelo to, ja sem rada že mam pěkný šaty ktere padnou mýmu břichu
právě na uřadě mi řekli at přijdu klidně i v černých
Existuje jakási pověra, že pokud bude mít nevěsta modré šaty, tak bude mít v manželství modřiny (manžel ji bude mlátit). Pokud ti sluší a cítíš se v nich, tak si je klidně vem. Nepředpokládám, že by tě partner začal mlátit kvůli barvě šatů na svatbě…
Já bych je něčím „rozsvítila“, nějakou bílou kožešinu, kabátek nebo tak, něco bílého do vlasů, bílý botky?
a chlapa držet pod paží, né za ruku!
Hodně štěstí! ![]()
@zoy no jistě že ne, my to ani jeden nevíme my na pověry nevěříme tak je ani vlastně nezname
Lidi se berou na pláži pomalu nahatí, tuhle tady nějaký svatebčan sháněl rakev jako svatební dar a ty se bojíš modrých slušivých šatů. Teta se vdávala v kostýmku a je stále s manželem už skoro 50 let. Moje máma sice na druhou svatbu měla něco tmavého, ale brala si blbce, takže to nemohlo dopadnout dobře.
Užij si svatbu a mysli raději na miminko než na pověry (ani nevím, že by tmavě modrá byla zakázaná). Snad se kvůli lidem nenavlečeš do sněhobílé a nedáš si závoj…panna stejně už nejsi ![]()
To se říkalo kdysi, že modré šaty znamenají modřiny v manželství. Ale předpokládám, že za 10 let svého ženicha znáš. Barvu bych vůbec neřešila, hlavně ať se cítíš hezky a ve svém stavu pohodlně.
Ahoj, vykašli se na hloupé pověry, obleč si to, co sis připravila, a svatební den si užij. Hodně štěstí! My jsme se s manželem brali v květnu a to bylo řečí. Už spolu žijeme skoro 21 let ve šťastném manželství.
Ja mela teda saty bile, ale s modrou vysivkou, taky jsem se o te povere dozvedela az tesne pred svatbou
Prdela bych na to.
@Russet : jen technicka, bila barva s panenstvim nevesty nesouvisi, to je moda az od nevim ktere britske kralovny, I u nas se zenske vdavaly v hezkych barevnych krojich kdysi
Znakem panenstvi byl venecek.
@s.y.p.t.a píše:
Ahoj, vykašli se na hloupé pověry, obleč si to, co sis připravila, a svatební den si užij. Hodně štěstí! My jsme se s manželem brali v květnu a to bylo řečí. Už spolu žijeme skoro 21 let ve šťastném manželství.
Tak ty nejsi na „márách“, když byla svatba v květnu?
Ta pověra určitě vznikla z toho, že když otěhotněly po svatbě v květnu, rodily do zimy a umíraly z nedostatku všeho. Jinak si to neumím vysvětlit ![]()
@Caborina píše:
@tyniste neee to ja tomu nevěřím, jen jsem byla zaražena že se do mě pustili zkrz to :-/ zamrzelo to, ja sem rada že mam pěkný šaty ktere padnou mýmu břichuprávě na uřadě mi řekli at přijdu klidně i v černých
Kdyz to mate 10 minut na urade, tak je to uplne jedno dle me
hlavne slusne a aby ses Ty dobre citila!
Na povery bych se vyprdla
pokud se ti saty libi a citis se v nich hlavne dobre, tak to vubec neres a svatbu si uzij
na ostatni nedej, je to tvuj den…
@beruska9 píše:
Ja mela teda saty bile, ale s modrou vysivkou, taky jsem se o te povere dozvedela az tesne pred svatbouPrdela bych na to.
@Russet : jen technicka, bila barva s panenstvim nevesty nesouvisi, to je moda az od nevim ktere britske kralovny, I u nas se zenske vdavaly v hezkych barevnych krojich kdysiZnakem panenstvi byl venecek.
Aha, tak zase vím něco nového… V Želarech ji taky vlastně pěkně vymaškarádili
a věneček měla. Moje máma měla závoj, ač už tři měsíce nosila dvojčata. Pak jsme z jejích šatů měly šatičky na maškarní
Radši ty šaty rozšmikala, manželství se jí rozpadlo brzo.