Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Honzaa11 Já si to zkouším představit ze svého pohledu. Že mám doma hezkého a hodného muže, který je v našem vztahu ale chladný…a na druhou stranu flirtuje s jinými ženami, zve je na kafíčka…
Tak to ne, to bych nedala. Co s tím? To nevím
Byla taková už předtím a doufat, že se změní bylo dost naivní.
Pokud jste o tom mluvili a nikam to nevedlo, zkus jí to oplatit. Třeba bude žárlit a docvakne jí, jak se musíš cítit.
Zavrit zamknout a fertig. Mozna misto diskuze bys ji moh vytahnout na to kafe prave ty aby to nemusel delat kolega
Honzo, je-li tvuj problem realny, tady ho fakt nevyresis. Zenske jsou pleme zakerne a v podobnych zalezitostech i dosti pokrytecke. Temer vzdy je vinen muz a i kdyby si ta ludra uzivala s jinym a pred zraky partnera, urcite to nejak zavinil on.
Kazda druha poznala dominanta a manipulatora, takze ty jsi taky. Kazda treti poznala typka s poruchou osobnosti, takze ji mas taky a takto bychom mohli pokracovat do vycerpani moznosti patologii u muzu. ![]()
Jéžiš, to je zas psychologie a už to vidím - začínáme druhou stranu a už je to chyba chlapa. Já myslím, že to je normální d*vka, která ulovila sponzora, takže to si může odškrtnout a zábavu hledá jinde.
Ale samozřejmě můžeme napsat desítky stránek, jak je nešťastná, jistě citově strádá a ty, zakladateli, bys měl přidat, protože je to beztak tvá chyba. A nebo to napíšeme na rovinu, že prostě jí věrnost nic neříká a tys ji nezkrotil. Možná ji nějaký další zvládne, možná to má opravdu v povaze, to nevím, ale mně to normální nepřijde a takovou partnerku bych nechtěla ani za nic. Pokud je pro tebe rozhodující, že to je nádherná ženská, která zaflirtuje (a dost možná podrží) kde komu, tak prima ![]()
Mne to přijde v pohodě
taky chodím (tedy teď ne, jsem čerstvě po porodu) ven jen s muži, s ženami si nerozumím. A je přirozené, ze občas flirtujeme, připadne ze za mne platí. Ale to ještě neznamená nevěru. Manžel to ví a přesně jako ty to věděl vždy - proste mi věří a nevadí mu to. Naopak já takto věřím jemu. Různé neznosti a romantika mi taky spis lezou na nervy, to se nedá nutit. Prijde mi, ze to řešiš moc pozdě, když mate dítě. Trochu mi znite jako ne zrovna kompatibilní par
Nezlobte se na mně, ale proč se každá diskuse zvrhne v napadání ženských?
Já tu žádnou obhajobu tohoto chování nevidím, doufám, že to tak nevyznělo ani ode mne.
Naopak jsme se tu sešly tři, které se chovají podobně a vysvětlují proč, což by mohlo Honzovi pomoct, aby pochopil, co se za tím chováním může skrývat a jak to řešit.
Jestli ji miluje, tak předpokládám, že jí chce spíše pomoci a vztah urovnat, než ji kopnout do zadku, jak by si asi někteří přáli.
Samozřejmě jsme svéprávné osoby, já si například svoje chyby jasně uvědomuji, ale ono není vždy snadné s tím hnout, když v něčem žijete třeba 20 i víc let, než pochopíte, že to není normální. Mně to trvalo mnohem dýl, protože jsem si vybrala i partnera, který v tom zdatně pokračoval, s mou vydatnou pomocí. ![]()
Já věřím, že by mně probrala otevřená náruč, ale lekci jsem určitě taky potřebovala.
Jo hochu, tolerovat, ale zase si za to houno koupíš. Nic jiného ti nezbyde než se s tím smířit a každý měsíc si ukládat z výplaty někam bokem v hotovosti pár tisíc. Až to přijde, budeš připravený začít nanovo s nějakým základem.
No jen kdyby to bylo opačně to by málokteré přišlo tak v pohodě. Pokud by tady ženská napsala že doma se k ní chlap chová chladně ale cizí ženský zve na kávu a flirtuje s nimi tak málokterá by napsala že je to vlastně ok
. Mě by se to teda nelíbilo
![]()
Neumím si představit, že by mi u manžela takové chování prošlo. Potkat známého, bývalého kolegu a zajít si na kafe taky u nás není žádný problém, ale ne pravidelně s kdekým.
@Bora-Bora píše:
@Honzaa11 Podle mě má tvá žena extrémně nízké sebevědomí a potřebuje si ho zvyšovat tímhle.
Na tom taky něco je. Což souvisí s tou chladností - jestli se k ní doma chovali jako ke mně, tak by nebylo divu, kdyby neměla sebevědomí ![]()
@Honzaa11 píše:
Zdravim,
mam problem a potrebuju nazor. Jsem s manzelkou spolu jiz 4 roky, mame 2 letou dceru.
A moje zena je nadherna zenska, usmevava.Kdyz jsem se poznali, vse bylo jak ma byt, od sexu az po volny cas. Parkarat jsme spolu zasli ven a tam jsem si vsiml, ze moje zena travi rada svuj cas mezi chlapy. Moc se mi to nelibilo a dal jsem to parkrat i najevo, vzdycky jsme se pohadaly.Ze to byl jen stary znamy atd… Po nejaky dobe uz mi to zacalo vadit a tak jsem premyslel o rozchodu, do toho prislo dite. Rekl jsem si fajn, treba ji to zmeni, rozhodli jsme se ze koupime dum pro rodinu, vse fungovalo, vsechno jsme delaly spolu, travily cas spolu, ja mel spoustu prace s rekonstrukci, takze jsem defakto prisel o svuj osobni zivot, pratele…
Ted ji konci materska, nasla si praci a zije svuj zivot… V praci koketuje se sefem, kdyz jde ven, mota se neustale kolem chlapu a necha se zvat i na kavu atd… takze se nic nezmenilo.. i kdyz jsem doufal ze rodina, svatba i dum ji zmeni. Co se tyka jejich citu, je velice uprimna a take dosti chladna, pod slovem Miluji si dokaze predstavit jen zacatek vztahu, nedava najevo pocity, neobjima me, nic ze sladkych a romantickych veci nepripada v uvahu, ale pokud jde o cizi muze, nema problem jit na kavu, flirtovat, coz povazuje za zdrave. V praci se sefem, venku s kamarady a doma je jen,,uklizecka,, a obcasny sex asi taky neni problem.
Kdyz jsem uz bouchl a nevydrzel to, tak mi rekla, ze potrebuje svoje soukromi a ze bud ji verim nebo ne. Ja jsem celkem citove zalozeny clovek, a potrebuju nejakou tu nehu a lasku… Miluju ji, miluju svoji dceru, vedel jsem do ceho jdu.
Chtel bych vedet vas nazor. Kdyz vypustim jeji flirty, tak nase manzelstvi funguje dokonale, svojim kamaradkam o me vypravi jako o princovi, ale doma je chladna.Je normalni zit doma manzelku bez citu a venku potrebovat zajem muzu? Jsem zarlivy? nevim. Muze vztah fungovat tak ze ji necham,,behat,, s jinymi muzi? Ignorovat to?
Diky
Věděls do čeho jdeš. tečka. Seš dospělý tak ted nekňourej, že se ti zajídá to, co máš…nikdo nemá vše - ty máš atraktivní kočku která prostě se baví s muži a je svobodomyslná, jinej má puťku domácí co chlapa nepustí ani na pivo a sama bez něj nejde ani na nákup..jde o to, že lidi jsou různí a vztahy taky..možná sis na svou povahu měl vybrat typ ženy, co bude mít společný Fb, společný email, společné heslo na cokoliv..ale vybral sis svou ženu a ted ji holt musíš brát jaká je a nesmíš se cítit ukřivděný, že se nezměnila ty ses také nezměnil jsi na ní závislejší a žárlíš a vyčítáš a vynucuješ si = cesta do pekel… věřím, že tvá žena tě má ráda a to, že si ráda povídá s jinými a zajde na kafe ještě nemusí znamenat že tě nemiluje… a že je doma chladná? Inu jestli vyrábíš dusno a žárlíš, taky bych se nepřetrhla s nějakými něžnostmi, třeba si to tak trochu děláš sám? Uvědom si že vyčítající a ZÁVISLÝ chlap není sexy.. je to začarovaný kruh, doporučuju ti poradnu - nejdřív sám, abys uměl vzít ženu jaká je a pak společně, abyste se naučili komunikovat - už kvůli malé…
Kdyz mohou zeny napadat za kazdou kravovinu chlapy, tak proc si taky nerejpnout do zenskych. A znovu opakuji, zalozit zde podobne tema zena (mam pritazliveho muze, moc si me nevsima, ale s cizimi rad chodi na kavu a dela na ne cukrbliky…), ouje, to by se na dotycneho sneslo hejno. To by bylo jasno hned. Jak se to tyka zen, je pomer opacny a hleda se milion omluv.
Nevim jak bych to rekl, znam ji uz 15 let, vim ze nikdy nesla jen tak s nekym s diskoteky, moje srdce ji veri, ale nemuzu se nejak zbavit pocitu, ze ty muzi ji maj zadarmo… Ja se musim postarat o spoustu veci, rikam ji obden, ze je krasna, mila, dobre uvarila, uklidila. Ona zas o me vsude kolem vypravi jaky jsem princ… Ale kdyz pomyslim jak se na ty muze smeje a me doma pomalu ani neobejme, tak mi to prijde lito… Chci s ni byt, pomohla mi reakce zen, jeji matka umrela kdyz byla mala a nasledne prisla macecha. Asi proste potrebuje prostor. jeji sed ji zve na obedy, o praci na pivo, ona mi rekla ze by chtela jit ale moje reakce na naznak jsou jako kdybych byl zarlivec, tak ze nesla, ale uz se nechce omezovat… Asi sme holt kazdy jiny… Ale nechce o sebe prijit, ona rika ze je spokojena a ja jsem 4 roky zamilovany stejne jako na zacatku.
Uz se tesim, az po zalozeni podobne diskuse zenou, prijdou vetsinove odpovedi typu: Jsi stihacka, delas dusno, cos chtela, to mas, urcite se o sebe nestaras, je jasne, ze se mu doma do niceho nechce…
![]()